Ontwerp maatwerk meubelen

Met advies aan huis voor het beste eindresultaat

Heb je ooit het gevoel gehad dat het perfecte meubelstuk niet te vinden is in de winkel? Misschien past de maat niet, de kleur is niet helemaal goed of het ontwerp laat niet toe om je tv-kabels weg te werken. En wat als de ruimte waarin je het meubel wilt plaatsen obstakels heeft zoals ramen, stopcontacten of nissen? Misschien wil je zelfs een meubel dat perfect past bij je nieuwe woning of recente verbouwing, maar je weet niet waar te beginnen.

Heb je behoefte aan gepersonaliseerd advies en maatwerkoplossingen zonder gedoe via websites of chats? Dan ben ik, Anne-Marie, er om jou te helpen! 

Prijs: al vanaf € 150,- euro (afhankelijk van jouw exacte wensen)

tekening wandkast lia de meern

Voordelen van een ontwerp van Meubel&Maatwerk:

 • Wij onderscheiden ons in het ontwerpen en vervaardigen van maatwerk meubelen die mooi én praktisch zijn
 • Ik neem de tijd om jouw ideeën en wensen te bespreken en denk met je mee tot in detail
 • Met ruim 20 jaar ervaring op zak, geef ik je eerlijk en deskundig advies
 • Persoonlijk adviesgesprek en inmeting bij jouw thuis
 • Kies zelf waar je het meubel laat vervaardigen; je krijgt van mij een tekening waarmee iedere deskundige interieurbouwer het meubelstuk kan vervaardigen 

Interieurstylist versus meubelontwerper

“Een interieurstylist kan ook maatwerk meubels ontwerpen, toch?” In de ruim 20 jaar dat wij werkzaam zijn in het vak, zijn we vele mensen tegengekomen die deze misopvatting maakten.

In 95% van de gevallen is het ontwerp van een interieurstylist niet geschikt voor uitvoering door een meubelmaker of interieurbouwer. Interieurstylisten leggen de nadruk op hoe het totale visuele plaatje zoals de ruimte-indeling, muurkleuren en accessoires eruit komt te zien. Maar wat zijn bijvoorbeeld de exacte maten van het ingetekende meubel en is dit technisch gezien ook te maken, is het materiaal wat is voorgesteld naast mooi ook echt geschikt voor jouw jonge gezin en past jouw mooie beeldje ook daadwerkelijk in die getekende open nis?? Allemaal vragen en details die belangrijk zijn voor het juiste en definitieve ontwerp én om überhaupt een maatwerk meubel ook daadwerkelijk te kunnen maken.

Maatwerk meubelstuk nodig? Meubel en Maatwerk maakte voor deze bewoners in Vught een totaal meubelstuk compleet naar wens.

Ieder zijn specialisme

Ik ben deskundig over hoe dat maatwerk meubel er dan precies uit moet komen te zien en wat technisch gezien dan nodig is. Wat zijn de exacte maten van de ruimte en het meubel? Welke materialen passen bij jouw situatie, houd je van dikke of dunne lijnen in een meubel en is dit ook daadwerkelijk te maken in het materiaal dat je wenst? Zijn lades mogelijk en zo ja, welke soort lades zijn dan het meest geschikt voor jou? Is er een muurplint aanwezig waarmee rekening gehouden moet worden omdat het meubel anders niet strak tegen de muur geplaatst kan worden, etc.

Dit zijn zaken die een stylist niet weet of meeneemt in de tekening. Staat tegenover dat wij ons puur richten op het meubelstuk en je dus weer geen uitgebreid advies kunnen geven over bijvoorbeeld raamdecoratie. Ieder heeft zijn specialisme!

Wil je een persoonlijk ontwerp laten maken? 

Wil je een meubelstuk dat qua ontwerp écht naadloos aansluit bij jouw praktische – en interieur wensen? Dan ga ik graag voor je aan de slag! Ik zie je aanvraag graag tegemoet via e-mail, telefoon of het contactformulier. Geef je wensen door, het liefst inclusief eventuele foto’s, plattegronden, gewenste maten en overige inspiratie.

Ik neem dan telefonisch contact met je op samen alvast de hoofdlijnen van je wensen te bespreken. Gewoon vrijblijvend en kosteloos!

maatwerk wandbank met inbouwhaard en tv-meubel in één.

Waar wil je een ontwerp voor? 

Bij Meubel&Maatwerk hebben we ervaring met véle soorten maatwerk meubels, waarbij we ons specialiseren in:

 • Wandkasten
 • TV-meubels / TV-kasten
 • TV-meubels met haard
 • Haardkasten
 • Wasmachine kasten/ wasmachines meubels
 • Bijkeuken kasten
 • Kantoorkasten bij je thuis
 • Werkplekken bij je thuis
 • Roomdividerkasten
 • Maatwerk kasten

Dit is wat je van mij ontvangt

Mag ik na het vrijblijvende telefoongesprek voor je aan de gang? Dan is dit wat je kan verwachten:

 • We plannen allereerst een adviesgesprek bij jou thuis op een geschikt moment. Indien mogelijk mail jij me alvast aanvullende informatie zodat ik me vast kan voorbereiden.
 • Tijdens het adviesgesprek bij je thuis bespreken we uiteraard je wensen en behoeften. Ook bekijk en meet ik de ruimte op en bespreek ik alle technische aspecten en details. Dit adviesgesprek duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur.
  Ik neem altijd een koffer met staaltjes, ontwerpvoorbeelden en materiaalsamples mee, die helpen om een beter beeld te krijgen van hoe je meubelstuk eruit zou kunnen zien.  
 • Ik meet alle maten exact in en bespreek alle technische details, zodat we zeker weten dat jouw maatwerk meubel naadloos aansluit in je ruimte en 100% voldoet aan jouw wensen.
 • Ik geef eerlijk advies over de eventuele voor- en nadelen van een keuze, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan of dat je later denkt ‘had ik dat maar geweten’. Ook denk ik met je mee tot in de laatste details en deel ik mijn tips vanuit mijn jarenlange ervaring.
 • Tijdens, maar ook na dit adviesgesprek, kom je waarschijnlijk tot nieuwe inzichten. Is die hoogglans afwerking inderdaad wel zo handig nu ik ook de nadelen hiervan heb gehoord? En meestal komen er nog andere praktische zaken omhoog waaraan je nog niet gedacht voordat ik bij je was. Geen probleem; mijn advies is altijd om na een paar dagen even nog contact te hebben om dit soort zaken door te nemen. Want ook bij mij gaan zaken nog verder indalen na zo’n advies aan huis gesprek. En ook deze zaken bespreek ik dan met nog met jou.
 • Als van jouw en mijn kant duidelijk is wat de wensen zijn ga ik met het ontwerp aan de slag. Ik teken dit in Sketchup, een professioneel tekenprogramma. Ik teken alles op schaal waardoor ik nog beter de verhoudingen en details ga zien in jouw maatwerk meubel. Hadden we iets bedacht waarvan ik tijdens het tekenen zie dat het minder mooi is, dan anticipeer ik hierop. Ook vermeld ik alle maten en details in de tekening. In het tekstvlak ernaast noteer ik ook de zaken die tegenkom en nog met je wil bespreken. Zo hebben we één centraal document waarmee we kunnen werken.
 • Als de computertekening klaar is, dan mail ik deze naar je toe. Mocht je nog aanpassingen wensen, dan kan dit gedaan worden in overleg. Een interieurbouwer kan vervolgens aan de hand van deze tekening jouw maatwerk meubelstuk maken. Dat kan door ons team worden gedaan, maar je staat ook helemaal vrij om dit door iemand anders te laten doen. Ik zou het wel super leuk vinden als je me nog een foto wilt sturen van het eindresultaat!
eindresultaat vooraanzicht wandkast lia de meern

Over Meubel&Maatwerk

Al twintig jaar ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van meubel- en interieurbouwbedrijf ‘Meubel&Maatwerk’. Ik ben binnen ons maatwerkbedrijf onder andere verantwoordelijk voor het ontwerpen van alle meubels die wij vervaardigen.

In het begin werkten mijn man en ik alleen, waarbij we maatwerkmeubels ter plaatse monteerden. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met zowel het visuele als het technische aspect van meubels. Ons bedrijf is inmiddels gegroeid. Onze zoon en een team van zzp’ers werken samen met mijn man en bouwen en monteren mijn ontwerpen bij de klanten.
Bekijk hier gerust wat voorbeelden van enkele projecten die we hebben gedaan of lees meer over onze werkwijze als je het meubelstuk ook door ons wilt laten vervaardigen.

Profiteer van 20+ jaar ervaring

Ik geniet het meest van adviesgesprekken en ontwerpen, waarbij ik bewoners help om maatwerkmeubels te creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook perfect passen bij hun levensstijl en dagelijks gebruik.

Zaken waar ik op let bij advies en ontwerp van een maatwerk meubel

Bij een ontwerp zijn niet alleen de maten en het model belangrijk, maar zeker ook de materialen en de (technische) details.

 • Voor gezinnen met kleine kinderen kan ik een ander materiaal adviseren dan voor oudere bewoners
 • Een goedkoper materiaal kan wellicht voldoende zijn voor jouw witgoedmeubels, waardoor je kosten kunt besparen
 • Als je last hebt van rondslingerende oortjes, telefoons en iPads kan ik een praktische oplossing integreren in je maatwerkmeubel voor slechts een paar tientjes, wat dagelijks veel gemak biedt
 • Als er weinig basisverlichting of stopcontacten in je ruimte zijn, kan ik daar ook een oplossing voor bieden
 • Als je niet van poetsen houdt, kan ik een materiaal aanbevelen dat weinig onderhoud vereist en goed bij je past

Elders laten maken? Geen probleem!

Bij maatwerk meubels zijn de mogelijkheden eindeloos. Ik bied voor elk aspect een passende oplossing en help je graag bij al je keuzes. Dit is waar ik blij van word en energie van krijg! Het betekent niet automatisch dat mijn team jouw meubel zal maken; je kunt mijn advies en tekeningen ook bij een andere meubelmaker of interieurbouwer gebruiken. 

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Heb je vragen? Neem gerust even contact met me op door te bellen naar 06-46113540 of te mailen naar info@meubelenmaatwerk.nl 

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk