Over ons

Wij zijn Rob en Anne-Marie van den Boom, trotse eigenaars van Meubel & Maatwerk. Samen met onze kinderen Nick en Manon wonen we in Rossum. Rob heeft een timmeropleiding afgerond en een jarenlange ervaring. Anne-Marie is een duizendpoot met daarnaast een grote interesse in alles wat met wonen te maken heeft. Ons bedrijf is bij toeval ontstaan en we hebben het de afgelopen jaren samen kunnen uitbouwen tot wat het nu is. En daar zijn we ontzettend trots op!

Anne-Marie is de regelaar: onderhoudt de klantcontacten, ontwerpt en verzorgt alle verdere commerciële en administratieve taken. Hierdoor kan Rob vooral bezig zijn met waar zijn kracht ligt: mooie en kwalitatieve meubels maken. Indien nodig maken we gebruik van ervaren vaklieden die dezelfde passie hebben als wij. Na een aantal jaar in Rossum en Heerewaarden een werkplaats gehad te hebben, zijn we in het voorjaar van 2015 verhuisd naar een nieuwe werkhal in Zaltbommel. 

Familiebedrijf Meubel en Maatwerk

Familiebedrijf

Onze zoon Nick heeft de opleiding ‘Meubelmaker’ en ‘Werkvoorbereider Interieurbouw’ beiden goed afgerond en werkt alweer een aantal jaar mee in ons bedrijf. Sinds Het feit dat zijn vader hem de kneepjes van het vak heeft kunnen leren is natuurlijk voor hem een grote pré en voor ons als ouders natuurlijk heel leuk om dit mee te hebben kunnen maken. Maar het leukste en belangrijkste is dat ook hij met zoveel plezier werkt!

Onze dochter Manon is bezig met de studie Bouwkunde in Amsterdam en helpt indien nodig met de administratie en social media. Zo zijn we dus echt een familiebedrijf. 

Steigerhout & Zo

In 2002 was ik op zoek naar een nieuwe teakhouten eettafel voor 6 personen, maar ik kon niet echt vinden wat paste bij onze smaak en ons toenmalige budget. Ik was (en ben) altijd bezig met alles omtrent wonen en interieurs en in een woonblad zag ik een steigerhouten tuintafel met 4 stoelen staan. Het sprak me meteen aan maar het was niet voor 6 personen. De set bleef echter maar door mijn hoofd spoken. Rob zei dat hij die set zelf wel kon maken als ik de steigerhout planken zou regelen. We kregen veel positieve reacties van vrienden en kennissen die bij ons op bezoek kwamen. In de media zag ik heel langzaam steeds vaker artikelen over steigerhouten meubels voorbij komen. Toen zei ik nog tegen Rob: ‘dit gaat volgens mij iets worden’ en besloot toen onze set op Marktplaats te zetten. 

Ik ontving meteen reacties van mensen uit Amsterdam die interesse hadden. Ze vroegen of we ook banken maakten, waarop ik  Rob vroeg of hij ook een bank kon maken. Hierop antwoordde hij: ‘Teken maar uit hoe de bank eruit moet komen te zien, dan maak ik hem wel’. En daar is de basis van ons bedrijf en onze taakverdeling ontstaan: Ik heb de contacten met de klanten, heb de ideeën en maak de ontwerpen en Rob gaat er dan mee aan de slag en maakt een mooi meubel. Terwijl onze (toen nog hele kleine) kinderen op bed lagen, waren wij samen aan het zagen en schuren in de tuin, waar we onder een zeil een werkplaatsje hadden gebouwd. Zo zijn we begonnen met het maken van steigerhouten meubels onder de bedrijfsnaam Steigerhout & Zo. 

Meubel & Maatwerk

Ieder jaar kregen we steeds meer vragen of we ook van andere (hout)materialen meubels konden maken. Hierdoor zagen we ook de mogelijkheid om ons bedrijf verder te ontwikkelen voor de toekomst en dat was nu precies wat we wilden! Vandaar dat we na elkaar onze vaste banen hebben opgezegd en zo onze gezamenlijke droom werkelijkheid gemaakt hebben: iedere dag doen waar onze passie ligt en waar we allebei echt blij van worden. Na al die jaren hebben we beiden niet één dag het gevoel dat we ‘werken’, hoe bijzonder is dat?!

Doordat we nu nog meer tijd hadden voor ons bedrijf konden we ons volledig richten op het verder ontdekken hoe te werken met andere materialen (zoals fineer, hpl, mdf, spuitwerk etcetc) en het vinden van de juiste leveranciers die de kwaliteit leveren die wij eisen.

Toen we dit op de rit hadden konden we ook hele andere meubels gaan maken (maatwerk keukens, kastenwanden, volledige interieurs etc.). Omdat we hierdoor steeds vaker meubels leverden bij klanten waarbij helemaal geen splinter steigerhout aan te pas kwam, voelde de naam Steigerhout & Zo niet goed meer: het dekte immers niet meer de lading wat we deden en konden. Hierdoor hebben we besloten onze naam te veranderen in Meubel & Maatwerk

Maatwerk Meubels

We maken voor iedere klant altijd weer een uniek meubel en we werken dus nooit in productie. Persoonlijk contact is hierbij heel belangrijk: we brengen jouw wensen en de situatie in kaart, denken met je mee in oplossingen en nemen je aan de hand mee in het proces zodat:

  • Het meubel past qua afmeting precies, waardoor rust en ruimte ontstaat in de ruimte.
  • Je geen last meer hebt van stopcontacten, draden, verwarming etc.; deze kunnen  in het meubel weggewerkt worden.
  • Het ontwerp, de kleur en het materiaal precies zijn afgestemd op jouw gebruik/jouw wensen/onze ideeën en de ruimte.