Hoe recht is jouw huis?

Wij maken maatwerk meubels, waardoor we heel vaak bij klanten thuis monteren en in heel veel huizen zijn geweest. Dat oude huizen nooit recht zijn is iets wat bijna iedereen wel weet. Als onze klanten in een oud huis wonen of een oud huis hebben gekocht, dan weten ze dat ze ermee rekening moeten houden dat dit voor extra werk, kosten of problemen kan zorgen.

Ook nieuwere woningen en/of nieuwbouwhuizen zijn vaker de klos

Dat ook veel andere huizen en/of nieuwbouwhuizen scheve muren, plafonds en vloeren hebben, dat weet niet iedereen. Helaas is dit wel steeds meer het geval. Nu is niet één huis 100% recht maar wat we de laatste tijd tegenkomen vinden wij toch wel heel treurig en het lijkt alsof het steeds erger wordt. Muren die echt een paar centimeter uit het lood staan, vloeren en plafonds die centimeters aflopen; we zien het wekelijks. We verbazen ons er heel vaak over hoe slordig er momenteel gebouwd en verbouwd wordt. Of het nu projectbouw of particulier gebouwd is, een kleine of grote woning: overal signaleren we dezelfde slordigheden.

Wat voor invloed heeft het op ons werk?

Dit kan dus invloed hebben op je meubels maar ook de vloerenlegger, tegelzetter en schilder krijgen hiermee te maken. Dit kan dus voor problemen en extra kosten zorgen. Er is simpelweg gewoon meer tijd nodig om alles netjes te maken en de oneffenheden weg te werken.

Wat voor invloed heeft het op jouw meubels?

Nu zal je denken: wat maakt voor een interieurbouwer nu een paar centimeter uit op een wandkast van bijvoorbeeld 3 meter breed en 2.60 meter hoog? Nu kan ik je vertellen, dit heeft zeker invloed! Je kunt immers niet zomaar een paar centimeter ergens vanaf zagen. Die kleine aanpassing kan ervoor zorgen dat het model van de kast er niet meer uitziet. Bij maatwerk meubels zorgen de verhoudingen en terugkomende maten juist voor een rustige en mooie uitstraling. Wij houden bij het maken van een maatwerk meubel altijd al rekening met wat speling voor montage. Maar moet er een grotere aanpassing worden gedaan omdat de muur of het plafond echt centimeters scheef loopt, dan krijg je dus een minder strak eindresultaat en dat is niet wat wij willen en jij al helemaal niet!

Voor alles is er een oplossing

Nu is het zo dat we altijd weer alles oplossen. Dit komt omdat we met zeer professionele materialen en gereedschappen werken en deze gereedschappen ook allemaal meenemen als we op montage gaan. Niet altijd heb je alles nodig maar zo grijpen we zeker nooit mis als we een onverwacht probleem tegenkomen. Verder zijn wij vakmensen in hart en nieren en willen we altijd iets moois afleveren want dat geeft ons pas écht voldoening. Hierdoor wordt er altijd in oplossingen gedacht en is er geen probleem wat we niet kunnen oplossen.

Montage is altijd op urenbasis en in de offerte geven we altijd aan wat we verwachten aan montageuren nodig te hebben. Onvoorziene aanpassingen (ook al meet je eea van te voren in: een kleine oneffenheid in de muur merk je pas bij het monteren) brengen echter soms wat extra onverwachte werkuren met zich mee en dus wat hogere onverwachte montagekosten. Echter merken we ook dat de klant ziet dat onze inzet niet voor niets is geweest en heeft gezorgd voor een zeer mooi eindresultaat. Dat is en blijft altijd het allerbelangrijkste want van een maatwerk meubel wil en moet je immers jarenlang kunnen genieten.

Wat kun je zelf doen?

Ga je een huis bouwen of verbouwen en wil je bovenstaande problemen voorkomen? Mijn adviezen zijn als volgt:

  • Zie toe hoe muren gezet worden. Is de muur geplaatst, houd eens een waterpas tegen de muur aan. Heb je geen waterpas: gebruik dan een bezemsteel.
  • Idem voor de vloer. Is de vloer gestort? Rol eens een knikker over de vloer en kijk eens wat deze doet.
  • Mocht je muur scheef zijn en moet deze nog gestuukt worden? Een goede stukadoor kan nog zeker helpen het een en ander te corrigeren. Kies voor een vakman en niet voor een goedkope kracht. Stuken is een vak apart. Goed stucwerk is de basis van een mooie ruimte!
  • Zit er bovenop. Hierdoor wordt opgemerkt dat je kritisch bent en wordt vaak ook net wat meer opgelet dan als je alles maar laat gaan. Dit kost je tijd maar levert zeker ook iets op!
  • Meld je opmerkingen meteen bij de hiervoor verantwoordelijke persoon. Dan kan er wellicht (meteen) nog iets aan gedaan worden.
  • Werk met vakmensen. Goedkoop = duurkoop = gegarandeerd ellende!
  • Houd rekening met eventuele extra kosten of extra tijd die vakmensen nodig hebben om de oneffenheden weg te werken.

Helemaal 100% kun je waarschijnlijk niet alles voorkomen maar alles wat je wel kunt voorkomen is altijd meegenomen!

Succes!

Persoonlijk advies: maatwerk kast

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk