Inbouwkast op maat

Een inbouwkast op maat is waar je naar op zoek bent. De vraag om een inbouwkast krijgen wij met regelmaat gesteld. Vanuit ons vakjargon noemen wij dit vaak een vakkenkast of schappenkast. Zoveel mensen, zoveel wensen als het gaat om een kast op maat. 

Wij maken maatwerk meubels en daarbinnen ook inbouwkasten. Hierbij kijken wij samen met jullie naar jullie wensen, de ruimte waar de kast geplaatst gaat worden en welke functionaliteit er nodig is. Hierbij moet je denken aan open vakken, lades, deurtjes, een tv vlak en bijbehorende aansluitingen. Ook verlichting en extra stroompunten verwerkt in de kast komen aan bod. Wij denken vanuit onze jarenlange ervaring met je mee en adviseren je daarbij zodat je, jullie, de beste oplossing krijgen bij de inbouwkast op maat. 

Inbouwkast: functionele onderdelen

Hoe je je kast noemt is niet belangrijk, de kast wil je in een ruimte plaatsen en daarbij heb je een grof beeld of voorbeeld voor ogen. Of het nu gaat om een inbouwkast voor je woonkamer, badkamer, werkkamer, slaapkamer of inloop kamer. Een vraag die van belang is, welke functionele onderdelen wil je in de kast verwerken. 

Het is aan ons als professionals jou, jullie, de juiste vragen te stellen zodat we een goed beeld krijgen van de functionele onderdelen. Heel vaal begint een gesprek met een foto of voorbeeld dat je ergens hebt gezien. Dit is dan ons vertrekpunt in combinatie met de ruimte en wat er allemaal mogelijk, of aanwezig moet zijn. Mocht je hier nog niet echt over nagedacht hebben denk dan o.a. onderdelen als:

  • Open vakken
  • Lades
  • Kleppen
  • Deuren
  • Verlichting
  • Stroompunten
  • Wel of niet aansluiten tot aan plafond
  • Diepte van de kast
  • Soort materiaal, mdf, fineer of houtlook

Allemaal onderdelen die van belang zijn en in een gesprek aan de orde komen. Om ervoor te zorgen dat je, jullie, inbouwkast aansluit bij jullie wensen en meer plannen wij een advies gesprek aan huis in. Zodat we in alle rust alles door kunnen nemen en wij heel gericht advies kunnen geven. 

Inbouwkast met een open vak of nis: sfeer-en functionele verlichting

Bij een inbouwkast met open schap(pen) is het plaatsen van verlichting absoluut de moeite van het overwegen waard.

Door het integreren van spots in een open vak of nis kun je hetgeen wat in de nis staat heel mooi uitlichten en daarmee extra aandacht geven.

Als je inbouw wandkast op een plaats in de ruimte staat waar geen verlichting aanwezig is of het net wat donkerder is, kun eenvoudig verlichting toevoegen. Door het plaatsen van een dimmer kun je zelf altijd de lichtsterkte naar wens afstellen. Ideaal voor de juiste sfeer.

Op het moment dat je meerdere planken in je nis wenst, dan is ons advies de hoogste spot iets naar voren te plaatsen. De planken maken we dan iets minder diep zodat het licht mooi helemaal naar beneden schijnt. 

Wij nemen je hierin mee door alle onderdelen tot in detail te bespreken. 

Wat kost een inbouwkast?

De mogelijkheden voor in inbouwkast zijn enorm. Wat jullie inbouwkast kost is afhankelijk van de vele keuzes. Een kast koop je voor jaren, kwaliteit en functionaliteit kun je maar één keer goed afstemmen. Hiervoor plannen we een persoonlijk gesprek in.  

Persoonlijk advies: maatwerk inbouwkast

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.