TV meubel op maat

Bijna iedere week krijgen we wel een aanvraag voor een tv meubel op maat. In de afgelopen jaren hebben we heel wat huizen in Nederland voorzien van een maatwerk exemplaar!

Het voordeel van tv meubelen op maat is dat we er heel erg veel ervaring in hebben en je dus goed advies kunnen geven. Omdat we maatwerk meubels maken kunnen we jouw meubel altijd helemaal afstemmen op jouw wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

Afstemmen op jouw smaak:

Wat voor model, materiaal en kleur vind je mooi? Heb je iets gezien wat je erg aanspreekt of heb je een eigen idee of ontwerp? Er is heel veel mogelijk! Laat ons je wensen en hersenspinsels weten, we denken graag met je mee en delen voor-en nadelen met je, waardoor je precies weet wat je koopt!

Wil je onze hulp bij een ontwerp/materiaalkeuze of kleur? Ook daarbij kunnen we je helpen.

Meubel op maat

Persoonlijk advies tv kast op maat? 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

tv kast op maat

Afstemmen op de ruimte:

1. Maten tv meubel op maat

Wij kunnen alle maten maken, dus staat in jouw ruimte een tv kast van 3 meter en 4cm het mooiste? Dan maken wij jouw tv meubel 3 meter en 4 cm. Geen probleem!

2. Muurplint zit in de weg

Zit er een muurplint daar waar jouw meubel moet komen te staan? Door de plintmaat uit te sparen kan de kast helemaal strak tegen je muur gezet worden. Dit geeft een rustiger eindresultaat en je hebt hierdoor ook geen last van stof achter de kast. Geef de hoogte en diktemaat van de plint aan ons door en en wij maken het in orde.

3. Muurstopcontact

Zit er een muurstopcontact net op de plek waar jij je tvmeubel wilt plaatsen? Wij werken dit stopcontact netjes weg in de achterwand van de kast en zorgen er meteen voor dat de stroomkabels in de kast worden weggewerkt.

Zit in jouw huis het muurstopcontact naast je kast en wil je toch ook alle stroomdraden en -kabels weggewerkt hebben? Geen enkel probleem: we maken één plintuitsparing 1 cm hoger. In het muurstopcontact kan dan de stekker van een stekkerdoos geplaatst worden. De draad van deze stekkerdoos kan dan via de plintuitsparing de kast in en daardoor heb je stroom in de kast voor je apparatuur én is alles meteen netjes weggewerkt in de kast. Probleem opgelost!

4. Tv aan de muur

Komt je tv kast op maat aan de muur te hangen maar worden de draden niet ingefreesd in de muur? Dan lopen de draden dus via je muur naar je meubel. De draden kun je wegwerken met een zgn. muurgootje waarin ze dan weggewerkt kunnen worden. Deze muurgootjes zijn te koop bij bijv. de bouwmarkt.

Tip: Je kunt dit muurgootje schilderen met dezelfde verf die op je muur zit. Hierdoor valt het muurgootje minder op. Als je maar 1 of 2 draden over je muur hebt lopen, dan is een muurgootje vaak niet nodig en zou je alleen de draden met muurverf kunnen afwerken zodat ze net wat minder opvallen.

5. Tv op de kast

Wil je je tv op je tv meubel plaatsen maar wil je de draad eigenlijk niet zien en wil je deze niet achter de kast hebben? Ook daarvoor hebben we een oplossing. We plaatsen onder de tv een stoere roestvrijstalen dop in het blad of we maken een kleine uitsparing in het blad waardoor de draad meteen de kast in gaat. 

Een lamp op je tvmeubel en de draad van de lamp uit het zicht? Ook hier lossen we dit op met een roestvrijstalen dop in het blad of een kleine uitsparing in het blad. 

tv meubelen op maat

Wil jij graag een tv meubel op maat? Wil je weten wat er mogelijk is en wil je een eerlijke en oprecht advies afgestemd op jouw wensen en budget. Neem dan eenvoudig contact met ons op. 

Wij stemmen af op jouw gebruik:

Oplossingen voor je apparatuur

Heb je (veel) apparatuur wat in de kast moet komen? Als je de maten (HxDxB) van je apparatuur inclusief stekker aan ons doorgeeft, dan berekenen wij wat de totale diepte van je kast moet worden, zodat je zeker weet dat alles past. Dus geen standaard dieptematen voor jouw tv meubel. Nee, de dieptemaat wordt gewoon precies zoals deze nodig is.

Het grootste probleem bij de aanschaf van een tv meubel is de apparatuur: Bij 99% van de klanten die bij ons een tv meubel hebben besteld of een aanvraag doet wil de vrouw des huizes (en echt die bepalen vaak de koop!) de apparatuur uit het zicht. Er wordt vaak gedacht dat dit niet mogelijk is omdat je met je afstandsbediening op je apparatuur en tv moet richten om deze te bedienen en tja.. dat gaat niet als je alles achter een klep of deur opgeborgen zit. Wij hebben twee oplossingen:

  1. Het deel waarin je apparatuur komt te staan wordt voorzien van een klep of deurtje, welke je open zet als je je apparatuur wilt gebruiken. Apparatuur wordt niet gebruikt: dan kan de klep/deur weer dicht.
  2. Via een apart aan te schaffen apparaatje kun je je tv en apparatuur radiografisch maken en kun je dus met je afstandsbediening door je klep of deur heen richten en alles bedienen. Wij hebben dit zelf eerst thuis uitgeprobeerd en omdat het heel goed werkt adviseren we het nu al onze klanten. Ik moet zeggen: ik hoor alleen maar positieve geluiden hierover!

Oplossingen voor het opbergen voor je spullen

Een tv meubel op maat kan en wordt ook gebruikt om spullen in op te bergen. Belangrijk is te bedenken wat je naast je tv en apparatuur nog meer in je kast kwijt zou willen. Zijn het wat grotere dingen zoals ordners, spelletjes of wil je eigenlijk ook graag wat kleinere dingen als paspoort, telefoons etc. kwijt?

Kastdeur op maat in je tv meubel:

Een kastdeel tot ongeveer 63 a 65 cm breedte kan voorzien worden van een deurtje. De binnenkant van de tv kast op maat wordt voorzien van een rijboring, waardoor je de legplank op meerdere hoogtes kunt leggen.

Het voordeel van een deurtje is dat het de goedkoopste optie. Het nadeel is dat je altijd op je knieën moet om de spullen uit de kast te halen en dat je spullen achter elkaar opbergt in de kast. Wil je iets achter uit je kast pakken, dan moet wat ervoor staat eerst eruit gehaald worden.

Het deurtje kan voorzien worden van een ‘push to open’- systeem (je druk boven in de hoek op het kastdeurtje en het deurtje gaat open) of van een knopje.

Lades in diverse opties:

Lades zijn super handig: je benut de volledige diepte van het kastdeel, je kunt goed bij alle spullen en je hebt goed overzicht wat er in je la ligt, omdat je bij het openen van de la bovenop de inhoud kijkt. 

Er zijn verschillende soorten lades:

  1. Lades waarbij het ladefront voorzien van een knop of greep. 
  2. Lades zonder knop op het ladefront en die je opent door je vingers op of achter de onderkant van het front te plaatsen en dan de lade naar je toe te trekken.
  3. Lades met een zogenaamd  “push to open”- systeem. De lade open je door op het ladefront te drukken. 
  4. Lades met een zogenaamde komgreep. Boven het ladefront zit een terugvallende goot, waarin je je vingers kunt plaatsen en de lade zo naar je toe kunt halen om deze te openen.
  5. Binnenlades. Dit is een kleine lade in een grote lade. Een binnenla is zeer geschikt voor kleine spulletjes.

Lades met een push tot open systeem en komgreep zijn duurder dan optie 1, 2 en 5.

Afhankelijk van de lademaat die nodig is en het ontwerp van je meubel kunnen we de juiste ladesoort aan je aanbieden.

Alle lades hebben een softclose sluiting, dus vallen vanzelf dicht als je ze dichtduwt.

Klep:

Een kastdeel wordt geopend via een knopje op de klep of door een push to open systeem aan de bovenkant van de klep (net onder het blad van de kast). De klep valt dan langzaam naar de vloer toe open. Een klep is makkelijk als je in dat kastdeel je apparatuur kwijt wilt en/of als je kastdeel te breed is voor een deurtje en je geen lade wenst.

Het nadeel is dat je altijd  op je knieën moet om de spullen uit de kast te halen en dat je spullen achter elkaar opbergt. Wil je iets achter uit je kast pakken, dan moet wat ervoor staat eerst eruit gehaald worden.

De binnenkant van de kast met klep wordt voorzien van een rijboring, waardoor je de plank op meerdere hoogtes kunt leggen. Komt in dit kastdeel je apparatuur te staan, dan wordt er een uitsparing aan de achterkant in deze plank gemaakt voor de bedrading.

Een klep is duurder dan een deurtje.

We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen. Dit betekent dat het tegen een stootje kan, stelbaar is en vervangbaar is.

Opruimen en opladen van telefoons, laptops en iPads.

Ben jij al die rondslingerende telefoons, opladers etc. ook zo beu? Als er een muurstopcontact in de buurt van je tv meubel aanwezig is, kunnen we een plek in de kast zo aanpassen dat daar alle gezinsleden hun apparatuur kunnen opberg en meteen kunnen opladen. Super handig!

Montage en bezorging van je tv meubel op maat:

Tv meubels tot 2.75 meter kunnen door onze koerier tegen betaling bij je bezorgd worden. Als je je doorgeeft welke datum en tijd jou schikt zal hij op dat moment leveren. De chauffeur tilt de kast mee naar binnen, maar alleen als er twee sjouw hulpen hem helpen tillen. Moet de kast naar een verdieping? Ook dan helpt de chauffeur je graag, maar dan rekent hij wel een meerprijs en zijn tevens twee sjouw hulpen nodig. Je mag het tv meubel op maat natuurlijk ook zelf komen ophalen. Dit kan tijdens en buiten kantooruren. Gewoon even doorgeven wanneer jou het beste schikt om langs te komen.

Een tv meubel tot 2.75 a 3.00 meter lengte kan uit 1 deel gemaakt worden. Meubels met een langere lengte worden in twee delen gemaakt, maar nadat ze in elkaar gezet zijn lijkt het gewoon 1 kast uit 1 deel. De montage is simpel. Als je met een accutol kunt werken kun je dit zelf doen. De kast is al helemaal kant en klaar, inclusief schroefgaten, je hoeft dus alleen maar schroeven vast te zetten.  Indien je niet zelf kunt of wilt monteren, dan kunnen wij dit tegen betaling voor je doen.

Voor een tv meubel op maat vraag je Meubel en Maatwerk

Regio Zaltbommel

Meubel en Maatwerk is gevestigd in Zaltbommel. Wij werken dan ook voornamelijk in deze regio. Kom je uit de buurt en ben je op zoek naar tv meubelen op maat dan stel gerust je vragen. Ons advies is, maak een afspraak. Laat je goed informeren zodat je goed kunt afwegen wat je wilt. Een tv meubel gaat jaren mee.  Vraag om persoonlijk advies.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk