Bureau en daybed voor Sander en Janske

Janske en Sander wonen in een prachtig huis tussen Nijmegen en Arnhem. Zij hebben dit huis zelf gebouwd en bij binnenkomst zag ik direct dat over alles in dit huis tot in detail is nagedacht. Bij de keuken is een grote nisruimte voor de kinderen, waar opbergbakken en een bureautje geplaatst waren.  Dit alles oogde wat rommelig en Janske’s wens was om hier een groot daybed te realiseren.

Ze had wat aanvullende wensen waarvan ze niet goed wist of en hoe dit gerealiseerd kon worden:
1. Materiaal welke past bij de eiken vloer
2. Fijne lijnen en rustige uitstraling
3. Bescherming van de houten zwarte raamjaloezieën als kids op het daybed gaan liggen
4. Veel opbergruimte
5. Een praktisch bureau met een zwart metalen onderstel
6. Een lekker dik kussen in een mooie stof en diverse losse rugkussens

Geborsteld eiken fineer

Het meubel is gemaakt van geborsteld eiken fineer, welke qua houttekening perfect bij haar eiken vloer past.

Oplossing: Doordat de spuiter de doorzichtige matte beschermlaag ietsje witter heeft gemaakt, past het materiaal nu exact bij de eiken vloer.
Het fineer geborsteld is heeft het een diepte-effect wat erg mooi is. Omdat de dochter graag knutselt aan het bureau is eigenlijk fineer niet zo geschikt: geborsteld fineer is hoogwaardig en wat ‘ribbelig’ materiaal; niet handig als erop geknoeid wordt of om op te tekenen/kleuren etc. Maar ook hier hebben we een handige simpele tip voor kunnen geven, zodat er lekker en goed geknutseld kan worden maar het materiaal toch mooi zichtbaar blijft.

Smal en dun lijnenspel

Janske houdt van fijne, dunne lijnen.
Oplossing: We hebben de onderkant en de top van de wandbank en het bureau op de minimale dikte gehouden, nl. een kleine 2 cm. Door het beslag in te frezen oogt het meubel nog rustiger. Er zijn heel veel verschillende soorten beslag. Ik adviseerde freeskommen met een fijne belijning en door de lades tegen elkaar te plaatsen ontstaat een rustiger beeld dan als er ruimte tussen de ladesfronten zit.

Ingebouwde chillbank

De chillbank is 3.25 breed en 1.19 diep dus natuurlijk ga je hier lekker op liggen en wil je daarbij lekker wat steun in je rug. De vensterbank is echter niet zo hoog en dus hangen de zwarte houten jaloezieën dus net op de hoogte waar de losse kussens komen te liggen. Probleem is dan dus dat de kussens tegen de jaloezieën komen en dat wil je natuurlijk niet.

Oplossing: We hebben dit opgelost door een rugleuning te maken aan de lange en korte kant van de bank, waartegen de kussens komen te liggen. De rugleuning is ook aan de raamkant netjes afgewerkt en sluit helemaal aan op de vensterbank dus ook vanaf de straatkant ziet alles er netjes uit.

We kunnen alle maten maken, dus dit daybed is inderdaad 1.19cm diep. Dat is nl. exact de maat tot het raam aan de bureaukant. In dit huis is alles tot in detail afgewerkt, en ook wij leveren maatwerk tot in detail; perfecte combi samen!

Opbergruimte met lades

Oplossing: We hebben lekkere brede lades gemaakt waar veel spullen in opgeruimd kunnen worden. We kunnen alle ladematen maken, dus onder het daybed zitten lades van maar liefst 85cm breed.

Knutselbureau voor haar dochter

Janske wilde graag een werkbureau want haar dochter zit hier heel vaak aan te knutselen. Maar.. hoe integreer je dit bij het daybed? Nou, precies zoals je op de foto kunt zien!

Oplossing: Door het daybed en het bureau in elkaar over te laten lopen ontstaat rust en benut je alle ruimte. Door de poot van het bureau aan de daybedkant dicht te laten ontstaat aan de kant van het daybed een lekkere nis en is meteen een goede steun voor het bureau gemaakt, ook niet verkeerd bij een kinderbureau. Ook dit meubel heeft handige maatwerk lades.

We werken altijd samen met Jac, onze metaalbewerker. Zie: www.metaaleninterieur.nl. Ook hij is een vakman en kan alle maten maken en denkt altijd mee voor een optimaal en mooi eindresultaat!

In de woonkamer staat een bank met mooie smalle zwarte metalen pootjes. Mijn advies is om deze maat terug te laten komen in de rechterpoot van het bureau. Door het terugkomen van het zwart metaal sluit het bureau nu ook meteen aan bij de bank in de kamer.

Door een zwarte doorvoerdop in het blad te plaatsen kan stroom vanuit het muurstopcontact onder het bureau rechtstreeks naar het bureaublad gelegd worden: handig want dan is de stroomdraad dus meteen minder in het zicht.

Door hetzelfde materiaalgebruik en dezelfde infreeskommen als het daybed in de ladefronten van het bureau zijn de twee meubels één geheel geworden.

Gestoffeerd daybed

Onze vaste stoffeerster kan alle maten maken en advies geven welke stof geschikt is. Zij werkt uitsluitend met hoogwaardige materialen.

Waar gewerkt wordt worden ook wel eens fouten gemaakt
Tijdens de montage belde manlief me op: bleek de wandbank dus net te lang te zijn! We kwamen erachter dat ik per ongeluk op de technische tekening die zij in de werkhal gebruikten een verkeerde maat genoteerd had, namelijk 3.520 ivp 3.250.

We hebben samen meteen telefonisch een oplossing bedacht: onze jarenlange ervaring is daarbij natuurlijk heel handig! Het meubel is daar waar het niet zichtbaar een kleine 3cm ingekort en is er een tijdelijke poot geplaatst zodat het meubel toch alvast gebruikt kon worden. Ik voelde me vervelend om deze slordige fout en heb Janske ook nog even gebeld om mijn excuses aan te bieden. Gelukkig was ze heel relaxed en vertelde ze me dat het niet erg was en kon gebeuren. En dat ‘mijn mannen’ al een oplossing met haar hadden besproken!

Het kussen en het zwart metalen bureauonderstel waren nog wel te groot maar binnen een paar dagen hebben we een aangepast kussen en metalen onderstel geleverd! Echt superfijn dat we altijd op onze vaste leveranciers kunnen vertrouwen. Ook zij weten dat er altijd iets fout kan gaan en dat het dan belangrijk is dat het probleem zo snel mogelijk goed en mooi opgelost wordt!

En hoe leuk: tijdens de montage kwamen de kinderen uit school en ze namen het daybed al meteen in beslag!

Meubels op maat

Ben jij ook op zoek naar meubels op maat? Wij adviseren en bieden een helpende hand aan onze klanten.

Geïnteresseerd geraakt door de meubels van Janske en Sander? Of benieuwd of wij jouw woondroom in vervulling kunnen laten gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. 

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk