Nieuwe tafel en wandbank op maat voor Alexandra 

Alexandra en haar gezin waren net verhuisd naar een nieuwe woning en zij wenste in de woonkamer een extra zithoek met tafel, waaraan gewerkt, geknutseld, gelezen kon worden als de rest van het gezin op de bank zit in de tv-hoek met haard.

Meubels combineren

Ze wilde graag een bank en een tafel maar wist niet goed wat mogelijk was bij de kast die ze al had en belde me voor een adviesgesprek bij haar thuis.

Mijn adviezen/oplossingen voor een zo mooi mogelijk eindresultaat waren de volgende:

Foto vooraf:

tafel en wandbank voor
 • Basisidee: door haar eigen halfhoge kast helemaal tegen de rechtermuur te plaatsen en onze wandbank in exact de maat te maken die dan tussen de kast en de muur bij het raam ontstaat wordt alles meer één geheel en ontstaat een ruimtelijk en rustig effect.
 • Omdat bij het verzetten van de kast een muurstopcontact ‘in de weg zat’ hebben we een uitsparing in de achterwand van de al bestaande kast gemaakt. Hierdoor is het muurstopcontact toch gewoon bruikbaar en was mijn basisidee uit te voeren.
 • De wandbank hebben we exact op maat gemaakt, zodat deze nu mooi aansluit tussen de al bestaande kast en de linker zijmuur. De wandbank is tevens onzichtbaar aan de kast gemonteerd, waardoor alles naadloos aan elkaar aansluit.
 • De wandbank is afgelakt in dezelfde kleur als de al bestaande kast.
 • De wandbank is voorzien van extra kleppen waardoor extra opbergruimte is ontstaan.
 • Een ander muurstopcontact (wat door het plaatsen van de wandbank zou vervallen) is door ons op het kuitstuk van de wandbank gezet. Hierdoor is het dus gewoon nog bruikbaar én is er meteen een stroompunt bij je tafel, wat altijd handig is.
 • We hebben de maat van de muurplint uitgespaard aan de achterkant van de wandbank, waardoor deze strak tegen de muur geplaatst kon worden.
 • Het tafelblad hebben we precies in de maten gemaakt welke voor deze opstelling het meest geschikt zijn. Bij een maatwerktafel zijn alle maten mogelijk! (Deze tafel is 150x75cm)
 • Het materiaal van het tafelblad is afgestemd op het houtmateriaal van de al bestaande kast.
 • Ook het zwart metalen tafelonderstel is op maat gemaakt door onze vaste metaalbewerker Metaal en Interieur. 
 • De terugvallende x-poot zorgt voor een goede instap aan de kant van de wandbank en de smalle zwarte buizen zorgen voor stoere maar fijne lijnen.
 • De maten van het onderstel zijn afgestemd op de breedtemaat van de stoelen, zodat deze er (ondanks de kleine tafelmaat) toch tussen passen.

Advies en kwaliteit

Je leest het: advies door een expert en het laten maken van maatwerk meubels geeft zo veel meer!

Alle bovenstaande punten hebben samen voor een mooi en praktisch eindresultaat gezorgd waar Alexandra en haar gezin iedere dag van zullen genieten!

Meubel & Maatwerk

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. 

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk