Voordelen en nadelen van zwevende haard of TV-kast

Regelmatig krijg ik een aanvraag voor een zwevende haard of tv-kast. De meeste mensen vinden dit een ruimtelijker effect geven en/of kiezen hiervoor zodat ze dan de vloer onder de kast makkelijk schoon kunnen maken. Een zwevend tv meubel is zeker mooi, maar ik neem onderstaande punten altijd door met de klant, zodat deze bewust de keuze maakt om inderdaad voor een zwevend meubel te kiezen. Hieronder de belangrijkste punten op een rij:

Niet te verplaatsen

Om een zwevende kast op te hangen aan de muur moet er op diverse plaatsten in de muur geboord worden. Dit betekent dat áls je een keer de kast op een andere plek wilt hebben, je dus boorgaten in je muur hebt zitten. Een kast die ‘gewoon’ op de grond staat kun je dus makkelijker verplaatsen.

Kans op afbreken

We monteren het zwevend tv meubel met een professioneel en degelijk ophangsysteem aan de muur. Maar… als iemand op de kast gaat zitten dan is de kans aanwezig dat er wat afbreekt. Heb je kleine kinderen of vaak kinderen in huis? Besef dat dit dus problemen kan geven. Ook al zijn jouw kids geen ‘klimmers’ in huis, de vriendjes zijn het misschien wel.

Extra kosten ophangsysteem

Een zwevende kast brengt extra kosten met zich mee in verband met het ophangsysteem en het moeten monteren aan de muur. (Dit laatste kun/mag je evtueel ook zelf doen)

Terugvalplint

Je hebt bij een kast die op de grond staat sowieso geen last van stofnesten; we plaatsen namelijk altijd een (terugval)plint onder de kast. Hierdoor oogt het zwevend tv meubel minder lomp, komt er geen stof onder de kast én schaven de kastfronten niet over je vloer of kleed.

Ruimtelijk effect meubel

Een tv/haardmeubel is meestal 45-50cm hoog, wat dus niet heel erg hoog is. Omdat we het meubel op maat maken krijg je een rustiger eindresultaat, omdat alle snoeren etc. weggewerkt worden in de kast. Dit alles zorgt dus sowieso voor een ruimtelijk effect. Daar is dus in principe geen zwevend meubel voor nodig.

Gebruik van degelijk materiaal

De kasten die we maken zijn van zeer degelijk materiaal. Als de haard/tvkast op de grond staat kun je er dus zeker op zitten. Kortom: geen extra stoelen nodig voor extra zitplek als je een smalle zithoek hebt of meerdere gasten ontvangt.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk