Zo worden maatwerk meubels betaalbaar!

Niemand kan er momenteel omheen; boodschappen, benzine, een wijntje op het terras…veel prijzen stijgen en maken het leven momenteel duur. Helaas hebben ook wij als producent van maatwerk meubels hier last van. Want de prijzen van goede kwaliteit materialen stijgen ook nog steeds. Om maar te zwijgen over de energiekosten die hier ook invloed op hebben.

Kortom; wij begrijpen als geen ander dat je twee keer nadenkt voordat je een investering doet. Dat goedkope kastje van de meubelgigant kan érg aantrekkelijk lijken. Het is waar: de maten kloppen niet, de kwaliteit is niet top, de kleur is het eigenlijk net niet. Maar ja, het is wel goedkoop…

Paar aandachtspuntjes

Het klinkt zo lekker gemakkelijk hè; de maatwerk meubelmaker die je gaat vertellen dat je toch echt beter voor goede kwaliteit meubilair kan kiezen. Maar gelukkig kunnen we onze mening onderbouwen. Hierbij een aantal aandachtspunten waar je toch even bij stil zou moeten staan als je je oriënteert op een nieuw meubelstuk:

1.Hoeveel aandacht krijgt het meubelstuk in jouw huis?
Heb je je huis mooi gestuct? Leuk kleurtje op de muur, stijlvolle gordijnen voor het raam? Is het dan niet een beetje zonde om voor die kast die midden in de woonkamer staat een ‘net-niet’ modelletje te kiezen? Met een maatwerk meubel betaal je wellicht meer, maar je krijgt ook meer. Wij zorgen dat je meubelstuk 100% aansluit bij jouw wensen én de manier waarop je het wilt inzetten.

2. Hoe vaak gebruik je het maatwerk meubelstuk?
Een goedkoop kastje kan er best leuk uitzien in de winkel. Maar ik twijfel of je er nog steeds vrolijk van wordt als het deurtje na een paar maanden scheef is gaan hangen. Helemaal als de kinderen het net iets te vaak ruw dichtgooien. Als dit een kastje is dat je dagelijks gebruikt, dan wordt dit dus al snel een dagelijks irritatiepuntje.

Als moeder durf ik gerust te stellen dat ik een hoop praktische trucs achter de hand heb waarmee ik je leven een stuk gemakkelijker kan maken. Trucs om al het speelgoed netjes uit het zicht te halen bijvoorbeeld.  Net dat extra stroompunt, een handige lade om je werktas in op te bergen zodat je hier niet dagelijks overheen valt. Geen stofnesten omdat een meubel strak van muur tot muur gemaakt is (scheelt heel veel poetstijd!). Meubels die niet alleen tegen een stootje kunnen maar die ook met je kind meegroeien en door de jaren heen een ander doel krijgen, Om maar even een paar voorbeelden te noemen. En het fijne is dat dit alles makkelijk geïntegreerd kan worden in een mooi maatwerk meubel.

een maatwerk meubel kan uw wasruimte een stuk praktische maken.

3. Hoe milieubewust ben je?

Goedkope meubels gaan simpelweg minder lang mee. Zoals we al zeiden; alles wordt duurder. Een massa producent beknibbelt dus als snel op de kwaliteit van zijn materiaalsoorten om toch die lage prijs te kunnen aanbieden. Los van materiaalverspilling moet je ook rekening houden met de verspilde energie, transport uitstoot, verf, etc. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat de massa meubelindustrie een flinke ecologische voetafdruk achterlaat. Je bepaalt zelf wat jouw rol daarin is.

lade-verwerkt-onder-bank-meubelenmaatwerk

Je wilt een maatwerk meubel maar hebt nu het geld niet? Doe het in etappes!

Je kunt je investering uitspreiden door iedere 3 jaar een nieuwe kast te kopen, maar je kunt ook een maatwerk meubel steeds een beetje uitbreiden. Zo creëer je wel het perfecte plaatje en heb je niet direct de hoge kosten. Voorbeeldje? We hebben er genoeg:

Voorbeeld 1
Voor deze bewoners maakten we een aantal jaar geleden een maatwerk wandbank aan de muur bij hun eettafel in de keuken. Ook bedachten en plaatsten we een scheidingsmuurtje, waardoor nog duidelijker de grote benedenverdieping verdeeld werd. Toen bespraken we al dat dan aan de kamerzijde van dit muurtje een grote wandkast kon komen te staan. De bewoners hebben de tijd genomen om te sparen en goed na te denken wat ze nu eigenlijk wilden. En ondertussen heeft onze leverancier ook weer andere structuren en kleuren ontwikkeld en is deze maatwerk kast dus helemaal van nu. Wel de perfecte oplossing, niet de grote uitgave in één keer. Zo kan het ook.

voeg later een maatwerk wandbank toe aan uw maatwerk kast om kosten te verspreiden

Voorbeeld 2

En ook de bewoners van dit nieuwbouwhuis moesten keuzes maken in hun wensenlijst. We hielpen ook hen hun uiteindelijke droom van een wandbank, bureau en wandkast te realiseren door deze in twee delen te splitsen: eerst werd de wandbank geplaatst en een half jaar later het bureau en de wandkast.

verspreid de kosten voor maatwerk meubels door het totale project in etappes te laten produceren

Opsplitsen in etappes geeft ook tijd voor nieuwe inzichten!

Voorbeeld 3.

Ook bewoonster Ellemieke nam de tijd voor haar droomkast; het ontwerp wat ik voor haar ontwierp was op dat moment net even boven budget en dus besloot ze nog even verder te sparen. En in die periode kwam ze nog op een ander idee, wat ik integreerde in het ontwerp, waardoor het eindresultaat nóg beter past bij haar wensen!

maatwerk meubels in etappes laten produceren geeft ruimte voor nieuwe inzichten - contact meubel en maatwerk

Tip: lades zijn niet goedkoop, maar kunnen gemakkelijk later worden toegevoegd!

Voorbeeld 4.

De binnenlades in deze keukenkast plaatsten we een jaar later. Lades zijn super handig maar helaas niet goedkoop. Om kosten te besparen adviseerden we deze bewoners eerst de kast gewoon te gaan gebruiken en dan te ervaren hoeveel lades ze daadwerkelijk nodig hadden. Het werden er meer dan gedacht 🙂

Wil jij ook een maatwerk meubelstuk dat écht helemaal naar wens is?

Een meubelstuk dat helemaal naar wens is, écht jarenlang mee gaat en eventueel in etappes opgebouwd kan worden. Zo wordt een maatwerk meubel toch weer betaalbaar! We denken graag met je mee.

keukenlades maken uw keukenkastjes een stuk praktischer

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk