Wat kun je met een open trap midden in je woonruimte?

Onlangs leverden we deze maatwerk meubels voor een woning in Den Bosch waar de open trap tussen de keuken en de woonkamer staat. De bewoners wisten niet goed wat ze met de trap midden in hun woonruimte aan moesten. Bij alles wat ze bedachten, stond die open trap steeds in de weg. Hun wens? Voor ons een leuk en uitdagend project en super leuk dat we de verwachtingen van de bewoners hebben kunnen overtreffen!

De man des huizes houdt van klussen, maar dit alles maken en plaatsen was echt even een brug te ver. Hij heeft de kast en de wandbank wel zelf afgelakt en dat heeft hij zeer netjes gedaan. Ik heb hem geadviseerd dezelfde witkleur voor de meubels aan te houden als de witkleur van de muur en kozijnen in hun huis. Dit zorgt voor eenheid en straalt rust uit. (lees: Witkleur RAL 9001, 9010 en 9016: wat is het verschil?).

Oplossingen voor open trap in woonruimte

Mijn oplossingen voor dit project:

  • Door de lange wandbank is veel zitruimte ontstaan.
  • Kleppen in de zitting van de bank zorgen voor veel meer opbergruimte.
  • Dikke, grote rugkussens in dezelfde stof als het matraskussen voor een rustige look en een zeer comfortabele zit.
  • Rondslingerende werktassen waren altijd een grote ergernis van de bewoners. Door de lade in de bank exact af te stemmen op de maten van de tassen kunnen deze nu iedere avond netjes opgeborgen worden.
  • De lades in de kast zorgen voor veel praktische opbergruimte.
  • De hoogte van de kast is exact afgestemd op de hoogte van de traptrede, waardoor de kast één geheel wordt met de trap. Doordat de zijkant en de achterzijde van de kast door ons zijn dichtgemaakt ontstaat een rustige uitstraling en bovendien: geen last meer van stofhoeken!
  • De maatwerk tafel met Vpoot is exact op de gewenste maat door ons gemaakt. Bovendien zorgt dit model poot voor een makkelijke instap bij de wandbank én kun je extra veel stoelen naast elkaar en op de kopse kant kwijt.

Persoonlijk advies: maatwerk meubels

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk