Haardje aan met een wijntje en een boek

Marja en haar man hebben drie hobby’s: wijnen 🍷, boeken lezen 📚 en een vuurtje stoken 🔥 in de open haard. Mij werd gevraagd een ontwerp te maken voor een meubel waarin deze drie items zouden samenvallen.

Wijnkast, boekenkast én bank op maat

  • In de open schappen kunnen alle boeken geplaatst worden. Doordat we een doorvoerdop hebben geplaatst in het blad van de onderkast, kan hier ook nog een lampje geplaatst worden, zonder dat de stroomdraad in de weg hangt.
  • De wijnkast is helemaal op maat ingebouwd, waardoor deze helemaal mooi in de kast valt. Zoals je kunt zien hebben we de vloerplint van de kast exact gelijk gemaakt met het onderste deel van de wijnkast.
  • In de kast hebben we de lades afgestemd op de hoogtematen van de wijnflessen.
  • Onder het bankje kan het haardhout opgeborgen worden wat meteen voor een gezellige en stoere uitstraling zorgt. Verder kan er natuurlijk op het bankje gezeten worden of gebruikt worden om accessoires uit te stallen.

Eerlijk advies voor een mooi en strak resultaat

In het ontwerp had ik opgenomen dat wij de verspringing onder het raam zouden afwerken, waardoor de muur mooi helemaal strak zou worden. Dit zorgt voor een rustiger geheel.

Omdat later besloten werd dat ze toch ook maar meteen hun woonkamer zouden laten stucen en schilderen, heb ik hen geadviseerd deze verspringing door de stucadoor op te laten vullen. Dit zorgt natuurlijk voor het meest strakke en mooie resultaat.

Je leest het: maatwerk hoeft niet altijd ‘groots’, het zit hem vaak in de kleine details.

Persoonlijk advies: maatwerk kasten

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk