Praktische wasruimte op maat voor Stefanie

Ik heb het even nagekeken; voor de zesde keer mochten we wederom Stefanie van dienst zijn met een maatwerk meubel. Eerder maakten we al een maatwerk wandkast voor de tv, meubilair voor de studeerkamer, toiletkastjes en richtten we een kinderkamer en de trapkast in. 

Samen bereik je zoveel meer

Doordat we al zo vaak hebben samengewerkt kunnen we goed en snel schakelen. Bij iedere aanvraag wordt me gevraagd persoonlijk langs te komen en hoor ik ter plaatse alle wensen aan. Meestal heeft Stefanie al een simpel schetsje of foto van wat ze in gedachte heeft. Ik vul dit alles aan met mijn kennis, tips en adviezen.

Ondertussen weet ik dat het dan goed is dat we dit alles even een weekje laten bezinken. Bij mij komen dan altijd nog wat (technische) punten naar boven die van belang kunnen zijn voor het ontwerp. En ook Stefanie gaat altijd nog over de besproken zaken nadenken én ik weet uit ervaring dat er altijd nog wel iets verandert. 😊

Neem de tijd

Vroeger ging ik vanuit enthousiasme altijd meteen aan de slag met het uitwerken van een ontwerp of offerte. De ervaring heeft me geleerd dit niet meer te doen: net even wat dagen de tijd nemen zorgt voor de puntjes op de i. Soms komen er dan bepaalde oplossingen/ideeën naar boven. Ook merk ik dat door wat tijd te nemen, dat ook de klant nog op andere ideeën of wensen kan komen naar aanleiding van alle informatie die ze van mij hebben gekregen. Hierdoor is het eindresultaat vaak nog beter dan gedacht. Kortom: geef het de tijd!

De wasruimte: een ruimte die intensief gebruikt wordt

Dit keer was de wasruimte aan de beurt. Stefanie heeft drie dochters en dus wordt er veel tijd doorgebracht in deze ruimte voor de was. Vandaar dat ze hier een mooie en fijne plek van wilde maken.

Ik weet uit ervaring dat de indeling van de wasruimte/bijkeuken vaak een ondergeschoven kindje is. Dat is zo ontzettend jammer want zeg nu zelf; (bijna) iedere dag wordt er wel gewassen, gestreken of gevouwen! Een goede en praktische indeling van deze ruimte geeft dus iedere dag plezier. Zeker als alles netjes weggewerkt is!

Een praktische wasruimte: waar moet je aan denken?

De volgende vragen heb ik Stefanie gesteld die van belang waren voor het ontwerp wat bij haar paste: (klik op onderstaande regel met omkadering en je ziet alle vragen)

 • Wil je je witgoed wel of niet in het zicht?
 • Wil je je witgoed laag of wat hoger geplaatst? Hoe hoger, hoe minder je hoeft te bukken. 
 • Wil je je witgoed naast of op elkaar geplaatst?
 • Heb je een werkblad nodig? Om bijvoorbeeld de was op te vouwen.
 • Wil je je wasmiddelen/strijkplank weggewerkt hebben in een kast?
 • Hoeveel wasmanden heb je?
 • Neem je de vieze/schone was mee in deze wasmanden naar andere ruimtes in huis?
 • Wil je deze wasmanden uit het zicht in de wasruimte?
 • Waar ga je de was ophangen die niet in de droger kan?
 • Maak je gebruik van een droogrek? Zo ja, heb je ruimte om deze ergens neer te zetten/op te bergen?
 • Wil je een wasbak/kraan?
 • Zijn er nog andere zaken die je in de wasruimte wilt opbergen? Zo ja, wat zijn de maten van deze spullen?
 • Zijn er voldoende lichtpunten/stroomaansluitingen in de ruimte?
 • Waar zitten de technische aansluitingen voor de witgoed?
 • Wat voor materiaal wens je?
 • Wat voor model meubel vind je mooi?

Aan de hand van deze vragen en haar antwoorden had ik een goed beeld van hoe zij dagelijks haar was doet. Daarop heb ik een ontwerp gemaakt wat dus exact is afgestemd op Stefanie haar wensen en hoe zij het prettig vindt om in deze ruimte te werken. Ook heb ik haar advies gegeven voor het materiaalgebruik. Omdat ze twijfelde over mijn advies hieromtrent hebben we stalen opgevraagd bij de leverancier. Toen ze deze ontvangen had was ze meteen om en heeft ze mijn advies gevolgd.

Tot slot: een kraan en wastafel kunnen wij leveren, maar de aansluiting moet altijd door een loodgieter gedaan worden.

Persoonlijk advies: praktische wasruimte

Wil jij je wasruimte of bijkeuken ook praktisch ingericht hebben? Wij helpen je graag bij het ontwerp en de uitvoering. Neem gerust contact met ons op!

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk