Maatwerk TV kast en wandkast in Rosmalen

Corien en Peter waren op zoek naar een grote wandkast op maat en een TV meubel. Tijdens hun bezoek aan onze werkhal in Zaltbommel hadden zij zich al goed voorbereid. Ze hadden een ontwerp laten maken door een styliste en ook zelf al alle maten opgemeten. Kortom: ze wisten wat ze wilden. Toch hebben we nog zo’n anderhalf uur samen gezeten omdat ik nog heel veel vragen had, ondanks dat er al best wel wat bekend was.

Belangrijke vragen bij maatwerk meubels

Vaak denken klanten dat als je een maat, plaatje en kleur doorgeeft dat alles er dan ook zo uit komt te zien en of er een prijs gemaakt kan worden. Dat is bij maatwerk meubels niet het geval. Vaak heb ik nog zeker minimaal zo’n tien vragen die invloed kunnen hebben op de uitvoering en dus ook op de prijs.

Een paar belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat wordt de functie van je meubel?
  • Hoe wil je het meubel gaan gebruiken?
  • Zijn er dingen die perse in je meubel moeten passen?
  • Welk materiaal past bij jou, je gebruik en je budget?

Wij nemen alle mogelijkheden door

Bij maatwerk meubels is er immers heel veel mogelijk en kan een meubel aan de buitenkant maar óók aan de binnenkant exact afgestemd worden op je wensen en de ruimte. Dit alles maakt dat je iedere dag nóg meer van je meubel zult genieten en tja.. dat wil ik je niet ontnemen! Dus ik neem echt alle mogelijkheden met je door zodat je later niet denkt ‘Had ik maar…‘.

Ontwerpen door stylistes

Een ander belangrijk aspect zijn de maten: in ontwerpen gemaakt door stylistes kloppen de maten vaak niet. Alles is echt prachtig getekend maar technisch gezien is het vaak een drama. Je kunt iets tekenen maar het moet wel te maken zijn en ook praktisch zijn en blijven! Dat vind ik echt heel belangrijk. Al is het ontwerp nog zo mooi getekend, ik moet vaak toch nog een nieuwe technische (computer)tekening maken, omdat het gewoon niet klopt.

Zoals verteld: ook deze tekening van de styliste ziet er prachtig uit, het is net een foto! Maar technisch gezien kloppen een aantal cruciale zaken niet.

Ik kan zo’n tekening niet maken, maar ik begin er ook niet aan, dit kost te veel tijd en dus geld. Ik vind het belangrijker om geld nuttig te besteden aan bijvoorbeeld een extra lade waar jij veel meer aan hebt dan een mooie computertekening die dadelijk gewoon in je kast ligt of zelfs weggegooid gaat worden.

Budgetbewaking

Corien en Peter hadden een bepaald budget in gedachten en met al hun wensen zou dit budget overschreden gaan worden. Ik heb samen met hun gekeken wat we konden doen om toch de meubels te kunnen leveren die ze zo graag wilden hebben.

Besparende kosten TV-meubel

Door de tv-kast te voorzien van deuren ipv lades of kleppen konden we een flink bedrag besparen. Lades zijn erg praktisch maar wel duurder dan deurtjes. In dit huis was er nog veel meer opbergruimte dus er zou niet heel veel in deze tv-kast worden opgeborgen en gaven lades geen meerwaarde voor hen.

Verder is een klep vaak handig met apparatuur. We hebben echter de apparatuur radiografisch kunnen maken waardoor je deze kunt bedienen door het front heen en er dus geen klep nodig was.

Door deze besparingen konden toch de gewenste nisplanken met dimbare verlichting gerealiseerd worden.

Besparende kosten wandkast

Corien en Peter klussen graag en hadden al veel zelf geschilderd in hun huis. Door de wandkast zelf af te lakken scheelde dit enorm in kosten. We maken ook veel kasten die gespoten worden door onze spuiter. Spuitwerk gaat per m2 en vooral bij kasten met open schappen moeten veel m2 gespoten worden. Dit heeft dus een grote invloed op de totaalprijs. Zelf aflakken bespaart dus enorm veel kosten. Ik heb hen geadviseerd in de verfsoort en de kleur, zodat ze niet zelf alles hoefden uit te zoeken: kleine moeite, groot plezier!

De muur in dit huis was mooi strak. Mijn advies was ook om daar waar de wandkast zou komen te staan de muur met een witte muurverf te behandelen. Hierdoor hoefde geen achterwand gemaakt en gemonteerd te worden wat ook weer kostenbesparend werkte.

De wandkast was door de styliste niet tot het plafond getekend. Dit scheelt sowieso montagekosten omdat er geen tijd besteed hoeft te worden aan het precies aansluiten van de kast aan het plafond. Dit kwam budget technisch gezien dus mooi uit.

Maatwerk oplossingen voor elk budget

Kortom: met maatwerk is ook budgettechnisch gezien zoveel mogelijk!

Persoonlijk advies: maatwerk meubels

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk