Volledige inrichting in St. Michielsgestel

Via een tv-plank naar een opdracht voor een volledige inrichting voor Inge in St.-Michielsgestel; Hoe het kan lopen…

Een paar jaar geleden hebben we deze tv-plank geleverd bij Inge. Ze was onder de indruk dat deze ‘gewone en simpele plank’ door ons met zoveel aandacht, precisie en vakmanschap bedacht, gemaakt en gemonteerd was. Hierdoor was ze meteen overtuigd dat ze ons wilde inschakelen voor het interieur als ze ooit haar gewenste nieuwe huis zou vinden.

Dit jaar was het zover! Zodra Inge en haar vriend hun droomhuis hadden gekocht werd onze hulp ingeroepen.

Samen ideeën uitwerken

Het gekochte huis zou helemaal verbouwd worden. Een architectenbureau heeft deze verbouwing helemaal uitgetekend. Samen met Inge heb ik iedere ruimte op de tekening bekeken en haar ideeën en wensen aangehoord. Soms kon ik dit meteen in mijn hoofd vertalen naar een ontwerp en soms moest of wilde ik er nog even over nadenken. In ieder geval heb ik haar veel tips kunnen geven, waardoor ieder meubel praktisch maar ook mooi zou worden. Inge was vanzelfsprekend op zoek naar deze combinatie. Haar vriend had in zijn vorige huis veel hoogwaardige maatwerk meubels maar ze verbaasde zich dat deze niet altijd ook praktisch waren: ‘Hij had een prachtige design toiletruimte, maar de toiletrol kon ik niet eens kwijt!’

Hulp dat verder gaat dan alleen adviseren

Naast adviseren, ontwerpen van de maatwerk meubels en helpen met de te kiezen materialen heb ik ook mogen helpen in het bouwproces daar waar nodig. Ze moesten nog zoveel keuzes maken en hoe fijn is het dan om je ideeën, keuzen en gedachtes met iemand te delen die weet wat jij mooi en belangrijk vindt. En waarvan je ook weet dat je altijd eerlijk advies krijgt, een persoon die meedenkt, er verstand van heeft en/of kan sparren met de andere vakmensen die je huis aan het (ver)bouwen zijn? Door dit alles ontstond er een intensieve maar zeer effectieve en prettige samenwerking.

Het productieproces

Nadat ik alle meubels digitaal had uitgetekend, de geadviseerde materiaalstalen waren goedgekeurd en alle details waren besproken, konden we eindelijk aan de slag. Samen met mijn man Rob hebben we alle ruimtes, daar waar de maatwerk meubels terecht kwamen, tot op de millimeter ingemeten. Ja, echt tot op de millimeter. Wij meten en maken altijd alles tot in de millimeter zodat elk meubel perfect past. Daarna konden ‘mijn’ mannen aan de slag in de werkhal.

Tijdens het productieproces hield ik Inge op de hoogte door regelmatig foto’s door te sturen. Dit doe ik vaker. Klanten vinden het erg leuk en fijn om te zien waar we staan in het hele proces. En dat snap ik helemaal, want het is natuurlijk erg leuk om te zien hoe jouw maatwerk meubel eruit komt te zien.

Flexibel werken

Helaas had de schilder wat meer tijd nodig waardoor de geplande levering niet op de afgesproken tijd kon plaatsvinden. Maar ook met dat bijltje hebben we vaker gehakt, we zijn altijd de laatste partij in het hele (ver)bouwproces. Pas als de vloerenman, stukadoor en schilder klaar zijn, zijn wij aan de beurt. De kans dat de planning van of door één van de bovengenoemde partijen anders loopt dan gepland is altijd aanwezig. Hier houden we altijd rekening mee door ervoor te zorgen dat we altijd ons werk klaar hebben op de afgesproken leverdatum of zelfs iets eerder. Mocht de planning anders lopen, dan zijn wij flexibel en kunnen we eventueel later of zelfs (een deel) al wat eerder leveren. Niks gebeurt op het laatste moment bij ons, wij houden er niet van om op die manier te werken.

Kasten op maat

In de bijgaande foto’s zie je het eindresultaat. Ik heb de belangrijkste tips/adviezen erbij gezet.

 • Deze doorloopruimte heeft geen lichtpunt in het plafond en geen ramen. Door ledstrips aan de bovenzijde van de kast te plaatsen ontstaat een chique geheel én is er toch altijd voldoende licht in deze ruimte. Door de binnenkant van de kast lichtgrijs te maken én in ieder kastdeel een ledstrip in te frezen heb je ook voldoende licht in de kast.
 • De indeling van de kast is afgestemd op de gebruiker. In Inge haar kast is bijvoorbeeld een compartiment gemaakt voor lange vesten en jurken.
 • De ruimte net boven de plint is voorzien van lades, handig voor ondergoed en sokken.
 • De deuren zijn gemaakt van zwarte houtlook. Het beslag is zwart metaal. Dit alles geeft het een chique en stoere uitstraling.
 • Deuren in zwarte houtlook: stoer en chique maar ook onderhoudsvriendelijk.
 • Binnenwerk van de kast niet in standaard wit maar in antraciet voor een stoere en chique uitstraling.
 • Door een bureaublad aan de kast te monteren ontstaat er rust en ruimte in deze slaapkamer.
 • Door een doorvoerdop te plaatsen in het bureaublad kunnen eventueel snoeren voor laptop, lamp etc. meteen rechtstreeks door het bureaublad naar het muurstopcontact in de muur onder het bureau. Door een witte metalen doorvoerdop te plaatsen valt hij niet zo op.
 • Door deze maatwerk kast helemaal af te stemmen op de schuinte van de kap is hij onderin maar liefst 100cm en bovenin 60cm diep. Heerlijk veel opbergruimte dus!
 • Dochterlief wilde heel graag een inloopkast. Door de kast dwars tegen de muur te plaatsen ontstaat dit op een simpele manier. De verlichting op de kast (en de nog te plaatsen spiegel op de muur) maken het helemaal af.
 • De achter- en zijwand van de kast is afgewerkt in materiaal wat strak afgelakt kan worden.
 • Door de rijboringen kunnen alle planken altijd op iedere hoogte geplaatst worden.
 • Door extra lades achter de onderste deuren in de kast te plaatsen, benut je alle ruimte in de kast effectief. En het gebruik van een lade is veel praktischer dan een legplank. Je kunt veel makkelijker bij al je spullen en je ziet in één oogopslag wat er in je lade ligt.
 • Maten exact afgestemd op het witgoed.
 • Uitschuiflade met werkblad tussen wasmachine en droger netjes weggewerkt.
 • Hoog kastdeel waarin diverse wasmanden onder elkaar geplaatst kunnen worden.
 • Leifheit droogrek naar voren geplaatst in het bovenste kastdeel. Hierdoor kun je er makkelijker bij en is het rek netjes weggewerkt als je deze niet gebruikt. Een simpele en praktische oplossing als je toch ook een drooglijn wilt hebben maar deze niet in het zicht wilt hebben.
 • Gemaakt in taupekleur die mooi matched bij de vloer.
 • De ingefreesde ledstrip zorgt ervoor dat je op iedere plank goed licht hebt en geeft een luxere uitstraling dan bijvoorbeeld een plafondspot die op de schoenen gericht wordt.
 • Verstelbare legplanken waardoor iedere schoen altijd past.

Overige meubels op maat

Behalve kasten op maat hebben wij ook nog andere meubels op maat mogen realiseren.

 • Kussen op maat gemaakt door onze vaste naaister.
 • Open ruimte onder de bank voor het opbergen van de haardblokken.
 • Een terugvallend kuitstuk waardoor je veel lekkerder op deze haardbank zit omdat je je voeten naar achteren kunt zetten.
 • Muurstopcontact door ons naar voren, op het kuitstuk geplaatst, waardoor je lekker ook met je ipad/laptop lang kunt chillen op deze haardbank.
 • Ladekast in eiken fineer met lades waarin tassen, sjaals en mutsen kunnen worden opgeborgen. Lekker alles opgeruimd en uit het zicht!
 • Stoere zwarte steigerbuis met haken en waarop ook evt. nog kledinghangers gehangen kunnen worden.
 • Ook de ingefreesde grepen zijn zwart. Ik heb expres hiervoor gekozen: geen vieze vingers op het fineer bij het openen van de lades en geen uitstekend beslag waaraan je je kunt stoten als je op de ladekast zit om bijv. je schoenen aan te doen. Het zwart zorgt ook voor een stoere uitstraling en past goed bij de zwarte steigerbuis.
 • De muren in deze ruimte liepen hier totaal niet recht maar omdat we maatwerk meubels maken is natuurlijk alles helemaal passend gemaakt, dus geen kieren en/of open stukken! Dit alles geeft een heel strak en rustig eindresultaat.
 • In beiden toiletruimtes hebben we een maatwerk plank geleverd voor de waskommen. Doordat de exacte maat van de afvoer en de chiffon door ons uitgespaard zijn is het eindresultaat strak en stoer. Je ziet het: het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn.

Eindresultaat geheel naar wens!

Alle meubels zijn exact geworden zoals ik en de klant in gedachte hadden. Het is altijd heel leuk om tijdens en na de montage hetgeen wat er was bedacht te zien ontstaan. Dat is en blijft altijd zo’n gaaf moment! Het geeft me ook altijd een heel dankbaar gevoel: het is zo ontzettend leuk om iedere dag weer met ‘mijn mannen’ te mogen werken. Zij kunnen alles maken wat ik bedenk. En vergis je niet: mijn idee op papier moet vertaald worden naar technische uitvoering wat in de werkhal zo gemaakt moet worden dat het ook weer gedemonteerd vervoerd kan worden en ter plaatse weer opgebouwd kan worden. Daar zit altijd dus heel wat denkwerk in. Maar… hoe ingewikkeld ook: ‘mijn mannen’ weten het altijd weer te fixen. Kortom: trots op ons topteam!

Inge en haar vriend zijn heel erg tevreden met het eindresultaat. De maatwerk meubels maken hun nieuwe huis helemaal af en zorgen meteen voor heel veel gebruiksgemak. Kortom: klant blij, wij blij!

Persoonlijk advies: maatwerk kast

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk