Maatwerk speelgoedkast met werkbureau in Utrecht

Enige tijd geleden kreeg ik onderstaande mail van Bart:

Na 3 jaar een rommelige kinderhoek zouden wij graag een kast op maat laten maken om het speelgoed netjes te laten ‘verdwijnen’. Bij voorkeur is dit een kast op maat die van muur tot muur en van vloer tot plafond aansluit (ongeveer 2×3 meter). Wij hebben een aantal ideeën bijgevoegd. Zou dit iets zijn waar jullie wellicht bij zouden kunnen helpen?

Met vriendelijke groet,

Bart Utrecht

De klant had al ideeën/wensen

Het is altijd fijn als een klant al ideeën/wensen aangeeft en een foto meestuurt van de ruimte waar het meubel moet komen. Bart had zelfs al een tekening van een meubelmaker bij hem om de hoek. Maar om diverse reden wilde Bart toch liever niet met hem samenwerken.

Naar aanleiding van de aanvraag heb ik Bart gebeld en nog meer vragen gesteld. Aan de hand van zijn antwoorden had ik meteen nog diverse praktische opmerkingen en ideeën.

Eén ervan is dat het gewenste werkblad in het getekende ontwerp wel heel smal was. Een smal werkblad is echt niet fijn om aan te werken dus gaat het ook niet gebruikt worden.

Mijn voorstel: een smal en breed kastdeel

Verder kon ik ook al meteen aangeven dat in de smalle getekende compartimenten minder makkelijk veel speelgoed opgeborgen zou kunnen worden omdat het dan vaak net niet past. Zeker omdat speelgoed vaak toch net allemaal verschillende maten heeft.

Vandaar mijn voorstel om een smal en een breed kastdeel te maken. Ik heb wel meteen gezegd dat de brede planken kunnen gaan doorhangen als er zware spullen op komen te staan. Maar omdat het smalle deel veel verstelbare legplanken heeft en er ook nog brede lades onderin de kast geplaatst worden, is er genoeg plaats voor de wat zwaardere spullen.

Ander voorstel: uitschuifbaar werkblad

Een ander voorstel van mij was om in het brede deel een uitschuifbaar werkblad te creëren. We hebben een gaatje gefreesd in de voorzijde van het blad. Door je vinger hier in te steken is het blad wat makkelijker hanteerbaar. Doordat het blad uitschuifbaar is kan het ook gewoon weer dichtgeschoven worden en de kastdeuren gesloten worden als het niet meer gebruikt wordt: opgeruimd staat netjes! Door speciale scharnieren te gebruiken kunnen de deuren verder worden opengezet wat weer voor extra ruimte zorgt als je aan het bureau zit.

Alles inmeten voor een strak resultaat

Omdat de kast erg hoog moest worden en er bovendien een ronding én een plafond- en muurplint aanwezig waren, zijn we alles ter plaatse nog gaan bekijken en exact gaan inmeten. Er is meteen een mal gemaakt waardoor de afwerking tussen de kast en het plafond echt exact aansluit. Ook de plintmaat is exact uitgewerkt. Zeg nu zelf: dat ziet er toch wel echt super mooi en strak uit?!

Tijdens het inmeten zagen we dat er een muurstopcontact in de rechtermuur aanwezig was. Ons voorstel om dit stopcontact op de binnenwand van de kast te plaatsen bij het bureau werd meteen enthousiast door Bart ontvangen. We freesden een gat in de binnenwand van de kast waarin exact een inbouwdoos met stopcontact past. Hierdoor is werken op een laptop of het plaatsen van een bureaulampje altijd mogelijk en heb je dus geen last van stroomdraden die voor de kast(deur) hangen.

Wat vond de klant van het eindresultaat?

Het eindresultaat is heel mooi geworden al zeg ik het zelf en ook Bart is tevreden!

Hallo Anne-Marie,

Het is helemaal gelukt, met een prachtig resultaat! Dank voor het vakwerk van Rob en Bert en voor al jouw goede adviezen. Fijn weekend!

Mvg, Bart

Persoonlijk advies: maatwerk kast

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk