Gehele inrichting nieuwbouwvilla in Alblasserdam

Met Natascha van Flax & Linnen hebben we afgelopen 10 jaar al diverse keren samengewerkt. Alle keren had zij een opdracht aangenomen voor een inrichting en styling van een ruimte. Voor het vervaardigen van de maatwerk meubels vroeg zij steeds onze hulp. We hebben samen diverse mooie projecten gerealiseerd in de afgelopen jaren!

Deze samenwerking was zo prettig dat er een hechte vriendschap is ontstaan tussen ons. Hoe gaaf was het dat ze ons in de zomer van 2018 vroeg om haar te helpen met haar grootste en meest uitdagende opdracht die ze ooit had aangenomen: De volledige inrichting en styling van filmkelder tot zolder voor een nieuwbouwvilla in Alblasserdam.

Natascha vroeg onze (technische) expertise voor haar ontwerpen en ideeën: kan wat zij bedacht had ook daadwerkelijk gemaakt worden, welke materialen zijn hiervoor het beste geschikt, welke eventuele aanvullingen zijn nodig zodat een maatwerkmeubel niet alleen mooi is op de tekening, maar ook echt een meerwaarde kan geven in het dagelijks gebruik van de nieuwe bewoners?

Bovenstaande zaken zijn juist de dingen waar wij dagelijks mee bezig zijn, dus haar verzoek past precies in ons straatje.

Maar ik wilde wel eerst overleggen met ‘mijn mannen’: dit project zou namelijk betekenen dat zij voor echt alleen deze klant twee maanden lang fulltime in de werkhal konden werken en vervolgens een hele maand lang in het nieuwe huis aan het monteren zouden zijn.

Ook zou dit betekenen dat alle andere nieuwe aanvragen een langere levertijd zouden hebben dan normaal. Vraag was of deze lange wachttijd een probleem zou worden voor deze andere klanten??

Omdat we allemaal deze uitdaging wilden aangaan (grote opdracht, mooie ontwerpen, prachtige materialen, samenwerking met Natascha, prettige bewoners) hebben we volmondig ja gezegd.

Doordat we bij andere nieuwe aanvragen meteen eerlijk aangaven dat de wachttijd wat langer was in verband met een hele grote opdracht kregen we vooral alleen maar positieve reacties en bleek wat langer wachten nauwelijks een probleem te zijn: wat ontzettend fijn!

Natascha en ik hebben heel veel uren op allerlei manieren contact gehad en tijdens deze contacten werd ieder meubelontwerp helemaal gefinetuned.

‘Mijn mannen’ hebben al hun vakmanschap in dit project gestoken waardoor het eindresultaat echt super mooi is geworden!

Lage kast in de kelderruimte

De lage kast in de kelderruimte is gemaakt van plaatmateriaal van Decolegno dat in zijn geheel aansluit bij de kleur van de muren. De lades en kleppen van deze kast zijn voorzien van een push-to-open systeem. Door een terugvallende plint in de kleur van de vloer lijkt de kast te zweven, maar de kast is toch stevig genoeg als er iemand op zou gaan zitten. (wat natuurlijk mogelijk is in een ruimte waar veel kids zullen verblijven)

Werkbureau kelderruimte

Net als bij de lage kast is ook het werkbureau van plaatmateriaal van Decolegno gemaakt en heeft de onderkant van de kast push to open lades. Het werkbureau is uitgerust met een hoge kastdeel waar de printer opgeborgen kan worden en is netjes afgewerkt met kastdeuren. De hoge kast is voorzien van verstelbare legplanken. Bij de schappenkast is de muurstopcontact netjes uitgewerkt.

Roomdivider kelderruimte

Hoe leuk is dit?! Afscheiding tussen werk- en tvgedeelte in de ruimte waarop bijvoorbeeld foto’s opgehangen kunnen worden. Deze roomdivider is gemaakt van gegrondeerde mdf, dat behandeld is met muurverf, een zwarte metalen vloer en op maat gemaakte plafondsteunen van metaal. De metalen elementen zijn gemaakt door onze vaste metaalbewerker Jac van Metaal en Interieur.

Bijkeuken

De multifunctionele kast in de bijkeuken is voor witgoed en met veel opbergruimte voor allerlei voorraad en wasmanden. Ook loopt het blad in de kast boven de lades door zodat extra werk- en vouwruimte ontstaat, mocht dit nodig zijn. Net als in de kelderruimte is hier ook plaatmateriaal van Decolegno gebruikt.

Woonkamer

Wauw, wauw! Wat een plaatje is deze tv/wandkast! Hij is gemaakt van geborsteld eiken fineer wat onze vaste spuiter mat heeft gespoten in de kleur 9004. Door de houttekening in de bovenkast te laten verspringen ontstaat een speels maar stoer effect. De boven- en onderkast bieden heel veel opbergruimte omdat achter ieder front een la, klep of deur zit. 

Chillbank met planken

Heerlijke relaxplek in de woonkamer! Doordat de chillbank, de hoge lambrisering achter deze bank én de planken in hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als de tv/wandkast zijn gemaakt, ontstaat rust en eenheid in deze ruimte. Het dikke kussen en de accessoires maken het geheel helemaal af en kan het chillen beginnen!

Garderobenis

Details maken het verschil! De garderobenis heeft een zwarte vierkante hangstang, exact op maat gemaakt door Metaal en Interieur, wat perfect past in de stijl van het huis. Het ladeblok en de plank zijn gemaak van zwart leer plaatmateriaal. Dat geeft een super chic en stoer effect.

Inloopkast

Deze ruimte heeft heel wat denkwerk met zich meegebracht. In deze ruimte zitten namelijk alle leidingen, een grote airco en ook nog een aansluitpunt voor het centrale stofzuigersysteem, en tja dat wil je allemaal niet zien, maar je moet er wel bijkunnen indien zich een keer een technisch probleem voordoet. Kortom: veel denkwerk maar het is ons gelukt om alle techniek zo in de meubels weg te werken dat er toch voldoende ruimte over is gebleven voor de kleding!

Zoals je kunt zijn er verschillende materialen gebruikt in de bouw van de inloopkast. De kleding-en ladekast en kaptafel zijn wederom gemaakt van plaatmateriaal van Decolegno. De leg-vloerplank en het blad van de kaptafel zijn afgewerkt door onze spuiter en alle lades in deze ruimte zijn volledig in hout vervaardigd.

Inrichting van kinderkamers

Kinderkamer 1:

Bedstee met logeerlade de grote maatwerk wandkast in berken fineer. De kast is voorzien van grote lades waarin veel speelgoed opgeborgen kan worden. De matzwarte paalconstructie met schommeltouw maakt deze kamer helemaal af!

Kinderkamer 2:

Je zou 10 jaar zijn en zo’n kamer hebben! Grote wandkast van bijna drie meter hoog met aansluitend een maatwerk bureau in berken fineer. De lampjes boven het bureau vind ik zo ontzettend gezellig staan!

De kaptafel is gespoten en heeft maar liefst vijf lades, dus lekker veel opbergruimte. En kijk even goed naar de bijzondere poten en knoppen! Zijn ze niet gaaf? De accessoires en styling maken de maatwerk meubels helemaal af!

Kinderkamer 3:

Net als de kamers van zijn broertje en zusje heeft ook deze kamer een nok van zo‘n vijf meter hoogte. Deze hoogte vraagt om een statement, vandaar dat in deze ruimte een stoere vide is ingebouwd waarop gechilled kan worden. De inloopkledingkast en de achterwand achter het bed zijn gemaakt van plaatmateriaal van Decolegno. Wat een super stoer en mooi materiaal is dit: echt een eyecatcher in deze stoere jongenskamer.

Bouwen van maatwerk meubels

Al met al was dit een ontzettend mooi project om aan te werken, mee te maken en de klant gelukkig te maken met hun woonwensen. Het geeft alleen maar energie voor de toekomst om nog meer dromen in vervulling te laten gaan.

Meubel maatwerk

Ben of ga jij een huis (ver)bouwen en ben je op zoek naar maatwerk meubels en/of advies hierbij? Zoek je een partij die vol enthousiasme hun expertise met je deelt en eerlijk en onderbouwd advies geeft? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk