Wat kost een kast op maat?

Een kast op maat is ideaal om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en geeft een rustige uitstraling. Maar wat kost nu een kast op maat? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Helaas is hier niet 1, 2, 3 antwoord op te geven; de prijs is namelijk afhankelijk van je wensen met betrekking tot model, maat, materiaal én afwerking.

Is maatwerk altijd duurder?

Maatwerk meubels duur? Tja, wat is duur?

In de meeste gevallen is maatwerk duurder, maar besef wel dat je meubel dan helemaal afgestemd is op je wensen, de situatie en jouw dagelijkse manier van gebruik. Dit alles is in een winkel echt niet te koop.

Je ziet iedere dag een mooi meubel in je woning staan welke ook nog eens zorgt voor een rustige en ruimtelijke uitstraling. Bovendien biedt een maatwerk meubel veel praktisch gebruiksgemak, omdat wij tot in detail met je meedenken. Door al deze voordelen heb je iedere dag zeer veel plezier van jouw meubel op maat!

Ben jij op zoek naar een TV-kast? We hebben ook speciaal een blog geschreven over de kosten van een TV-kast op maat

Anne-Marie voor Interieur advies maatwerk meubelen

Een maatwerk kast is een sieraad in jouw woning. Graag neem ik je mee in vragen en keuzes die veelal gemaakt worden. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact met ons op. 

Wat meer voorwerk, maar ook een ander eindresultaat

Als je een maatwerk kast wenst zijn er een aantal zaken waarover je goed moet, mag en kan nadenken. Dit kost wat meer tijd dan ‘gewoon’ een kast kopen in de winkel en dan gemiddeld zo’n 13 weken wachten totdat de kast eindelijk geleverd wordt.

Een maatwerk kast kopen is meer een project, maar niet zomaar een project. Nee, een heel leuk project waarbij je exact jouw ideeën en wensen kunt aangeven en waarbij ik deze zal aanvullen met mijn tips, tricks en adviezen vanuit mijn jarenlange ervaring.

Jouw eigen ideeën en wensen worden uitgevoerd

Omdat ik het zo ontzettend belangrijk vind dat jouw kast niet alleen mooi is maar zeker ook praktisch in het gebruik én bovendien past jouw budget, help ik je graag bij de te maken keuzes. Dit doe ik door o.a. goed en eerlijk de voors en tegens van een keuze aan je uit te leggen of te laten zien, waardoor jij zelf beslist wat bij je past.

Kortom: een beetje van jou én een beetje van mij. Dat resulteert iedere keer weer in een uniek meubel, wat bovendien onder jouw naam opgenomen wordt in ons assortiment.

Alle keuzes voor een kast op maat op een rij:

Er zijn nogal wat zaken waarover beslissingen gemaakt moeten worden bij een maatwerk kast. Ik zet ze graag voor je op een rij:

(klik op onderstaande titels voor nog meer achtergrond informatie!)

Naar wat voor soort kast ben je op zoek?

De eerste vraag is natuurlijk: waarvoor wil je de kast gaan gebruiken?

Ik noem even wat mogelijkheden: TV-kast, haardkast, kledingkast, wandkast om spullen in op te bergen, schappenkast om je mooie spullen in uit te stallen, kantoorkast, keukenkast, garderobekast, opbergkast, schoenenkast, witgoedkast, bijkeukenkast, etc.

In welke ruimte van je huis komt de kast te staan?

Maatwerk kasten kunnen voor alle ruimtes gemaakt worden, maar de plaats waar deze komt te staan is wel van belang.

Een andere belangrijke vraag is of je een losse kast wilt of dat de kast geplaatst moet worden tussen vloer en plafond en/of van muur tot muur?

Een ontwerp van een kast welke via een trap naar boven moet of van muur tot muur gemaakt moet worden is technisch anders dan een kast die in zijn geheel meteen in bijvoorbeeld een woonkamer op de begane grond geplaatst kan worden.

Mocht je kast niet in één geheel geplaatst kunnen worden omdat hij gewoonweg te groot is, strak in een nis geplaatst moet worden of via de trap/lift omhoog moet, dan wordt de kast in delen gemaakt, ter plaatse opgebouwd en zo gemonteerd dat het lijkt alsof de kast één geheel is.

Heb je al een idee wat voor model kast je wenst?

Foto’s of plaatjes van kasten die je mooi vindt zijn heel erg handig om als uitgangspunt te gebruiken. Een eigen schets van hoe je kast moet worden is ook altijd handig. Dit hoeft geen hoogwaardige schets te zijn, een eenvoudige tekening is al voldoende.

Tegen betaling kunnen wij ook een ontwerp voor je maken. 

Tip: Pinterest (Meubel & Maatwerk) is een handige website vol met inspiratiefoto’s. 

 

Welke maten zijn mogelijk? (h x b x d)

In veel winkels heb je te maken met vaste maten. Bij maatwerk meubels zijn alle maten te maken, waardoor je de kast exact kunt afstemmen op de ruimte, jouw wensen en praktisch gebruik.

Tip: maak een plattegrond, een overzichtje met de maten en maak foto’s van de ruimte of plaats waar de kast moet komen te staan.

Tip: als je twijfelt over hoe groot de kast kan of moet worden, dan is een handige tip om met schilderstape de maten af te plakken op je vloer of muur. Hierdoor krijg je een idee van hoeveel ruimte je nieuwe kast gaat innemen en bijvoorbeeld hoeveel doorloopruimte je dan nog hebt in de ruimte. Vergeet hierbij niet dat de deuren of lades ook nog ruimte nodig hebben om geopend te kunnen worden.

Welk materiaal en welke kleur?

Maatwerk kasten kunnen van diverse materialen gemaakt worden. Meubel & Maatwerk werkt voornamelijk met:

Gegrondeerde vochtvrije MDF (ook wel V313)

Deze MDF gebruiken we als je een kast wenst met een glad oppervlak. In wit of in een andere kleur. V313 is de meest hoogwaardige MDF die er is en is ook geschikt voor vochtige ruimtes (bijv. badkamers). Dit materiaal moet nog wel afgewerkt worden, maar het voordeel is echter dat dit op diverse manieren gedaan kan worden. Dit kan namelijk met muurverf, met lakverf en het kan gespoten worden door de spuiter. Zo kun je kiezen wat bij jouw meubel/interieur én budget past.

Afwerkmogelijkheden van gegrondeerde vochtvrije MDF

Meteen aan de slag
Omdat de V313 gegrondeerd is kan dit materiaal meteen afgewerkt worden.  Als je bruine MDF afwerkt krijg je een wat korrelig eindresultaat. Bij V313 is de grondeerlaag superstrak aangebracht in de fabriek en krijg je dus ook een strak eindresultaat!

Afwerking met muurverf
Het afwerken met muurverf is mooi bij bijvoorbeeld wandkasten met een breed kader rondom, die helemaal van muur tot muur en/of van vloer tot plafond worden ingebouwd. Door de kast te monteren, de randen af te kitten en vervolgens het kader af te werken met een muurverf, wordt de kast één geheel met de ruimte en lijkt het alsof de kast eigenlijk altijd al op deze plaats gestaan heeft.

Afwerking met lakverf
Als de ruimte waar de maatwerk kast moet komen te staan niet recht is en/of de kast ter plaatse op maat gemaakt moet worden, je niet met muurverf wilt werken of  spuitwerk niet mogelijk is of te duur is dan kan worden gekozen om de kast af te lakken. Aflakken van V313 kan met verf op terpentine- en op waterbasis.  Let op: kies je voor waterbasis dan moet je wel eerst een primer in waterbasis op de V313 aanbrengen. Ons advies is om verf van Sikkens of Sigma te gebruiken. Deze verf is wat duurder maar is van een hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld Histor of Flexa. Hierdoor heb je minder kans op beschadigingen van de verf tijdens het gebruik van de kast. Voordeel van de kast aflakken is dat je over een aantal jaar de kast weer een andere kleur kunt geven. De kast opschuren en aflakken en je hebt een totaal andere kast!

Zelf aan de slag of laten doen?
Afhankelijk van het model, je wensen en je budget kun je de kast laten aflakken of je kunt dit zelf doen. Bij sommige modellen kunnen wij het aflakken voor onze rekening nemen. Een andere keer is het handiger om dit door een schilder te laten doen. Dit laatste is vooral het geval als je bijvoorbeeld aan het verbouwen of verhuizen bent en er toch al schilders rondlopen. Deze ervaren mannen hebben zo’n schilderklus vaak snel gedaan. Ben je handig en wil je kosten besparen? Dan is zelf aflakken natuurlijk een geschikte keuze voor jou.

Afwerking door de spuiter
De V313 laten spuiten door de spuiter geeft de kast een zeer mooie, chique en strakke uitstraling. Het spuiten van meubelpanelen is een vak apart en laten wij doen door een professionele spuiter die jouw kast in alle kleuren kan spuiten. Je kunt een kleurnummer doorgeven en hij kan het maken (m.u.v. Gamma kleurnummers). Naast de kleur kun je ook kiezen voor mat, zijdeglans of hoogglans spuitwerk. Mat geeft een wat stoerdere uitstraling en hoogglans een chique uitstraling. Zijdeglans wordt echter het meest gekozen omdat deze afwerking het meest praktisch is: je ziet hier het minst snel viezigheid of vingerafdrukken op. Spuitwerk gaat per m² en is niet goedkoop. De prijs voor zijdeglans en mat is hetzelfde. De prijs voor hoogglans is echt een stuk duurder. De prijs van spuitwerk is dus erg bepalend voor je totale meubelprijs. In onze offertes wordt de prijs van het spuitwerk daarom altijd apart vernoemd.

Gemelamineerd MDF

Als jouw kast een model heeft waarbij niet in verstek gewerkt hoeft te worden, je van goed en degelijk materiaal houdt en je je kast in witkleur 9010 wilt hebben, dan is een kast in gemelamineerd MDF echt iets voor jou. Dit materiaal is ‘kant-en-klaar’ en hoeft dus niet afgelakt of gespoten te worden en bovendien makkelijk schoon te maken. Wij zagen de panelen op maat en werken deze machinaal af met een zogenaamd kanten band. Het materiaal heeft een lichte structuur (sinaasappelhuid), maar dit is nauwelijks zichtbaar. Het binnenwerk van een kast wordt ook van dit materiaal gemaakt en daarom is de binnenkant van de kast altijd kant-en-klaar en hoeft deze niet afgelakt of gespoten te worden.

Fineer

Fineer is een dun laagje hout dat op plaatmateriaal (MDF of gegrondeerd MDF) wordt aangebracht. Omdat de fineerlaag echt hout is, is deze vaak niet van massief hout te onderscheiden. Een kastdeur van massief hout kan een wat andere vorm krijgen, waardoor de deur niet meer goed sluit. Omdat het binnenwerk bij fineer van MDF is en dit niet (of nauwelijks) werkt, heb je bij fineer dus veel minder kans op vervorming.

Omdat de fineerlaag van echt hout gemaakt wordt heb je wel de natuurlijke uitstraling die massief hout ook heeft. Hout is een natuurproduct en is altijd uniek. Iedere fineerplaat is dus ook uniek en zal dus anders van uitstraling zijn. Bij het maken van jouw kast zal er altijd gekeken worden of de fineerplaten die gebruikt worden mooi bij elkaar passen.

Soorten fineer

Er zijn heel veel verschillende houtsoorten en dus ook heel veel verschillende soorten fineer. Naast de houtsoort kun je bij fineer ook nog kiezen voor de afwerking van het fineer: wil je wel of geen noesten zien? Wil je een glad of geborsteld oppervlak? Kortom: er zijn heel veel verschillende keuzes in fineersoorten. Tevens heeft ieder fineer zijn eigen prijs. Een veel gebruikt fineer is momenteel eiken fineer. Ons advies is om nooit fineer te kiezen vanaf een foto. Mocht je een foto op onze website zien waarvan de fineer je aanspreekt, dan kunnen wij een staal naar je opsturen. Hierdoor kun je veel beter zien of de kleur en de structuur van de fineer inderdaad voldoet aan je wensen en of het past bij je interieur.

De benodigde beschermlaag

Fineer moet altijd behandeld worden om vlekken op het hout en verkleuring van het hout tegen te gaan. Het gaat om een matte doorzichtige beschermlaag, welke op twee manieren op de fineer aangebracht kan worden, namelijk met de hand of door de spuiter. Afhankelijk van de soort kast, het gebruik van de kast en je budget zullen wij je adviseren welke optie ons het beste lijkt. Als de spuiter de beschermlaag aanbrengt dan is deze harder en is er dus minder kans op vlekken en beschadigingen. Tevens kan de spuiter een kleine kleurnuance aanbrengen in de beschermlaag, waardoor de fineer van jouw nieuwe kast bijvoorbeeld afgestemd kan worden op de kleur van een andere houten meubel in de ruimte. De spuiter kan wat kleurstalen voor je maken. Hij vraagt hiervoor een kleine vergoeding van een paar tientjes. Als de beschermlaag met de hand aangebracht wordt heeft dit als voordeel dat dit iets goedkoper is en je de keuze hebt om dit door ons te laten doen of dit zelf te doen. Het aanbrengen is erg makkelijk en omdat het materiaal doorzichtig is kan er eigenlijk niets mis gaan. Mocht je dit zelf willen doen dan zullen we je een handout sturen met alle informatie. 

Welke keuze geldt voor jou?

In de grote lijnen is ons advies als volgt:

Aanbrengen van beschermlaag door spuiter:

  • Kastdelen die intensief gebruikt worden (bijv. keukenkast).
  • Kastdeuren die via push-to-open-systeem geopend worden. 
  • Indien de fineer van je kast moet matchen met een ander houten meubel.

Aanbrengen van beschermlaag met de hand:

  • Kastdelen die niet intensief gebruikt worden (bijv. blad op TV-kast).
  • Kastdeuren die voorzien zijn van beslag.
  • Als je kosten wilt besparen.

Houtlook

Dit is kant en klaar materiaal en lijkt op hout. De panelen zijn van kunststof. Dat klinkt misschien wat goedkoop, maar het materiaal is van heel mooie en hoge kwaliteit. Wij werken veel met een Italiaanse leverancier en zoals ook in de mode-en autobranche: de Italianen hebben smaak en we zijn dan ook zeer tevreden over dit materiaal en werken er veel mee. Je kunt gemakkelijk zelf gratis A4 stalen bij deze leverancier opvragen. Het voordeel van dit materiaal is dat het erg gebruiksvriendelijk is: doekje erover en het is schoon.

Gemelamineerd spaanplaat

Wil je een kast in een bepaalde kleur maar heb je geen zin, tijd of budget om deze af te (laten) lakken of spuiten, dan kan de kast gemaakt worden in gemelamineerd spaanplaat. In tegenstelling tot gemelamineerd MDF is dit materiaal in veel kleuren te verkrijgen. Bij gemelamineerd spaanplaat is het binnenwerk van het plaatmateriaal niet van MDF en dus lichter van gewicht en minder sterk dan gemelamineerd MDF. Hierdoor is spaanplaat niet geschikt voor alle kasten. Ook hierbij zagen we de panelen op maat en werken deze machinaal af met een zogenoemd kanten band in dezelfde kleur. Dit zorgt voor een mooi eenduidig geheel. Gemelamineerd spaanplaat is wel geschikt voor het binnenwerk van een kast, o.a. omdat het in diverse kleuren geleverd kan worden. Hierdoor kan het binnenwerk van een kast op kleur gemaakt worden. Dit geeft een mooie en chique uitstraling. Mocht je bijvoorbeeld voor een kast in fineer of antraciet grijs gaan, dan is het mooi om het binnenwerk van de kast een lichtgrijze tint te geven in plaats van ‘gewoon wit’. Een binnenwerk op kleur brengt een hogere prijs met zich mee, maar is zeker het overwegen waard.

 

Een combinatie van bovenstaande materialen

Veel kasten die we maken hebben een combinatie van bovenstaande materialen. Bijvoorbeeld een TVkast van gemelamineerd MDF en een blad van eiken fineer.

Hoe ziet de binnenkant van de kast eruit?

Indien de binnenkant van je kast wit moet worden, dan wordt gewerkt met wit gemelamineerd MDF. Indien je de binnenkant van je kast in een kleur wenst, dan wordt deze gemaakt of het spaanplaat wordt gekleurd. Beiden materialen zijn kant en klaar en zijn makkelijk schoon te  houden.

Een binnenwerk in kleur brengt een hogere prijs met zich mee, maar is zeker het overwegen waard als je van een chique, warme en mooie uitstraling houdt.

Hoe is de indeling van een maatwerk kast?

De indeling kan exact op jouw wensen en gebruik worden afgestemd. 

Heb je iets wat je graag wilt kunnen opbergen in je nieuwe kast? (bijv. speelgoed, opbergbakken, apparatuur, etc). Geef de maten door (h x b x d en voor apparatuur inclusief de stekker!) dan kunnen wij hiermee rekening houden met de (binnen)maten van de kast zodat alles ook daadwerkelijk past. (meer informatie over TV-kasten: TV-meubel op maat)

Denk bij de gewenste indeling goed na of je deuren, lades op kleppen wenst. Je kunt aan de buitenkant niet zien wat er achter het front zit, dus je kunt ook voor een combinatie kiezen!

Let op: Een deurtje kan maximaal 63cm breed zijn. Een lade of klep maximaal zo’n 90cm breed.

Kies je voor brede fronten (en dus lades/kleppen), dan lijkt je kast optisch breder dan dat je voor smalle fronten kiest. 

Je keuze voor deuren, lades of kleppen is erg bepalend voor de totaalprijs van een meubel.

Voorbeelden:

Bij kasten met legplanken wordt de kast voorzien van een rijboring. Dit zijn kleine gaatjes boven elkaar in de zijwangen van de kast. In deze gaatjes kun je bijbehorende pinnetjes stoppen waarop de legplank rust. Door de rijboring zijn de legplanken verstelbaar en kun je altijd de plaats van de plank aanpassen.

Bij TV kasten wordt in de legplank een uitsparing gemaakt. Hierdoor lopen de draden netjes achter de legplank door. (meer informatie over TV-kasten: TV-meubel op maat)

Zijn er speciale items die in de kast moeten passen?

Heb je iets wat je graag weggewerkt wilt hebben in je nieuwe kast? (bijv. speelgoed, opbergbakken, printer, etc). Geef de maten (h x b x d) door en stuur een foto, dan wordt er rekening gehouden met de (binnen)maten van de kast zodat ook dit item opgeborgen kan worden in je kast: opgeruimd staat netjes!

 

Verlichting in de kast?

We kunnen, indien gewenst, ook verlichting in de kast maken. Dit kan handig zijn in bijvoorbeeld kledingkasten. Er zijn hiervoor heel veel verschillende oplossingen en mogelijkheden. Afhankelijk van jouw wensen en budget kunnen we je hierin adviseren. We kunnen dure kastverlichting monteren, maar we hebben ook een goedkope oplossing die prima volstaat bij kledingkasten, temeer omdat deze verlichting niet continu en intensief gebruikt wordt.

Door middel van een sensor gaat de kastverlichting aan als de kastdeur open gaat. Na een bepaalde tijd gaat het licht vanzelf uit of het gaat uit als de kastdeur weer sluit. Het systeem is op batterijen en op stroom leverbaar. Indien er muurstopcontacten achter/bij de kast zitten, zou dit dus ook op stroom aangesloten kunnen worden.

Een andere oplossing is om een plafondspot met meerdere lampen op te hangen en de spots te richten op de kast.

Zijn lades in een kast handig?

Lades zijn niet goedkoop, maar zijn wel super handig en zorgen voor het nog optimaler benutten en gebruiken van de gehele ruimte van de kast. Vooral de ruimte onderin de kast is vaak onhandig: je moet op je knieën gaan zitten om hierbij te kunnen en de spullen die achterin liggen, daar kun je al helemaal niet makkelijk bij. Door het plaatsen van een lade wordt deze ruimte ook optimaal benut.

Denk bij de gewenste indeling goed na of je deuren, lades op kleppen wenst. Je kunt aan de buitenkant niet zien wat er achter het front zit, dus je kunt ook voor een combinatie kiezen!

Let op: Een lade kan maximaal zo’n 90cm breed zijn.

Kies je voor brede fronten (en dus brede lades), dan lijkt je meubel optisch breder dan dat je voor smalle fronten kiest. 

Je keuze voor lades is erg bepalend voor de totaalprijs van een meubel.

De prijs van lades is afhankelijk van jouw keuze. We werken met twee merken, met ieder hun eigen prijs. 

‘ Gewone lade’

Deze lade open je door je vingers aan de onderkant van het ladefront te plaatsen en naar je toe te halen of via het beslag of uitsparing van het ladefront. Deze lades zijn softclose, dus vallen vanzelf dicht als je er tegen aanduwt. 

Er kan ook nog een extra binnenlade achter het front van de ‘gewone’ lade gemaakt worden. Deze heeft ook een softclose techniek en is geschikt voor kleine zaken, zoals post, bestek, sleutels etc. Er zijn diverse soorten binnenlades. We kijken altijd welke soort binnenlade het beste bij jouw ontwerp past.

‘Push to open lade’

Deze lade gaat open doordat je met je vingers drukt op het ladefront. Dit kan dus voor wat extra poetswerk zorgen.

Deze lades zijn softclose, dus vallen vanzelf dicht als je er tegen aanduwt.

Push to open lades zijn duurder dan ‘gewone’ lades.

Er kan ook nog een extra binnenlade achter het front van de ‘push to open’lade gemaakt worden. Deze binnenlade heeft geen push to open systeem en is geschikt voor kleine zaken, zoals post, bestek, sleutels etc. Deze lade heeft ook een softclose techniek Er zijn diverse soorten binnenlades. We kijken altijd welke soort binnenlade het beste bij jouw ontwerp past.

Wanneer gebruik je kleppen?

Kleppen zijn handig in lage kasten, bijvoorbeeld in TV- of haardkasten. Kleppen worden vaak gebruikt voor kastdelen waar apparatuur in moet komen. Maar de laatste tijd kan apparatuur steeds makkelijker radiografisch gemaakt worden, waardoor je door een kastdeurtje heen kunt richten om je apparatuur te bedienen. 

Denk bij de gewenste indeling goed na of je deuren, lades op kleppen wenst. Je kunt aan de buitenkant niet zien wat er achter het front zit, dus je kunt ook voor een combinatie kiezen!

Let op: Een klep kan maximaal zo’n 90cm breed zijn.

Kies je voor brede fronten (en dus brede kleppen), dan lijkt je meubel optisch breder dan dat je voor smalle fronten kiest. 

Je keuze voor kleppen is erg bepalend voor de totaalprijs van een meubel omdat ze een meerprijs met zich meebrengen.

Wil je een knopje op de kastfronten?

Kastfronten kun je voorzien van beslag, dus knopjes op de deuren. Het voordeel hiervan is dat je het materiaal van de kast zelf niet aan hoeft te raken als je de deur opent en dus minder last van beschadigingen of vieze vingers krijgt. Ook kan het beslag ter plaatse gemonteerd worden.

Mocht je beslag op je kastdeuren willen, dan geven we je graag de website van het bedrijf door waar we veel mee werken. Er zijn namelijk zo ontzettend veel mogelijkheden met ieder hun eigen prijs. Je kunt beslag ook zelf bestellen en opsturen naar onze werkhal of het op de dag van de montage erop laten zetten of het zelf monteren.

Houd je van strak en wil je geen beslag op je kast, dan is het push to open systeem voor jou ideaal. Door op de deur te duwen gaat de kast open en als je de deur dicht duwt ‘klikt’ de deur weer vanzelf dicht. Omdat je direct contact hebt met de kast kun je wat eerder last hebben van vingerafdrukken, dus dit kan een belangrijke afweging zijn.

Wil je geen beslag maar ook geen push to open? Dan zijn komgrepen wellicht de oplossing voor jou: door middel van een horizontale uitsparing boven de deur of lade kun je de lade openen. De greep wordt dan ingefreesd in de kastdeuren. Dit kan niet ter plaatse gedaan worden en moet echt in de werkhal gebeuren.

Montage: zelf aan de slag of uitbesteden?

Indien de kast niet in zijn geheel vervoerd en geplaatst kan worden zal er gemonteerd moeten worden. Montage wordt gedaan meestal door twee personen. Montage is altijd op uurbasis, omdat niet één huis hetzelfde is en niet één vloer, muur of plafond recht is. Omdat we veel ervaring hebben met het plaatsen van maatwerk kasten kunnen we wel een indicatie geven van de verwachte montage-uren, zodat je weet waarmee je rekening moet houden. We hebben een blog geschreven over hoe recht is jouw huis. Lees deze goed door, dit geeft een hoop duidelijkheid en voorkomt eventuele teleurstellingen. 

Tijdens een montage wordt altijd zeer zorgvuldig en nauwkeurig gewerkt en omgegaan met je spullen. Aan het einde van de montage wordt eventueel afval opgeruimd en door ons meegenomen. Tevens wordt indien nodig of gewenst uitleg gegeven over het schoonhouden en/of gebruik van materialen.

Afhankelijk van het model, de maat en de afwerking kan de montage door jezelf gedaan worden. Ben je handig en wil je de kast zelf monteren? Laat het dan weten. We zullen altijd eerlijk aangeven of we denken dat dit mogelijk is.

Wil je de kast zelf ophalen of laten bezorgen?

Kasten die niet gemonteerd hoeven te worden of eenvoudig in elkaar te zetten zijn kunnen door een koerier gebracht worden. De koerier werkt met een kilometertarief en kan op een aangegeven dag en tijdstip leveren. De chauffeur zet de kast graag binnen op zijn plaats, maar dit kan alleen als er sterke sjouwers aanwezig zijn.

Wil je zelf de kast ophalen bij onze werkhal? Dan kan dit tijdens én buiten kantooruren, maar wel graag even in overleg. Onze voorkeur gaat uit naar vervoer in een bus of dichte aanhanger. Zorg altijd voor dekens, spanbanden en zeil indien je de kast met een open aanhanger komt ophalen.

Wat is de levertijd?

De levertijd is in overleg. Heb je specifieke wensen hiervoor? Geef ze dan door, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Hoe kom je met ons in contact voor een maatwerk kast?

Voor een maatwerk kast is het het makkelijskte als je een mail stuurt of belt en je wensen doorgeeft. Hierbij kun je bovenstaande punten meenemen. Hoe meer informatie bekend is hoe specifieker een prijsopgave gemaakt kan worden. 

Mocht je nog niet alles inzichtelijk hebben: we helpen je graag met de keuzes! Dit kan per telefoon of mail, maar ook in een persoonlijk gesprek in onze werkhal of bij jou thuis op een tijdstip dat jou past.

Ook kunnen indien nodig of gewenst computertekeningen gemaakt worden.

Wij zijn gevestigd in Zaltbommel en werken voornamelijk voor klanten in deze regio.

Maatwerk van begin tot eind

Kortom: er is van alles mogelijk. Bij maatwerk meubels hoort een maatwerk uitwerking van het eerste contact t/m de levering.

Iedere klant heeft zijn of haar eigen ideeën over hoe de kast eruit moet komen te zien. Maar wat is voor jou de meest geschikte manier om het traject te doorlopen? Wil je alles per mail regelen of vind je het prettiger per app te corresponderen? Ben je alleen in avonduren bereikbaar of heb je liever dat we bij je langskomen? Ook hierin zijn we flexibel en leveren we dus maatwerk!