Wat kost een tv-kast op maat?

Vaak krijg ik de vraag ‘Wat kost een tv-kast’. Hierop is eigenlijk geen concreet antwoord door mij te geven. Dit klinkt wellicht gek, maar met een maatwerk meubel is zo ontzettend veel mogelijk en iedere keuze heeft zijn eigen prijs.

Ik wil je graag een voorbeeld geven:

Hieronder zie je 2 foto’s van een grijze tv-kast met houten blad en van zo’n 2.10 lengte. 

TV-kast 1

tv-kast op maat met steigerhout blad

TV-kast 2

De verschillen

Zo op het eerste gezicht zien de tv-kasten er ongeveer hetzelfde uit. Toch zijn  er een aantal specifieke verschillen, namelijk:

  • Kast 1 heeft een steigerhouten blad / kast 2 een blad in eiken fineer;
  • Kast 1 is door ons afgelakt in de door de klant gewenste kleur / kast 2 is gespoten in de door de klant gewenste kleur;
  • Kast 1 heeft 3 deurtjes / kast 2 heeft 3 push to open lades;
  • Kast 2 heeft een roestvrijstalen dop in het blad, waardoor de draden kunnen worden weggewerkt / kast 1 heeft dit niet.
  • Kast 1 is door de klant zelf opgehaald / kast 2 is per koerier bezorgd.

Al met al brengen bovenstaande punten tussen kast 1 en kast 2 een prijsverschil van zo’n € 800,00 met zich mee, terwijl beide kasten voldoen aan het ‘signalement’ grijze kast van ongeveer 2 meter breed met 3 fronten en een houten blad!

Afwerking en materiaalkeuze

Je leest het: in de basis allebei een grijze kast van 2.10 lengte en een houten blad maar in kwaliteit/afwerking en prijs een totaal ander verhaal!

Het mooie en prettige van maatwerk meubelen is dat je je budget en wensen op elkaar kunt afstemmen en altijd een goede kwaliteit/prijs hebt. Mocht je voor een topkwaliteit willen gaan, dan is dit ook mogelijk. 

Zie ook ons uitgebreide artikel: Wat kost een kast op maat?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel meer informatie wensen, neem dan gerust contact met ons op of lees meer over tv meubels op maat. Wij beantwoorden graag je vragen en geven passend advies. 

Dit artikel mag worden gedeeld, voel je dus vrij om dit te delen via je eigen social media kanalen.