Wat zijn de voor- en nadelen van meubelspuitwerk?

Basismateriaal meubel

Als je een meubel in een vlak en strak materiaal en evt. in een kleur wilt hebben, dan wordt je maatwerk meubel gemaakt in mdf. Voor het allermooiste resultaat gebruiken we dan gegrondeerde mdf, omdat het oppervlakte van dit materiaal veel gladder is dan ‘gewone’ mdf.
Bijkomende voordeel is dat de spuiter dit materiaal heel mooi en strak kan spuiten en het eindresultaat dus super mooi is!

Mogelijkheden in spuitwerk

Een meubel laten spuiten door de spuiter geeft een meubel de meest mooie, chique en strakke uitstraling. Het spuiten van meubelpanelen is een vak apart en daarom laten wij dit altijd doen door een professionele spuiter. Hij kan je meubel in alle kleuren spuiten; je hoeft alleen maar het gewenste kleurnummer door te geven en hij kan het maken. (muv Gamma kleurnummers).

maatwerk kast gespoten mdf

Mat-zijdeglans of hoogglans

Naast de kleur kun je ook kiezen voor mat, zijdeglans of hoogglans spuitwerk.

Mat geeft een wat stoerdere uitstraling en hoogglans een chique uitstraling. Zijdeglans wordt echter het meest gekozen omdat deze afwerking het meest praktisch is: je ziet hier het minst snel viezigheid of vingerafdrukken op.

Wat kost meubelspuitwerk?

Spuitwerk gaat per m2 en is niet goedkoop en dus altijd duurder dan de gegrondeerde mdf (laten) aflakken met lakverf. De prijs voor zijdeglans en mat is hetzelfde. De prijs voor hoogglans is echt een stuk duurder. De prijs van spuitwerk is dus erg bepalend voor je totale meubelprijs. In onze offertes wordt de prijs van het spuitwerk daarom altijd apart vernoemd.

Wanneer kies je voor spuitwerk?

Voor meubel(delen) die intensief gebruikt worden (bijv. keukenfronten, tafel-en bureaubladen, planken waarop spullen komen te staan die veel verzet of verschoven worden) is ons advies voor meubelspuitwerk te kiezen.

Spuitwerk is zeer hard en dus ook harder dan lakverf.  Maar.. ook spuitwerk kan natuurlijk beschadigen en tja.. ivm de hogere kosten is dat wel heel erg balen als je een kras op je strak gespoten meubel hebt……

De spuiter kan een lakstift voor je maken, waarmee je de beschadiging kan wegwerken.

Is spuitwerk geschikt voor mijn meubel?

Denk dus altijd voordat je een keuze maakt goed na waarvoor, hoe intensief en door wie (bijv. kinderen) het meubel gebruikt gaat worden. Maak aan de hand daarvan een keuze of je wel of niet voor meubelspuitwerk kiest.

Twijfel je voor aflakken of spuitwerk? Neem gerust contact met ons op voor advies. Maatwerk meubelen is onze passie. Wij delen graag informatie over wat er allemaal komt kijken en welke keuzes naar voren komen. Bekijk ook eens: Wat kost een kast op maat?

Meubelspuitwerk bednis zijkant