Tips voor het schoonmaken van meubelspuitwerk

YES! Je nieuwe meubel is geleverd, maar hoe houd je deze nu het beste schoon? Zeker als jouw meubel prachtig gespoten is, is het van belang om goed te onderhouden om het prachtige resultaat te behouden.

Schoonmaak net na levering:

Om het meubelspuitwerk zo goed mogelijk te behouden is ons advies om het meubel de eerste twee weken alleen met een zachte doek af te doen. Daarna kun je het, afhankelijk van de mate van vervuiling, als volgt schoonmaken:

Droog schoonmaken:

Gebruik hiervoor een zachte stofdoek .

Nat schoonmaken:

Dit kun je doen met zachte katoenen-, leer- of geschikte microvezel doeken; de doek met water bevochtigen, uitwringen en iets vochtig afnemen.

Welke schoonmaakmiddelen?

Wil je een schoonmaakmiddel gebruiken: gebruik dan absoluut geen scherpe  schoonmaakmiddelen of schurende substanties.

Het meubeloppervlak nooit voor een langere tijd vochtig of zelfs helemaal nat maken of houden, omdat deze het water kan opnemen en daardoor van vorm kan veranderen (uitzetten). Daarom dus altijd alleen maar met vochtige (dus uitgewrongen doeken) je meubel afnemen. Als je twijfelt of je schoonmaakmiddel geschikt is, dan kun je deze op een onopvallende plek van je meubel even uitproberen.

Mocht je meer informatie of advies willen over onderhoud van gespoten meubels, neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk