Waarom kiezen voor een tafel op maat?

Een tafel op maat heeft veel voordelen. Hieronder zet ik ze voor je op een rij:

De exacte lengtemaat kan voor je gemaakt worden

  • Belangrijk hierbij is de breedtemaat van je (nog aan te schaffen)stoelen. Het is namelijk belangrijk dat je stoelen tussen de tafelpoten passen én dat er voldoende schuifruimte is tussen de stoelen onderling.
  • Via de winkel /webshop worden meestal tafels met vaste lengtematen verkocht zoals 200, 250 en 300cm. Wij kunnen echter iedere lengtemaat maken.

De exacte breedtemaat kan voor je gemaakt worden

  • Het gros van de tafels van een winkel/webshop heeft een breedtemaat van 95 of 100cm. Dit is voor veel Nederlandse huizen eigenlijk te breed, waardoor de doorloopruimte rond de tafel vaak net te smal. Wij kunnen iedere breedtemaat maken.
  • Note:Wist je dat 75 a 80cm breedte al voldoende is om goed tegenover elkaar te kunnen eten aan een tafel?

De exacte gewenste hoogtemaat kan voor je gemaakt worden

  • Deze is belangrijk om lekker te kunnen zitten, eten en te werken aan je tafel. Een tafel die maar een paar cm te hoog is zorgt al voor ellende. Je moet dan namelijk je schouders optrekken als je aan de tafel zit en dat is erg vermoeiend en kan voor pijnklachten zorgen.
  • De tafelhoogte moet goed afgestemd zijn op de zithoogte van de stoel.
  • Als je stoelen met een armleuning hebt, dan is het belangrijk dat deze ook onder de tafel geschoven kunnen worden. Niets zo irritant als een stoel die je niet goed onder je tafel kunt (aan)schuiven.
  • Note: De meeste tafels hebben een totale hoogte tussen de 75 en 80 cm.

Laat je altijd goed adviseren over welke maat je moet kiezen bij een nieuwe tafel

 

Materiaal en model

We maken maatwerk tafels in allerlei modellen en van allerlei materialen. Graag adviseren we welk model het beste past in jouw ruimte en bij jouw wensen en gezinssituatie. Ook zullen we altijd alle voors-en tegens aan je vertellen met betrekking tot materiaalkeuze.  We maken alleen geen tafels met een poot in het midden.

Andere wensen?

Wil je een zwart onderstel of bijvoorbeeld een gekleurd blad? Of heb je eigen ideeen die je graag uitgevoerd wilt zien?

Wij hebben een jarenlange samenwerking met een  meubelspuiter. Deze vakman kan samen met ons  voor jou een mooi, hoogwaardig en unieke eindproduct te realiseren. Kortom: jouw tafel wordt speciaal voor jou en met veel vakkennis en liefde gemaakt!

Is een tafel op maat duurder?

Mijn ervaring is dat de prijs van een maatwerk tafel niet heel veel afwijkt van de prijs van een tafel van een winkel/webshop. Helaas denken nog veel mensen dat maatwerk altijd duurder is

Een ander groot verschil is dat je bij een maatwerk tafel geen ‘productieproduct’ koopt. Niet dat dit bij voorbaat slecht of minder is, maar ik heb in de afgelopen jaren heel wat van deze tafels gezien die in het echt minder mooi en/of van kwaliteit waren dan de nieuwe eigenaar verwachtte. Vaak zijn tafelbladen niet vlak, zwarte ijzeren onderstellen heel erg slordig gelast en afgewerkt, maten eigenlijk te groot en tot overmaat van ramp de klachtafhanding niet goed.

En tja… da ‘s toch heel jammer, zeker als je voor hetzelfde geld wél een tafel had gehad die helemaal voldoet aan je wensen en waarvan je merkt dat deze is gemaakt met vakmanschap!

Op de foto’s zie je verschillende tafels op maat die wij, ook in samenwerking met onze partner, hebben mogen maken. Laat je inspireren en mocht je vragen hebben, kan je altijd contact opnemen.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk