Welke details maken het verschil aan de binnenkant van een kast?

Normaliter wordt de binnenkant van een kast in wit plaatmateriaal afgewerkt. Dit materiaal is kant en klaar en is makkelijk schoon te maken, toch komt er veel meer kijken bij een binnenkant van de kast dan dat in eerste instantie oogt.

Extra mogelijkheid voor de kast

Wil je een kast net dat extra geven, dan kunnen we bovengenoemd plaatmateriaal ook in een gekleurde versie leveren. Dit geeft de kast een luxere uitstraling. De gekleurde versie is maar ietsje duurder ten aanzien van de witte versie, dus zeker het overdenken waard!

Een binnenwerk op kleur is vooral een aanrader als de buitenkant van de kast in een donkere kleur of in houtfineer wordt afgewerkt; het contrast tussen deze buitenkant en een eventuele witte binnenkant is namelijk best groot en dus wat ‘harder’. Een gekleurde binnenkant zorgt voor een mooiere balans.

Mocht je kast aan de buitenkant donkerder zijn en wens je toch een binnenwerk in ‘gewoon’ wit? Dan werken we de voorkant van het binnenwerk sowieso af in de kleur van de donkere buitenkant, zodat bij het sluiten van de deur sowieso het wit niet te zien is.

Rijboringen

In een kast maken we meestal rijboringen. Dit zijn verticale gaatjes in een rij die aan de binnenkant van de zijwanden van de kast worden gemaakt. In deze gaatjes kunnen zogenoemde plankdragers geplaatst worden, waarop de legplank komt te liggen. Omdat deze plankdragers heel makkelijk te verwijderen zijn, kun je altijd en makkelijk de plank op een andere hoogte plaatsen en zo blijft de indeling van je kast flexibel.

Het is niet zo dat we standaard rijboringen plaatsen; sommige ontwerpen lenen zich hier namelijk niet voor. Omdat we maatwerk kasten maken, zullen we altijd kijken wat bij jouw meubel past.

Muurstopcontacten

Zit er net een muurstopcontact op de plaats waar jouw nieuwe kast moet komen te staan?

Geen probleem: wij maken een uitsparing in de achterwand. Hierdoor is dit stopcontact gewoon bruikbaar en/of kunnen we vanuit dit stopcontact zorgen voor een stroompunt op een andere plaats op je meubel, terwijl de stroomdraden helemaal niet zichtbaar zijn! Dit is handig als je bijv. een lamp wilt plaatsen op de rechterhoek van een tv-meubel, terwijl je muurstopcontact achter de linkerkant van het meubel zit.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-4611540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk