Welke details maken het verschil aan de binnenkant van een kast?

Normaliter wordt de binnenkant van een kast in wit plaatmateriaal afgewerkt. Dit materiaal is kant en klaar en is makkelijk schoon te maken, toch komt er veel meer kijken bij een binnenkant van de kast dan dat in eerste instantie oogt.

Extra mogelijkheid voor de kast

Wil je een kast net dat extra geven, dan kunnen we bovengenoemd plaatmateriaal ook in een gekleurde versie leveren. Dit geeft de kast een luxere uitstraling. De gekleurde versie is maar ietsje duurder ten aanzien van de witte versie, dus zeker het overdenken waard!

Een binnenwerk op kleur is vooral een aanrader als de buitenkant van de kast in een donkere kleur of in een houtlook of houtfineer wordt afgewerkt; het contrast tussen deze buitenkant en een eventuele witte binnenkant is namelijk best groot en dus wat ‘harder’. Een gekleurde binnenkant zorgt voor een mooiere balans.

Mocht je kast aan de buitenkant donkerder zijn en wens je toch een binnenwerk in ‘gewoon’ wit? Dan werken we de voorkant van het binnenwerk sowieso af in de kleur van de donkere buitenkant, zodat bij het sluiten van de deur sowieso het wit niet te zien is.

Rijboringen

In een kast maken we rijboringen. Dit zijn verticale gaatjes in een rij die aan de binnenkant van de zijwanden van de kast worden gemaakt. In deze gaatjes kunnen zogenoemde plankdragers geplaatst worden, waarop de legplank komt te liggen. Omdat deze plankdragers heel makkelijk te verwijderen zijn, kun je altijd en makkelijk de plank op een andere hoogte plaatsen en zo blijft de indeling van je kast altijd flexibel.

Het is niet zo dat we standaard rijboringen plaatsen; sommige ontwerpen lenen zich hier namelijk niet voor. Omdat we maatwerk kasten maken, zullen we altijd kijken wat bij jouw meubel past.

Muurstopcontacten en extra uitsparingen voor doorvoer van draden

Zit er net een muurstopcontact op de plaats waar jouw nieuwe kast moet komen te staan?

Geen probleem: wij maken een uitsparing in de achterwand. Hierdoor is dit stopcontact gewoon bruikbaar en/of kunnen we vanuit dit stopcontact zorgen voor een stroompunt op een andere plaats in of op je meubel.

Denk bijvoorbeeld aan als je een lamp wilt plaatsen op de rechterhoek van een tv-meubel, terwijl je muurstopcontact achter de linkerkant van het meubel zit. In zo’n situatie zorgen wij ervoor dat naast de uitsparing van je muurstopcontact óók nog extra uitsparingen in de tussenschotten in je kast gemaakt worden, zodat de stroomdraad die nodig is voor deze lamp niet zichtbaar is.

Komt er veel apparatuur in je (tv-)meubel te staan? Dan zijn bovengenoemde extra uitsparingen zeker ook voor jou handig en waarschijnlijk ook wel nodig. Geef al je wensen gerust aan ons door: wij maken maatwerk meubels dus er is heel veel mogelijk en we denken graag met je mee voor een optimaal resultaat, ook met betrekking tot deze details! 

Centraal oplaadpunt voor telefoons etc.

Wat we ook vaak adviseren en heel erg gewaardeerd wordt door onze klanten: een centrale plek in je nieuwe kast waar alle telefoons/iPads/laptops kunnen worden opgeladen. Hoe heerlijk opgeruimd is dat!! Dit kan doordat we vanuit het muurstopcontact een stekkerdoos op een door jou gewenste plek in de kast plaatsen. Tip: zorg voor een stekkerdoos met aan/uitschakelaar, dan kun je met één beweging de stroom uitzetten en dus minder kans op eventueel brandgevaar door de vele opladers.

Binnenlades

We kunnen ook lades in je maatwerk kast maken. Binnenlades zijn altijd handig omdat je goed bij alle spullen kunt die in de lade liggen. Tevens heb je bij het openen van de lade meteen overzicht van de totale lade inhoud. Dit alles is bij een legplank niet het geval. In een (grote) kast zijn één of meerdere binnenlade(s) altijd handig. Denk bijv. aan een binnenlade voor post, sleutels, het oplaadpunt voor telefoons etc. zoals hierboven genoemd of bijvoorbeeld dat ieder gezinslid zijn of haar eigen binnenlade heeft.

Binnenlades zitten achter het front van je meubel, waardoor de uitstraling van je meubel rustig blijft, maar  je toch extra en praktische opbergruimte hebt! Binnenlades leveren we voornamelijk in wit, zwart en lichtgrijs. Binnenlades zijn niet goedkoop, maar zorgen voor dagelijks heel veel gebruiksgemak!

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk