Tv-meubel en haard in één maatwerk meubelstuk in Den Dungen

Maatwerk tv meubel waarbij bestaande gashaard wordt geïntegreerd

De bewoners van dit huis in Den Dungen hadden onze gegevens gekregen van hun buren, voor wie we eerder een aantal maatwerk meubels mochten maken. Een super mooi compliment voor ons natuurlijk want zo’n doorverwijzing betekent dat we iets goed hebben gedaan!

Het huis is een mooie twee onder één kap met een ruime zithoek. Aan de ene muur stond een kleine, losse gashaard en aan de andere muur een kleine tv-kast. 

De wens was om er een gezellige zithoek van te maken met een mooie lage kast voor haard en tv. Oftewel een tv-meubel waarbij de haard netjes als één geheel in het meubelstuk werd geïntegreerd. Maar ja.. kan dat wel? 

Dit waren de vragen/opmerkingen van onze klant:

  1. Hoe integreer je de gashaard in de kast? Deze kan immers niet zomaar verzet worden.
  2. Wat te doen met die lelijke buis?
  3. Het haardglas moet schoongemaakt kunnen worden.
  4. Er zitten diverse stopcontacten, stekkers en snoeren op de muur achter de tv. Hier moeten we wel bij kunnen. Is dat mogelijk?
  5. Welke maten moet de kast nu krijgen? We willen hierbij graag advies.
  6. Wat voor materiaal zou hier nu het mooiste staan? Wij weten het echt niet. 

Gelukkig hebben wij wel vaker met dit bijltje gehakt en wisten wij wat ons te doen stond!

Zo zijn we te werk gegaan bij dit maatwerk meubel

Ik zag het meteen al voor me tijdens mijn bezoek: een mooie strakke lage kast in de hoek, waarin we de bestaande gashaard inbouwen en een schouw om de buis om het hele plaatje compleet te maken.

Dat idee was op zich niet heel ingewikkeld na 20 jaar ervaring 😜. Maar… het was nog wel even een uitdaging om het ontwerp zodanig te maken dat het haardglas ook nog eenvoudig kon worden verwijdert om schoon te maken. Laat ik dát nu altijd zo leuk vinden; een uitdaging is namelijk nooit een probleem bij een maatwerk meubel. Ik vind (evt in overleg met mijn mannen die het meubel maken) echt altijd weer een creatieve en technisch vernuftige oplossing. Hét voordeel van een maatwerk meubelstuk is dat je het precies kan maken zoals jij dat wil. In de stijl die jij wilt én met alle gemakken die je wilt. 

Kabels en stopcontacten uit het zicht, maar wel in bereik.

Dat gemak vertaalt zich naar het wegwerken van stopcontacten. De muurstopcontacten, stekkers en snoeren werkten we weg in de kast, dus dit alles is mooi uit het zicht maar.. nog wel goed bereikbaar mocht dit een keer nodig zijn. Want een maatwerk meubelstuk gaat dan wel vele jaren mee, de tv zelf moet wellicht wel een keer vervangen worden. Dan wil je niet moeilijk hoeven te doen.

Eerst het ontwerp, daarna de uitvoering.

Er waren eigenlijk twee maten mogelijk voor de lengte van de kast aan de haardzijde. Ik vertelde de bewoners de maat die mij het beste en mooiste leek. Heel begrijpelijk vonden ze het best lastig om dit te visualiseren. Ze twijfelden daarom wat ze het mooist zouden vinden. Om hun twijfel weg te halen maakte ik daarom twee computertekeningen. Zo zagen we van beide opties het eindresultaat dat ze konden verwachten. Hierdoor was het meteen duidelijk en volgden ze mijn advies. 

Kleur en materiaal van het maatwerk meubelstuk

Het materiaal van de lage kast stemde ik af op de kleur en het materiaal van de vloer en de verdere inrichting, maar ook op de gezinssituatie. Zijn er kleine kinderen in huis? Dan hou ik daar altijd rekening mee. Er moet per slot van rekening wel gewoon kunnen worden geleefd in huis en je wil niet constant vieze vingers weg hoeven te vegen. Het werd daarom een rustige zwarte houtstructuur welke ook heel praktisch is in het gebruik. 

Het materiaal van de schouw maakten we in gegrondeerde mdf, wat later is afgewerkt met muurverf, waardoor het net lijkt of de schouw gestuct is zoals de muren. Zo hebben we van de haard en het tv-meubel één mooi geheel kunnen maken. Precies waar deze bewoners uit Den Dungen om hadden gevraagd! 

Wat mogen we voor jou betekenen?

Zie jij zo’n maatwerk meubelstuk ook wel zitten? Neem gerust even contact met ons op om je wensen te bespreken!

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk