Wandkast met haard en TV-meubel in Hurwenen

Een aantal jaar geleden hebben we Maaike uit Hurwenen, regio Zaltbommel, al mogen helpen met een maatwerk garderobemeubel en witgoedkast. Dit keer vroeg ze onze hulp voor twee nieuwe kasten voor de woonkamer. 

Maaike houdt van accessoires, fotolijstjes en andere gezellige dingen. Haar partner vindt dat nu juist helemaal niks. Hij vindt techniek veel belangrijker: verlichting, draden weggewerkt, genoeg stroompunten etc. Laten wij in onze maatwerk meubels nu mooi aan al deze wensen kunnen voldoen! 

We waren het snel samen eens over de plek waar een grote wandkast moest komen. Om aan hun beiden wensen tegemoet te komen, adviseerde ik een kast met bovenin open vakken en onderin dichte deuren. Hierdoor is er één centrale plaats in de ruimte waar Maaike al haar accessoires kwijt kan. Daarnaast ontstaat dan heel veel opbergruimte in de onderzijde van de kast, wat ook natuurlijk altijd handig is voor een gezin met kinderen. 

Bovendien deelde ik natuurlijk al mijn tips en tricks met hun waarvan ik dacht dat deze bij hun manier van leven in deze ruimte zouden passen. 

Maatwerk maakt alles praktischer

Maaike en haar vriend hadden dus een andere invulling voor de maatwerk kast voor ogen. Geen enkel probleem! Dat is nou net het leuke van maatwerk; we kunnen zorgen dat niemand consessies hoef te doen! Hier zie je een aantal praktische tips en tricks die we voor Maaike hebben doorgevoerd;

 • 2 Binnenlades in het onderste kastdeel achter een deurtje; handig voor de post, sleutels, randomreader etc.
 • Plek voor de werktas van Maaike in het onderste kastdeel. Slingert deze eindelijk ook niet meer overal en nergens rond.
 • Op de plek waar we de wandkast wilden plaatsen zaten spots in het plafond. We plaatsten modernere spots in de nieuwe kast en ook nog op plaatsten waardoor enkele open vakken extra worden uitgelicht. Hierdoor krijgen mooie en/of dierbare accessoires extra aandacht.
 • Een extra hoog open vak zodat ook een hoog item makkelijk in deze kast uitgestald kan worden. Denk bijv aan een vaas met bloemen.
 • Stopcontact met usb aansluiting in een open vak, zodat de gsm’s makkelijk op een centraal punt opgeladen kunnen worden.
 • Stopcontact in het onderste kastdeel, zodat de laptops makkelijk op een centraal punt en uit het zicht opgeladen kunnen worden.
 • Omdat deze kast vlakbij de keuken staat, maakten we de plint onder de kast in dezelfde hoogte en kleur als de plint onder de keuken.
 • De wens was een lichtgrijze kast. Mijn advies om de kast wat stoerder te maken door enkele inzetvakken in zwarte houtstructuur te maken werd met enthousiasme ontvangen. Helemaal toen ik uitlegde dat ik dit materiaal weer wilde laten terugkomen in het haard/tvmeubel.
Meubel en maatwerk heeft in hurwenen een schitterende maatwerk wandkast mogen realiseren

Het maatwerk haard/tv-meubel

Op het eerste gezicht was er niets mis met het witte tv-meubel wat los naast de haardschouw stond. Alleen bleken de klepscharnieren niet goed meer te werken, waren er wat beschadigingen en tja, die stofnesten en wirwar aan draden achter en onder de kast zorgden ook voor regelmatig voor irritaties.

Ik zag het meteen voor me; een mooi meubel, strak vanaf de haardschouw tot net voor het gordijn aan de zijmuur. Door deze lengte ontstaat een veel rustiger beeld.

En ook voor dit maatwerk meubel konden we natuurlijk de punten op de i zetten

 • Alle stopcontacten weggewerkt in de kast waardoor er geen kabels meer te zien zijn.
 • Hoogte van het meubel tot op de millimeter afgestemd op de hoogte van de onderzijde van de vuurunit in de haardschouw.
 • Terugvallende plint onder de kast. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect én .. nooit geen stofnesten meer onder de kast.
 • Lades en kleppen voor extra praktische opbergruimte voor spullen en apparatuur.
 • Inzetvakken waarin de plaids en tijdschriften makkelijk opgeborgen kunnen worden , waarmee zo vaak lekker op de bank gezeten wordt. Deze inzetvakken maakten we dus in dezelfde zwarte houtstructuur als in de wandkast wat eenheid in de ruimte brengt.

Samen met de nieuwe zitbank en de prachtige nieuwe kleuren op de muur is het eindresultaat echt een prachtige eenheid geworden!

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk