Wandbank bij eettafel

Vijf jaar geleden hebben we onze benedenverdieping verbouwd en natuurlijk werd alles voorzien van nieuwe maatwerk meubels, waaronder ook een wandbank bij onze eettafel. Het ontwerp van deze eethoek bank heb ikzelf gemaakt en manlief heeft gekeken hoe hij dit ontwerp het beste kon uitvoeren. Onze samenwerking heeft een mooie en praktische wandbank op maat opgeleverd, die precies in ons interieur past.

Kussens op maat

De finishing touch is het maatwerk matraskussen: een kwalitatief  kussen gemaakt door onze vaste stoffeerster. De stof is van hele hoge kwaliteit en dus wasbaar en kleurvast. Omdat het kussen keerbaar is (aan de boven-en onderkant te gebruiken) is vaak wassen niet nodig. Verder is de vulling ook van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een comfortabele zit.  Het resultaat is helemaal top en we zijn nog steeds iedere dag blij met deze wandbank op maat!

Diverse wandbanken 

De foto’s van voorbeelden onze bank bij eettafel op onze website en Pinterest inspireren veel mensen. In de afgelopen vijf jaar hebben we al heel wat huizen mogen voorzien van een prachtige bank op maat en al heel veel enthousiaste reacties ontvangen. 

Met stijlvolle groet,

Anne-Marie van den Boom

Voordelen wandbank op maat!

Hieronder de voordelen van een eethoek bank op een rij door ons gemaakt. Meer voordelen vind je in ons blog ‘Wat kost een wandbank op maat’?

 • Een bank bij je eettafel geeft een rustige uitstraling in de ruimte.
 • Het zorgt voor meer zitplaatsen bij je eethoek bank, helemaal als je wandbank breder is dan je eettafel. Super handig voor etentjes, feestjes en borrels!
 • Je hebt geen ‘schuifruimte’ nodig wat je bij stoelen wel nodig hebt. Dit zorgt er dus voor dat je in totaal minder ‘breedteruimte’ nodig hebt dan als je aan beide zijdes van je tafel stoelen plaatst. Dit is vooral een hele grote pré als de ruimte waar je eethoek staat wat smal is.
 • De ellende van beschadigingen door stoelen tegen je muur is voorbij!
 • Alle lengtematen zijn te maken.
 • De schuine rugleuning en terugvallend kuitstuk zorgen voor optimaal zitcomfort.
 • Ben je lang? Dan maken we de rugleuning van de eethoek bank net iets hoger voor jou.
 • Zit er een koof/verwarmingsbuis/plint etc. op de muur waar jouw wandbank moet komen te staan? Geen probleem: wij houden hiermee rekening bij het maken van jouw bank.
 • Zit er een stopcontact op de muur en wil je deze blijven gebruiken? Wij plaatsen een stopcontact op de bank zodat je gewoon stroom hebt bij je tafel.
 • Wil je extra stroompunten (handig voor gebruik laptop, telefoons aan tafel!), dan kunnen we dit heel makkelijk voor je maken.
 • Wil je een stopcontact op een andere plaats op de eethoek bank hebben  dan waar nu je muurstopcontact zit? Ook dat is geen enkel probleem voor ons.
 • Te weinig opbergruimte? Door kleppen in en/of lades onder de zitting van de wandbank te maken is dit probleem makkelijk opgelost.
 • Onze stoffeerster maakt het matraskussen exact op maat en levert ook antislipmatjes mee, welke je onder het kussen kunt leggen.
 • Je kunt makkelijk de sfeer van je bank/eethoek veranderen met losse rugkussens. Mijn advies is altijd om het matraskussen in een neutrale kleur te kiezen, zodat de losse rugkussens makkelijk afgewisseld kunnen worden. Wil je dit jaar een grijze, stoere look: dan pas je hier de rugkussens op aan. Wil je volgend jaar een frisse look; dan vervang je de kussenhoezen van de rugkussens en je hebt meteen een andere sfeer in huis.
 • Door de losse rugkussens kan iedere gast makkelijk en snel zijn/haar eigen ideale zit bepalen.
 • Het materiaal van de eethoek bank moet afgelakt worden. Dit kan in alle kleuren.     
 • Wil je kosten besparen en ben je handig? Dan kun je de bank zelf aflakken, ophalen en/of monteren. Wij geven je alle informatie. Vind je het fijner dat wij dit regelen? Ook dat is geen probleem.
 • We maken ook eettafels op maat maken, dus als je wilt kunnen we je hele eethoek verzorgen.
 • Je kunt proefzitten in de ontvangstruimte in onze werkhal.

Maar het allerbelangrijkste voordeel en de grootste meerwaarde is ons advies op maat! Heel vaak geven klanten een lengtemaat door die niet klopt ten opzichte van de maat van de eettafel of waarvan ik denk: ‘daar krijg je spijt van’. Door een foto naar me te mailen van de situatie kan ik je goed adviseren over de hierboven genoemde punten. Hierdoor wordt de wandbank op maat niet alleen een fijn, mooi en praktisch meubel, maar kan het zorgen voor een extra ruimelijk effect in je woonkamer/keuken. Zo wordt een ‘gewone bank’ een echte meerwaarde voor je huis!

Regio Den Bosch

Ben je ook woonachtig in de regio Den Bosch en wil je ook graag een wandbank op maat bij je eettafel? Vraag dan om een persoonlijk advies.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk