Welk type beslag kan er op je meubelfronten worden geplaatst?

Je kunt je meubelfronten voorzien van diverse soorten beslag, zoals knoppen of (infrees)grepen. Het voordeel hiervan is dat je de kast zelf niet hoeft aan te raken bij het openen van de deur of lade, waardoor je minder kans hebt op beschadigingen of last van vieze vingers.

Bij maatwerk zijn alle typen beslag mogelijk

Als je beslag op je maatwerk meubel wilt, kunnen wij je hierbij adviseren. We kunnen ook de website doorgeven van onze leverancier, zodat je zelf rustig kunt bekijken welk beslag je wenst. Er bestaan namelijk talloze soorten beslag, elk met hun eigen prijs. Houd er rekening mee dat bij de keuze voor ingefreesd beslag, dit altijd apart moet worden aangeschaft en in de werkhal al in je deur verwerkt moet worden. Infrezen vergt dus iets meer arbeid.

diverse handgreepjes op kast
eindresultaat vooraanzicht wandkast lia de meern

Push-to-open systeem voor je maatwerk kast

Als je een voorkeur hebt voor een strakke uitstraling en liever geen beslag op je meubelfront wilt, dan is het push-to-open systeem ideaal voor jou. Door simpelweg op het front te duwen opent de lade of kastdeur zich, en wanneer je het een zetje geeft sluit deze weer volledig met soft-close systeem.

Het directe contact met het meubelfront kan echter leiden tot snellere opbouw van vingerafdrukken. Het materiaal van je maatwerk meubel verdient hierbij dus zeker aandacht bij je overwegingen. Bij Meubel en Maatwerk hebben we jarenlange ervaring met het maken van push-to-open kasten. Maak je dus geen zorgen; wij helpen je het gewenste resultaat te bereiken!

Greeploze look door terugvallende komgrepen

Als je geen beslag wilt gebruiken maar ook geen voorstander bent van het push-to-open systeem, kunnen terugvallende komgrepen een passende oplossing zijn. Deze grepen worden geplaatst met een horizontale uitsparing boven de deur of lade, waardoor je ze kunt openen. Het vervaardigen van terugvallende komgrepen is arbeidsintensiever en daardoor duurder dan het monteren van een knop op je meubelfront. Hier krijg je wel veel gebruiksgemak voor terug en een mooi strak uiterlijk van jouw maatwerk meubel. 

maatwerk wandkast met tv

Combinatie push-to-open en terugvallende komgreep

Bij een maatwerk meubel is alles mogelijk. Een combinatie van push-to-open en terugvallende komgrepen kan dus ook. Dat hebben we in de wandkast hier links gedaan. De hoge kasten zijn voorzien van push to open deuren. De fronten van de lage, kleine kast onder de tv zijn voorzien van terugvallende komgrepen. Laat ons weten hoe jouw ideale kast eruit zou zien. We denken graag met je mee!

Alleen het ontwerp of ook de vervaardiging?

Wist je dat je bij Meubel en Maatwerk je maatwerk meubel kan laten maken en er ook voor kan kiezen alleen het ontwerp door ons te laten maken? Wij komen advies aan huis geven en ontwerpen jouw maatwerk meubel zodat deze aan al jouw wensen voldoet. Daarbij denken we niet alleen op esthetisch gebied met je mee maar profiteer je door onze jarenlange ervaring ook van veel praktische tips. Is het ontwerp gereed? Dan mag je dit door ons laten vervaardigen of het ontwerp door een interieurbouwer naar keuze laten uitvoeren. Meer weten? Bel of mail ons dan gewoon even.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk