Zwevend TV-meubel op maat

TV Meubel wel of niet laten zweven

Mooi he, zo’n zwevend TV meubel. Ook voor een zwevende TV kast op maat dan ben je bij ons op het juiste adres! We maken vaker dit soort kasten, omdat de klant een zwevend TV meubel wat luchtiger vindt ogen dan een kast die op de grond staat. Wel bespreek ik vooraf altijd met onze klanten wat de voor- en nadelen van een zwevende TV-kast zijn.

Bij Meubel en Maatwerk denken we met je mee in oplossingen. Laat je door dit artikel vast inspireren en neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. 

Zwevend TV meubel; houd rekening met kleine kinderen

De bewoners van het huis waar de foto hier rechts is gemaakt, wilden graag een zwevend TV meubel met haard. Ze hebben echter kleinkinderen en de kans is gewoon altijd aanwezig dat er een keertje eentje op de zwevende kast klimt. We werken met een professioneel ophangsysteem wat echt wel iets kan hebben, maar toch, het kan voor problemen zorgen….

We maken niet voor niets maatwerk en dus dachten we mee in een oplossing. We monteerden dit TV meubel met geïntegreerde haard, voorzien van professionele ophangsysteem aan de muur.  Voor extra stabiliteit plaatsten we ook een terugvallende hoge plint onder de kast. Deze werd afgewerkt met dezelfde verf als de verf op de muur.

Hierdoor ontstaat een zwevend TV meubel, met een extra steun. Daardoor hoeven opa en oma geen stress te hebben als de kleinkinderen op bezoek komen!

zwevend TV-meubel

TV meubel met zwevend effect

Een andere (makkelijkere) oplossing voor een wat meer zwevend effect is een terugvallende vloerplint aan de voorzijde. Wij plaatsen eigenlijk altijd zo’n plint onder een kast. Dit geeft een luchtiger effect en hierdoor schaven je fronten nooit over je vloer of kleed.

Voordeel is dat de kast toch gewoon op de vloer gezet kan worden en niet aan de muur gemonteerd hoeft te worden. Dit betreft minder arbeidskosten, want we zijn sneller klaar met monteren. Op deze foto’s zie je: hoe hoger de plint, hoe meer je een zwevend effect krijgt. 

Modern TV meubel op maat

Een extra zwevend effect krijg je door naast aan de voorzijde óók nog de plint aan de linker-en rechterzijde terug te laten vallen. Daarvan zie je hier rechts een voorbeeld. Het voordeel van maatwerk is natuurlijk dat we het TV meubel exact kunnen maken zoals jij dat wilt. Daarin is heel veel mogelijk. 

Wil je een TV meubel op maat? Dan bespreken we je wensen en denken we uitgebreid met je mee welke oplossing het beste is voor jou.

zwevend effect TV-meubel

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk