Mijn meubel in een uniek design, wat zijn de mogelijkheden?

Wil je voor je nieuwe maatwerk meubel geen standaard uitstraling? Wil je iets aparts en gewoon eens iets heel anders dan wat je overal ziet? Ook dan kunnen we je van dienst zijn! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een meubel met een design in marmer, leer, roest, beton of stof.

We werken voor dit soort meubels met een Italiaanse leverancier die kant en klaar materiaal levert wat lijkt op bovenstaande materialen. Deze panelen zijn van kunststof. Dat klinkt misschien wat goedkoop, maar het materiaal is van hoge kwaliteit en is heel mooi. Zoals ook in de mode-en autobranche: Italianen hebben smaak! Bovendien heeft deze leverancier een enorme keuze aan ‘aparte’ materialen en designs. Wij werken hier veel mee en zijn er zeer tevreden over. Je kunt gemakkelijk zelf gratis A4 stalen bij deze leverancier opvragen.

Het juiste materiaal voor jouw meubel

Zoals aangegeven zijn de designs gemaakt in kunststof. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor ieder meubel. Een marmerlook kunststofblad is kwalitatief gezien bijvoorbeeld niet geschikt voor een keuken, maar wel voor een pantry. We maken maatwerk meubels dus we adviseren je graag welk materiaal voor jouw situatie geschikt is.

Wat is de maat van je meubel?

Bovenstaande designs kopen we als platen in. Deze platen zijn 2800mm x 2070mm groot. Is je meubel langer dan de plaatmaat, dan kan het zijn dat er een naad in je meubel komt. Afhankelijk van het ontwerp is dit wel of niet zichtbaar. Indien de naad zichtbaar is, zullen we er altijd voor zorgen dat deze op een plaats komt waar het zo min mogelijk opvalt.

Binnenwerk op kleur

Normaliter is de binnenkant van een kast wit. Als we de binnenkant van de kast in een kleur maken, dan geeft dit een mooiere en chiquere uitstraling. Deze chiquere uitstraling in kleur komt helemaal tot zijn recht als je kiest voor een kast met een apart design aan de buitenzijde. De meest voorkomende kleuren die we voor de binnenkant van een kast gebruiken zijn lichtgrijs, donkergrijs, taupe en zwart. De meerprijs is op aanvraag, maar voor een gemiddeld tv-meubel is dit een paar tientjes.

Doorvoerdop in zwart, wit of RVS

Omdat we maatwerk meubels maken, kunnen we alles zo maken dat je geen draden van lampen en apparatuur ziet. Om draden weg te werken, werken we met doorvoerdoppen in een meubel. Onze doorvoerdoppen zijn leverbaar in zwart, RVS en wit. We kijken altijd wat het mooiste past bij het door jouw uitgekozen aparte design. De details maken immers het verschil!

Ook een maatwerk meubel met uniek design?

Ben je ook op zoek naar een maatwerk meubel in een uniek design, bijvoorbeeld met marmer, leer of linnen afwerking? Neem contact op met ons voor de mogelijkheden! We denken graag mee.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk