Tips voor het schoonmaken van een meubel met een lakverf

YES! Je nieuwe maatwerk meubel is geleverd, maar hoe houd je deze nu het beste schoon? Zeker als jouw meubel prachtig en straks afgelakt is, is het van belang om dit goed te onderhouden om zo het prachtige resultaat te behouden. Als wij je meubel hebben afgelakt, dan hebben we dit gedaan met verf van het merk Sigma of Sikkens. Dit zijn lakverven van hoge kwaliteit.

 

Schoonmaak na de levering

Om de lakverf zo goed mogelijk te behouden is ons advies om het meubel de eerste twee weken alleen met een zachte doek af te doen. Daarna kun je het, afhankelijk van de mate van vervuiling, als volgt schoonmaken:

  • Droog schoonmaken: gebruik hiervoor een zachte stofdoek
  • Nat schoonmaken: Dit kun je doen met zachte katoenen-, leer- of geschikte microvezel doeken; de doek met water bevochtigen, uitwringen en iets vochtig afnemen.

 

Tips schoonmaken afgelakt meubel

Welke schoonmaakmiddelen bij een meubel met lakverf?

Wil je een schoonmaakmiddel gebruiken: gebruik dan absoluut geen scherpe schoonmaakmiddelen of schurende substanties.

Het meubeloppervlak nooit voor een langere tijd vochtig of zelfs helemaal nat maken of houden, omdat deze het water kan opnemen en daardoor van vorm kan veranderen (uitzetten). Daarom dus altijd alleen maar met vochtige (dus uitgewrongen doeken) je meubel afnemen. Als je twijfelt of je schoonmaakmiddel geschikt is, dan kun je deze op een onopvallende plek van je meubel even uitproberen.

Mocht je meer informatie of advies willen over onderhoud van afgelakte meubels, neem dan gerust contact met ons op voor advies. Of lees ons artikel over de voor- en nadelen van een meubel aflakken.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk