Handige tips: past mijn nieuwe meubel wel in mijn huis?

Wil je een nieuw meubel in je woning plaatsen en vraag je je af of het wel past? Hieronder vind je handige tips!

Inmeten van een meubel

Een handige tip is om de maat van het meubel op maat uit te knippen in krantenpapier of karton en deze dan op de vloer te leggen waar het meubel zou moeten komen te staan. Hierdoor kun je goed zien welke ruimte het meubel gaat innemen, maar vooral ook hoeveel doorloopruimte je hebt rondom het meubel.

In plaats van karton kun je de maten ook met tape afplakken. Je kunt hiervoor schilderstape gebruiken. Denk van tevoren wel even na hoe lang je verwacht dat de tape zal blijven zitten om de maten aan te geven. Sommige tape is na een wat langere tijd nl. niet zo goed te verwijderen en/of laat lijmresten achter. 

Afmetingen lades en deuren

Bij een meubel met lades of deuren moet je rekening houden met de dieptemaat van het meubel en met de uitval van de lades/deuren. Heb je een bijv. een kast van 50cm diep met deuren van 60cm breed, dan heb je dus minimaal 110cm ruimte nodig. Daarbij komt dan ook nog de doorloopruimte; je wilt immers ook nog voor je kast kunnen lopen als je deur/la open staat.

Inmeten meubel op maat
Wandbank inmeten meubels
Inmeten maatwerk meubel

Meubel naar binnen

Vergeet niet te meten of je nieuwe meubel ook naar binnen kan! Let hierbij niet alleen op de maten maar ook of je evt. het meubel kunt draaien daar waar dit nodig is om de ruimte in te komen.

Altijd het perfecte meubel op maat

We maken maatwerk meubels en kunnen dus alle maten maken. Bij het ontwerp van de meubels houden we altijd rekening met bovenstaande. Dit zorgt ervoor dat je meubel exact afgestemd is op de ruimte en het dagelijks gebruik, waardoor je iedere dag optimaal kunt genieten van je aanwinst.

Heb je vragen of wil je meer informatie over het correct inmeten van meubels? Neem dan gerust contact met ons op!