Maatwerk wandkast met ingebouwde tv en elektrische haard in de Meern

Na al die jaren was Lia haar huidige meubels wel een beetje zat, maar ze wist niet goed wat mooi zou staan in haar woonkamer. Het enige wat ze wist, is dat ze een kast wilde. Maar welke maten, kleuren en materialen? Ze had geen idee. Dus heeft ze mij om hulp gevraagd en adviseerde ik om bij haar thuis te komen voor een persoonlijk advies aan huis. 
Voor dit soort aanvragen is het gewoon het fijnste om persoonlijk kennis te maken, diverse vragen te kunnen stellen over het leven van de bewoners, wat ze belangrijk vinden, welke kleuren en materialen ze aanspreken etc. Tevens kan ik dan de ruimte voelen, de technische punten van de ruimte inventariseren en de maten opmeten. 

tekening wandkast lia de meern

Oplossingen op maat

Wanneer ik in de kamer sta zie ik eigenlijk altijd al meteen wat voor het meubel het mooiste zou passen qua stijl, maten en materialen in de ruimte. Bovendien plopt er ook altijd weer een oplossing naar boven bij me wanneer er een technisch probleem is. Want ja, een haardklepje dat nog open moet kunnen, een stopcontact dat net op de plaats zit waar het meubel komt te staan of een verwarmingsknop waar je nog wel bij moet kunnen. Na meer dan 15 jaar ervaring heb (of bedenk) ik altijd wel weer een maatwerk oplossing voor dit soort zaken. Toen ik bij Lia was zag ik meteen de enorme lange muur van de woonkamer naar de keuken. Doordat ze glazen binnendeuren gingen laten plaatsen werd deze lange ruimte in ieder geval al meer verdeeld in een keuken en woonkamer.

Mijn voorstel: een grote wandkast met diverse functies

Omdat de woonkamer nog ruim bleef heb ik een grote wandkast bedacht met diverse functies, namelijk ruimte voor de tv, de apparatuur, opbergruimte en ruimte om accessoires uit te stallen. Tevens wilde ik diverse inbouwspots voor een gezellige sfeerverlichting (da’s een stuk gezelliger dan een plafonnière, toch?!) Ook liet ik de kleur van de vloer terugkomen in het meubel. Dat zorgt voor eenheid en rust. Om meer verbinding van de woonkamer richting de keuken te krijgen, bedacht ik een zwevend dressoir aan de grote kast. De led verlichting aan de onderzijde van dit dressoir zorgt voor een gezellig en chique sfeerverlichting.

Elektrische haard voor het complete plaatje

Tijdens het uittekenen van het meubel in mijn ontwerpprogramma, bedacht ik dat een haard in deze kast het geheel wel echt helemaal af zou maken. Bovendien bieden de kast en het zwevend dressoir sowieso genoeg opbergruimte, ook als er nog een haard wordt ingebouwd. Maar ja, ik weet ook dat zo’n haard dan wel extra kosten met zich meebrengt… Toch heb ik Lia gebeld en mijn hersenspinsel met haar overlegd. Gelukkig was ze het helemaal met me eens en kon ik mijn idee verder uitwerken.

Een eindresultaat om trots op te zijn

De montage van zo’n groot meubel is altijd wel een klus, maar mijn mannen hebben het zoals altijd weer helemaal gefixt en dus weer een super mooi en functioneel eindresultaat, waar de bewoners heel blij mee zijn en wij als team dan ook trots op zijn! Van de klant kregen we dan ook de volgende reactie:

Hey Anne-Marie, We zijn zo ontzettend blij met de super mooie kast! Nogmaals dank daarvoor……….echt een stukje vakwerk ☺☺
Heel veel dank, ook aan de mannen!

Hartelijke groet Lia

Persoonlijk advies: maatwerk kast

Ben je ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk