Garderobekast Marleen

Oisterwijk

Ken je dat probleem? Dat als je je huis binnenkomt, je meteen rotzooi ziet?

En met deze rotzooi bedoel ik dan jassen, tassen, schoenen, sportschoenen of andere sportspullen van alle gezinsleden? En dan heb ik het nog niet over de regenlaarzen, sjaals, mutsen en wanten die gedurende een aantal maanden van het jaar ook nog nodig zijn.

Een opgeruimde ruimte geeft een opgeruimd hoofd

Een huis hoeft naar mijn mening niet helemaal spik en span te zijn, er mag echt wel geleefd worden. Maar is het niet zo dat zo’n ruimte vol spullen je een onrustig gevoel geeft?  Iedere keer als je in de ruimte bent of er doorheen loopt schiet de gedachte voorbij:  “wat een rotzooi is het hier” of “het moet het hier echt nog een keer opgeruimd worden”.

En zeg nu zelf; is het niet veel lekkerder om binnen te komen in je huis als je gang of hal gewoon opgeruimd is? Is het niet veel prettiger dat je niet over van alles en nog wat moet heenstappen of opzij moet gooien, voordat je een andere ruimte binnen kunt lopen? Is het niet veel fijner om je bezoek te ontvangen zonder dat je na de begroeting je meteen verplicht voelt om je te verontschuldigen voor de rotzooi?

 

Met stijlvolle groet,

Anne-Marie van den Boom

Ook jou kunnen we helpen met maatwerk

Bedenk je eens hoe fijn het zou zijn als dit alles niet meer van toepassing is, maar dat je gang of hal gewoon een prettige, opgeruimde en praktische ruimte is. Gewoon omdat de spullen voor alle gezinsleden binnen handbereik zijn, maar grotendeels uit het zicht! Kortom een ruimte waar je blij van wordt en trots op kunt zijn!

Om dit alles te bewerkstelligen kunnen wij je helpen, want we maken meubels op maat. Hierdoor kunnen we een uniek meubel maken voor jouw garderobe of hal. Een kast of meubel welke precies wordt afgestemd op de ruimte, dagelijks gebruik en de benodigde opbergruimte en ook nog in het  model, materiaal en de kleur welke jij wenst. Kortom: een handgemaakt en uniek meubel!

Dit zorgt voor een opgeruimde ruimte, een rustige uitstraling en dus veel dagelijks wooncomfort. 

Projectfoto’s: Garderobekast op maat in Oisterwijk 

Praktijkvoorbeeld:

Ook Marleen uit Oisterwijk was ontevreden over haar hal: te klein, te rommelig, te vol en dan al die spullen van haar 2 kleine mannen er nu ook nog bij. Ze kwam er niet uit: want tja.. de ruimte is niet zo groot, wat met de verwarming en als je iets van een kast neerzet dan wordt de doorloop naar de woonkamer zo smal.

Onze (praktische) oplossingen op een rij

Zoals verteld: voor alles is een oplossing. Hieronder zetten we op een rij wat we voor Marleen gedaan hebben, wellicht zijn ze ook geschikt voor jou!

Een kast voor nu en de toekomst

We hebben een inbouwkast geplaatst naast de meterkast in dezelfde dieptemaat en deze aan het plafond laten aansluiten. Hierdoor ontstaat rust in kleine hal. Deze kast is voorzien van veel legplanken, dus er kunnen lekker veel schoenen in. De planken zijn verstelbaar dus worden de schoenen hoger/groter: gewoon de plank verzetten! De deur is te openen is door middel van een zgn. ‘push to open’systeem. Hierdoor hoeft er geen beslag op de deur gezet te worden, wat ook weer een rustigere uitstraling geeft. Je kunt er echter ook voor kiezen om het beslag op deze deur nu juist het zelfde te doen als bijv. elders in de ruimte of in je huis. Zo ontstaat eenheid.

Kleine kinderen, grote kinderen

De meeste mensen willen liever geen kinderkapstok op de muur. Zonde immers om over een aantal jaar gaten in je muur te hebben als de kinderkapstok niet meer geschikt is omdat de jassen ondertussen groter zijn geworden. Een oplossing is dan om een tijdelijk aantal planken van het onderste deel uit de kast te halen en daar dan de kapstokhaken op te hangen. Voordeel is dat de kinderen zelf goed bij hun jassen kunnen en de jassen uit het zicht zijn. Tegen de tijd dat de kinderen groter zijn kunnen ze bij de ‘volwassenkapstok’ en kunnen de verwijderde legplanken gewoon teruggeplaatst worden in de kast en kunnen er weer schoenen etc. opgezet worden.

Garderobeplank en stang

De dikke plank hebben we op het deurkozijn geplaatst waardoor deze als het ware doorloopt in het kozijn van de deur. Op deze plank kunnen manden etc. gezet worden voor bijvoorbeeld wanten en sjaals. Heb je ze vaak nodig dan kun je de mand in de kast zetten en kan iedereen er altijd makkelijk bij. Heb je ze niet nodig: dan zet je de mand gewoon op de plank: opgeruimd staat netjes.

Onder de dikke plank hebben we een steigerbuis met haken gemonteerd voor een stoere uitstraling.

Extra opbergruimte

Om de verwarming hebben we een ombouw gemaakt met bovenin strakke uitsparingen, waardoor de warmte toch gewoon weg kan. Omdat de verwarming nu weggewerkt is, geeft het meteen een rustigere uitstraling in de ruimte. We maken ook vaak klepbakken onder de kapstok: dan kunnen hierin ook nog allerlei spullen opgeborgen worden. Handige bijkomstigheid is dat er op de klepbak gezeten kan worden terwijl de schoenen aangedaan worden.

Juiste afwerking maakt het helemaal af

Tot slot is de inbouwkast na montage gekit en afgelakt in dezelfde kleur als de andere deuren in deze hal. Ook dat zorgt voor rust en eenheid.

Eindresultaat in de praktijk

Marleen gaf aan dat de maatwerk garderobekast heel goed bevalt en dat ze erg blij is met haar opgeruimde hal. Ze vertelde dat de vriendjes van haar zoontjes het ondertussen al helemaal begrijpen: ook zij hangen voortaan meteen bij binnenkomst hun jas in de kast op; leuk toch?

Voorbeelden ter inspiratie: garderobekast op maat

Op deze pagina vind je diverse foto’s van een hal, bijkeuken en garderobe waarvoor we oplossingen hebben bedacht en gemaakt. Er zitten ook wat ‘voor’ en ‘na’ foto’s bij: dan kun je zien wat voor verschil een maatwerk meubel maakt!

Regio Oisterwijk

Ben je ook woonachtig in de regio van Oisterwijk en wil je ook graag een meubel op maat in jouw hal of garderobe? Vraag dan om een persoonlijk advies.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk