Maatwerk interieur : alle meubels op maat gemaakt

Elst

Voor Simone en Robert hadden we 2 jaar geleden al maatwerk meubels gemaakt. De samenwerking hierbij verliep voor beide partijen heel prettig en de ontwerpen en de meubels die we voor hen maakten waren erg naar wens. Ze vertelden ons toen al dat hun grote wens was om een ooit nog een eigen huis te kunnen bouwen. Op dat moment zouden ze zeker contact opnemen voor een interieuradvies op maat.

Samen wederom aan de slag

Afgelopen jaar was het al zo ver: ze waren de trotse eigenaars geworden van een mooie bouwkavel  en een architect had al een ontwerp gemaakt voor hun nieuwe huis. Twee jaar geleden had ik Simone de tip gegeven Pinterest te gaan gebruiken en deze tip had ze ter harte genomen: inspiratiefoto’s en pins op deze app waren ondertussen al verzameld, waardoor voor hen al in grote lijnen duidelijk was welke sfeer en materialen ze in hun nieuwe huis wilden hebben. Hun vraag aan mij was of ik samen met hen hiernaar wilde kijken, advies en tips wilde geven en ook nog wat ontwerpen voor een aantal meubels wilde maken en  of we daarna alles  dan natuurlijk voor hen wilden maken. Wat een geweldig compliment en wat een eer dat we mee mochten helpen van hun nieuwe huis een thuis te maken met onze maatwerk meubels!

 

Met stijlvolle groet,

Anne-Marie van den Boom

Het eerste advies gesprek

Tijdens ons eerste gesprek hebben we de grote lijnen doorgenomen: ik heb hun inspiratiefoto’s en de bouwtekeningen bekeken en we hebben per vertrek geinventariseerd wat de wensen zijn. Hierbij gaat het niet alleen om stijl, kleur en materialen maar ik vraag ook altijd erg door op gebruik: waarvoor gaat het meubel gebruikt worden, door wie en hoe? Door deze vragen te stellen krijg ik meer achtergrondinformatie, waardoor naast de buitenkant ook de binnenkant van het meubel hierop afgestemd kan worden. Dit zorgt voor dubbel plezier: een mooie uitstraling maar ook een praktisch dagelijks gebruik! Tijdens een huisbezoek neem ik altijd diverse materiaalstalen mee, zodat er nog beter gekeken kan worden van welk materiaal het meubel gemaakt moet worden.

Alle bovengenoemde informatie heb ik genoteerd en ik ben meteen de volgende dag voor ze aan de slag gegaan. Ik houd sowieso van een snelle communicatie, maar na een klantbezoek werk ik sowieso het liefst alles zo snel mogelijk uit: mijn hoofd zit dan vol met de ontvangen informatie en mijn hersens zijn dan altijd op volle kracht aan het werk, dat ik er ook gewoon meteen mee aan de slag moet!

Eindresultaat

Als je dan door zo’n huis loopt en al je hersenspinsels en werk waar je samen gedurende een jaar mee bezig bent geweest in het echt ziet, dat is zo’n bijzonder moment. Het huis voelt eigenlijk een beetje je eigen huis, gewoon omdat je er zoveel mee bezig bent geweest en alle details weet! Het is echt zo mooi om te mogen helpen een thuis te maken van het huis. Dat ze steeds aangeven zo ontzettend blij te zijn met het eindresultaat en heel veel aan al mijn tips en adviezen te hebben gehad, dan weet je weer waarvoor ik iedere dag dit prachtige vak doe!

Ben je ook op zoek naar een volledig maatwerk interieur en/of ben je benieuwd hoe zo’n proces verloopt? Lees dan hieronder hoe we samen met Robert en Simone dit alles hebben aangepakt.

Projectfoto’s: foto’s van diverse maatwerk meubels Elst

Aanvullende ideeën van de expert

Ik ben per vertrek schetsen gaan maken. Tijdens het schetsen en verder uitwerken van een meubel kom ik altijd wel nog aandachtspunten, vragen en/of opmerkingen tegen die me te binnen schieten. Dit kunnen grote zaken zijn (bijv. een ander idee voor de materiaalkeuze) maar ook kleine details. Door ze meteen op de schets te zetten vergeet ik ze niet, maar hebben de bewoners ook alle punten waarover nog een ei gelegd moet, mag of kan worden ook alles centraal op 1 document staan. Handig voor iedereen!

Ontwerp op maat

Voor sommige meubels was het moeilijker om zo uit het hoofd een ontwerp te maken. In dit geval ging het hierbij om meubels in hoeken/smalle ruimtes of onder een schuine kap . Bij dit soort ontwerpen vind ik het altijd belangrijk om de ruimte/situatie eerst te zien en te voelen. Ik heb voor deze meubels wel grove schetsen gemaakt en/of foto’s laten zien van wat mijn ideeen zijn hiervoor. Ik sprak af dat als de ruwbouw van deze ruimtes klaar zou zijn, ik ter plaatse kom kijken en aan de hand van dit bezoek de schetsen verder uitwerk.

Prijsindicaties

Alle schetsen zijn doorgestuurd naar Simone en Robert, zodat zij een feedback konden geven op mijn eerste ontwerpen en al mijn hersenspinsels. Na hun eerste goedkeuring ben ik een prijsindicaties gaan maken en heb ik deze per mail doorgegeven. Een definitieve prijsopgave kan in dit stadium nog niet precies gegeven worden, maar in grote lijnen weet je dan wel wat een meubel kost en hoeveel tijd we verwachten bezig te zijn met de montage van dit meubel. Uit ervaring weten we namelijk dat de definitieve maten vaak afwijken van de bouwtekening en we weten ook dat in de periode tijdens de bouw vaak nog zaken veranderen of dat de klant ineens met andere ideeen komt. Voordeel van een klein bedrijf als ons is dat we alles kunnen wijzigen tot op het moment dat de zaagmachine aan wordt gezet in onze werkhal, dus je hebt als klant nog heel lang de tijd om je definitieve beslissing door te geven en kunnen wij flexibel met offertes omgaan.

 

Inmeten door de interieur expert

Toen de ruwbouw stond zijn Rob en ik alles gaan inmeten. Tijdens dit bezoek heb ik met Robert en Simone doorgenomen hoe eea eruit moet en zal komen te zien en hebben we alle schetsen met de door mij aangebrachte extra aandachtspunten doorgenomen. Rob kijkt tijdens zo’n bezoek meer naar de technische kant: hij meet alle maten met een laser in, kijkt hoe en waar de stroompunten zitten en checkt of de muren recht lopen. Bij een oud huis gaat iedereen ervan uit dat een en ander scheef loopt, maar vergis je niet: ook bij nieuwbouw huizen is niet 1 muur of plafond loodrecht! Ook dit is geen probleem voor ons: we passen een meubel hierop aan en als we dit van te voren dus al weten, houden we hier bij het maken van het meubel in de werkhal al rekening mee. Dit scheelt veel extra werk tijdens de montage, waardoor deze dus sneller en makkelijker gaat.

Maatwerk tot in detail

Tevens hebben we de ruimtes van de nog te maken meubelontwerpen samen met Robert en Simone bekeken. Zo’n gesprek is altijd erg leuk: de ideeen en wensen vliegen in het rond. Uitgangspunt zijn de eerder aangegeven wensen/ideeen. Wij vullen deze aan vanuit onze ervaring en expertise naar aanleiding van wat we ter plaatse zien. Daarop heeft de klant vaak weer een idee of vraag die wij weer meenemen in onze ideeen  en zo gaat het meestal nog wel even door. Kortom: stukje voor stukje komen we dan vaak samen tot een oplossing of tot een idee hoe eea eruit moet komen te zien. Dit is een super leuk en creatief proces en brengt altijd weer een nieuw ontwerp met zich mee wat ik dan verder uitwerk.

Totaalofferte

Nu de definitieve ontwerpen, maten en gewenste materialen bekend zijn heb ik de totaalofferte en betalingsvoorwaarden uitgewerkt en doorgeven. Hierdoor is alles van te voren duidelijk en weet je welk bedrag je definitief kwijt bent aan de maatwerk meubels. Het enige wat niet in deze offerte is meegenomen zijn de montagekosten. Montage is namelijk altijd op urenbasis en de facturering hiervan is achteraf. In onze offerte geven we wel aan wat we verwachten aan montageuren nodig te hebben, zodat je in ieder geval een indicatie van de kosten hiervan hebt. 

Voor en na de levering van de meubels

Voor de montage zijn wij in principe altijd de laatste in de rij: als de vloer ligt en de wanden geschilderd zijn dan, worden de meubels geplaatst. De plaatsing van alle meubels zou eigenlijk plaatsvinden net voordat Simone en Robert met hun gezin in het huis zouden trekken. Maar zoals het vaak gaat met een bouw of verbouwing loopt de planning van alle werklui die in het huis aan de slag moeten niet altijd precies zoals je van te voren hebt geregeld. Ook dit keer liep het  anders en hebben wij onze planning omgegooid naar het moment dat het nu het beste in de planning uit kwam. Wij zorgen altijd dat de bestelling ruim van te voren klaar staat in de werkhal. Voor ons dus geen laatste momentstress. Bovendien hebben we altijd wel bestellingen van andere klanten lopen die geen haast hebben. Door dit alles zijn we flexibel in onze planning, wat bij een groot voordeel is voor onze klanten!

Montage door vakmannen

Alle meubels zijn gemonteerd door Rob en ons vaste team van vakmannen. De montage is heel goed gegaan, mede door een goede en gedegen voorbereiding. Tijdens de montage hebben we zelfs nog wat laatste punten aangepast. Je kunt nog zo goed een meubel in kaart brengen; als je het ziet ontstaan bij de montage en het op de plek ziet staan waar het komt dan pas zie je echt wat het doet in de ruimte. Kleine wijzigingen kunnen dan zorgen voor het ultieme eindresultaat!

Regio Nijmegen en Arnhem

Elst ligt tussen Nijmegen en Arnhem. Ben jij ook woonachtig in deze regio en wil je ook graag een maatwerk meubels in jouw huis? Vraag dan om een persoonlijk advies.

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk