Keuken op maat in Den Bosch

Aanvraag nieuwe keuken

Precies een jaar geleden had ik een hele gezellige reünie met mijn oud collega’s van mijn laatste werkgever in Den Bosch. Een maand later belde Mariëlle, één van deze collega’s, me op. Zij en haar man wilden graag een nieuwe keuken en tja, tijdens de reünie had ze gehoord dat wij die ook maakten, dus waarom niet dicht bij huis blijven en dit project aangaan met een vertrouwd iemand die je al jaren kent?

We hebben meteen een afspraak gemaakt voor een bezoek bij haar thuis in Den Bosch. Ik kende de woning al en was benieuwd naar hun plannen en wensen!

Kokkerellen in optima forma

Mariëlle is echt een kook-en bakfanaat en de keuken is heel erg belangrijk voor haar. Ze had veel te weinig werkruimte en haar keukenmachines en grote schalen stonden nu overal en nergens in huis omdat ze deze gewoon niet kwijt kon in haar keuken. Ook de koelkast was veel te klein voor haar gezin met 3 pubers en ze wilde graag een extra oven.

Renovatie keuken: rustig en modern

Verder was haar keuken verouderd en echt toe aan vervanging. Zoals de meeste oudere keuken was ook die van haar voorzien van boven-en onderkastjes en kleine lades. Keukenkastjes zijn onpraktisch omdat je niet goed bij je spullen kunt, omdat alles achterelkaar staat. En ook in kleine lades kunt je ook niet veel kwijt. Bovendien geven de vele lijnen die de kastje en lades met zich meebrengen een onrustige uitstraling en daar was ze ook helemaal klaar mee: ze wilde rust en ruimte. Op basis van kasten en laden zijn er inmiddels verschillende mogelijkheden.

Verder stond de keuken in een hoek, terwijl de riante aanbouw die een paar jaar geleden aan de keuken is gebouwd, ruimte geeft voor een woonkeuken. Kortom:  genoeg mogelijkheden om hier iets moois te maken!

Wensenlijst keuken op maat

Mariëlle en haar man hadden zich goed voorbereid: ze hadden al goed in beeld hoe en waar de keuken zou moeten komen te staan. Verder had ik haar bij het eerste contact gevraagd om onze Pinterestpagina te bekijken welke keukenfoto’s hun aanspraken. Hierdoor hadden ze ook al een duidelijk beeld gekregen over model, uitstraling, kleur en materiaal. Toch waren er nog voldoende vragen en zaken waar ze tegen aan liepen en welke ze graag met een deskundig wilden overleggen.

Bij een huisbezoek neem ik altijd een koffer vol stalen en materialen mee, zodat in de ruimte met zijn eigen lichtinval de stalen bekeken kunnen worden. Hierdoor kun je nog beter zien of een bepaald kleur of materiaal past bij je wensen en de ruimte waar het gebruikt gaat worden.

Technisch oogpunt

Verder kan ik tijdens zo’n gesprek de wensen en ideeën aanvullen vanuit technisch oogpunt. Dit klinkt wellicht wat saai maar bij het maken van een maatwerk keuken is naast het model, het materiaal en de kleur ook de techniek belangrijk. Hoe hoog wordt de plint, kan er daadwerkelijk ook een binnenlade geplaatst worden voor je bestek, waar zit de wateraansluiting en afvoer en kunnen de spots in de plank die je zo graag wilt ook daadwerkelijk aan omdat er stroom zit?

Door ook deze zaken goed te overdenken word je keuken echt helemaal afgestemd op de ruimte, je wensen en gebruik!