Diverse maatwerk meubels voor Joyce en haar gezin

Afgelopen zomer nam Joyce contact op met ons. Haar nieuwbouwhuis werd binnenkort opgeleverd en ze zocht op korte termijn naar diverse maatwerk meubels. De interieurarchitect die de indeling van het huis had verzorgd had onze naam aan haar doorgegeven. Ze had namelijk ons werk gezien bij een ander nieuwbouwhuis en ze was onder de indruk. Een mooi compliment!

Voor de woonkamer waren door haar al wat ideeën en ontwerpen voor een aantal meubels ingetekend, maar voor de bijkeuken, badkamer en een aantal kamers op de bovenverdieping nog niet. Joyce en haar man hadden hiervoor ideeën, maar ze wilden toch graag nog de mening van een expert hiervoor horen.

Normaliter kunnen we niet op korte termijn leveren, maar ik had net de dag ervoor van een andere klant vernomen dat de oplevering van hun nieuwbouw huis een tijdje doorschoof. Bovendien hadden we onze zomervakantie nog niet geboekt, dus ze had echt geluk!

Inmeten voor de bouwtekening

We hebben meteen een afspraak gemaakt in haar nieuwe huis. Tijdens dit gesprek hebben we de al getekende ontwerpen besproken en gekeken hoe deze in het echt in de ruimte zouden uitkomen. Uit ervaring weten we dat maten van bouwtekening altijd wel afwijken van de realiteit. Bovendien is een meubelontwerp op een tekening toch anders dan als je echt in de ruimte staat en meer kunt voelen hoe het eindresultaat zal zijn.

Tevens kon ik de muurstopcontacten nu exact inmeten. Het mooiste is als we deze in een meubel wegwerken. Hierdoor zijn ze bruikbaar, maar zie je ze niet. Dat geeft een nog rustiger uitstraling, onder andere omdat je dus ook geen stroomdraden meer ziet.

Omdat de muurstopcontacten net wat ongunstig zaten ten aanzien van de getekende woonkamermeubels, spraken we af wat andere maten voor deze meubels te gaan hanteren, zodat de stopcontacten mooi in de meubels weggewerkt konden worden. Wij maken maatwerk meubels en kunnen alle maten maken. Dus wat groter, kleine, hoger of lager is voor ons nooit een probleem! Maar de exacte maat geeft wel net een andere uitstraling in de ruimte.

Ingebouwde kledingkast

Op de overloop is een ruimte welke Joyce en haar man als kledingkast wilden gaan gebruiken. Maar omdat deze ruimte niet heel groot was, een schuine muur had en waar ook nog de techniek voor de vloerverwarming aanwezig was, wisten ze niet of dit eigenlijk uberhaupt wel mogelijk was.

Ik heb alle maten opgemeten en tijdens dit inmeten schoten al allerlei oplossingen door mijn hoofd. Omdat we maatwerk meubels maken is veel mogelijk en is er eigenlijk altijd wel weer een oplossing te bedenken, dus ook voor deze ruimte, ondanks alle ‘beperkingen’ en ‘hindernissen’.

Ik kon Joyce in grote lijnen mijn ideeën en oplossingen aangeven, maar heb haar gevraagd me nog even tijd te geven alles goed en exact uit te werken. Sommige dingen hebben gewoon iets meer bedenktijd nodig.

Bovendien kan ik door alles exact op maat te tekenen op de computer, nog beter kijken of al mijn ideeën inderdaad ook goed passen in de ruimte. Ook overleg ik dit soort Zaken altijd nog met mijn man. We vullen elkaar  perfect aan: ik kijk naar de sfeer, uitstraling, praktische uitstraling en grote technische lijnen. Hij finetuned de techniek nog eens extra, waardoor een meubel echt helemaal exact op maat zal passen en alles goed functioneert.

Slaapkamer op maat

Voor de kamers van de kinderen had Joyce al foto’s van een hoogslaper, kledingkast en bureau op onze website gezien welke haar aanspraken. We hebben deze meubels als uitgangspunt gehouden, maar wel aangepast aan de maten van de slaapkamer, zodat ook deze exact hierop afgestemd werden.

Meubel maatwerk

Ben jij ook op zoek naar meubels op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. 

Persoonlijk advies maatwerk meubelen: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk