Witte tv-kast

Kerkdriel

Denise uit Kerkdriel had een tv-kast met houten blad op onze website zien staan. Het model sprak haar aan maar toch had ze nog wat eigen wensen. Ze wilde namelijk een witte kast in een specifieke maat,  een dik blad voor een stoere uitstraling én de onderkant van de kast in zwart. Haar vraag aan ons was of we dat allemaal konden realiseren. Ons antwoord aan haar: geen enkel probleem. Wij maken tv meubelen op maat.  Leuke bijkomstigheid: omdat we dit model nog niet eerder hadden gemaakt, is deze kast opgenomen in ons assortiment als tv-kast Denise.

Maten voor een tv-kast: tips & tricks:

Samen met Denise hebben we de juiste maten opgemeten: 

>De lengtemaat afgestemd op de muurstopcontacten en het raam; 

Tv-kasten in de winkel hebben vaste maten. Bij een maatwerk tv-kast kun je iedere maat doorgeven welke jij wenst. Wil je een kast van 227,5cm? Wij maken een kast van 227,5 cm! Dit zorgt voor een optimale benutting van de ruimte, maar ook voor rust. Je benut immers nu de gehele ruimte, daar waar een ‘winkelkast’ ophoudt en nog wat ruimte over is. Deze ruimte wordt vaak opgevuld met snuisterijen (bijv. een plant, box etc) op de vloer wat een onrustiger eindresultaat geeft.

>De dieptemaat afgestemd op de diepte van de apparatuur inclusief stekker; 

De diepte van een tvkast is vaak 50cm. Indien je lades wenst maken we deze met zgn. ladegeleiders. Deze hebben vaste maten, nl. 40 en 45cm. Als je we jouw kast net 1 cm dieper maken, dus 51cm, kunnen we de ladegeleiders van 45cm gebruiken, dus heb jij 5cm meer opbergruimte over de breedte van de lade. Da’s toch weer net meer praktische opbergruimte voor dezelfde prijs.

>De hoogtemaat afgestemd op een prettige kijkhoogte voor de tv vanaf de bank.   

We kunnen iedere hoogtemaat maken, maar de hoogtemaat van een tv-kast is meestal zo’n 45cm. Wat in ieder geval belangrijk is dat de tv-kast hoger is dan je salontafel, anders kijk je vanaf je bank tegen de salontafel als je tv kijkt.

Welke afwerking past bij jouw budget?

Deze tv-kast hebben we laten spuiten in zijdeglans, kleur 9010. Dit is verzorgd door het spuitbedrijf waar we al jaren mee samenwerken. Spuitwerk is duurder, maar is in alle kleuren mogelijk en het geeft een mooie en chique uitstraling. Verder is de lak heel erg hard, dus dat zorgt voor minder beschadigingen.

Mocht spuitwerk niet in jouw budget passen, dan kan de kast ook afgelakt worden in iedere gewenste kleur. Dit kunnen wij voor je doen, maar om nog meer kosten te besparen kun je dit ook zelf doen. Omdat we met gegrondeerde mdf werken kun je het vervelendste deel van schilderen (gronden en schuren wat ook nog eens altijd 2x moet gebeuren)lekker overslaan; je kunt dus meteen met het aflakken beginnen.

Je ziet het: voor ieder budget is een maatwerk tv-kast mogelijk!

Hieronder vind je nog wat foto’s van andere witte maatwerk tv-kasten die we hebben gemaakt.

Met stijlvolle groet,

Anne-Marie van den Boom

Projectfoto’s: Witte Tv-kast Denise in Kerdriel

Regio Kerdriel

Ben je ook woonachtig in de regio Kerdriel? En wil je ook graag een meubel op maat in jouw huis? Vraag dan om een persoonlijk advies.

Persoonlijk advies: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-46113540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk