Van haard naar wandkast met open haard

Evelien en Rob waren zo enthousiast over de door ons gemaakte maatwerk meubels bij hun vrienden, dat ze meteen contact met ons opnamen om hun meubelwensen te bespreken voor hun nieuwe woning in Rosmalen.

Deze woning had al een bestaande haard in het midden van de muur. Ze wilden deze ruimte zo optimaal mogelijk benutten met opbergruimte. We hebben bedacht om links en rechts van de haard lage kasten te plaatsen met daarboven zwevende planken. 

Open haard op maat

Voor dit soort aanvragen zijn de afmetingen van de bestaande schouw en de muur bepalend voor de maten van het project. Bij maatwerk meubels zit je nooit vast aan vaste maten en kunnen we elk meubel in de gewenste maat maken. 

Mijn advies voor het haardmeubel op maat is om de ruimte onder de schouw dicht te maken. Hierdoor heb je geen last van stofnesten en ontstaat er een nog rustigere en ruimtelijkere uitstraling.

Verder gaven ze aan dat de linkerzijde van de haard een vrij donkere hoek is. Mijn oplossing was om LED-verlichting (met dimmer) in te frezen in het blad. Zie hier het eindresultaat: mooi toch! Rustig, warm, strak én chique. 

Een andere oplossing voor dit probleem is om ‘gewoon’ een lamp op de kast te plaatsen. Een muurstopcontact was al aanwezig, waardoor wij in principe een doorvoerdop in het blad konden maken. Zo komt het stroomdraad (van de lamp) vanaf het muurstopcontact, via de binnenkant van de kast, in het blad uit. Hierdoor zie je dus alleen de lamp en niet het lange stroomdraad, dit zorgt uiteindelijk voor een rustig eindresultaat. Toch hebben wij daar bij dit project niet voor gekozen, omdat we ingebouwde LED-verlichting mooier vonden dan een lamp pal naast de tv. 

Bezorging en montage meubel op maat

Heb jij interesse in een meubel op maat? Leuk!

Afhankelijk van het soort meubel, het ontwerp en je eigen niveau van ‘handig zijn’ is het soms mogelijk je bestelling zelf te monteren en/of op te halen.  Je bestelling zelf ophalen kan bij onze werkhal in Zaltbommel tijdens en buiten kantooruren, maar wel graag altijd in overleg.

Is je meubel en/of de situatie wat ingewikkelder en laat je het maatwerk meubel liever door ons bezorgen en monteren? Ook dat is mogelijk, tegen betaling.

We hebben altijd een volle werkplanning, maar ons streven is om de bestelling te leveren op het door jouw gewenste moment. 

Wij richten ons voornamelijk op klanten uit de regio’s: Zaltbommel, Tiel, Utrecht, Den Bosch, Vught, Oisterwijk, Tilburg, Rosmalen en Elst. 

Persoonlijk advies: haardmeubel op maat

Ben je ook op zoek naar een haardmeubel op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels!

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk