TV meubel met ventilatie

Robin en zijn vriendin hadden, in de zoektocht naar hun ideale TV meubel, al heel wat meubelwinkels in Nederland bezocht. Tijdens de zoektocht werd al snel duidelijk dat hun specifieke wensen (zoals ventilatiegaten in het TV meubel) niet standaard te koop zijn in een winkel. Via via hoorden ze positieve verhalen over onze maatwerk meubels en ze besloten om een persoonlijke afspraak te maken om te kijken of we hen konden helpen bij de uitvoer van hun wensen.

Maatwerk TV meubel met specifieke wensen

De wensen die Robin had, waaronder kabels van de tv wegwerken, waren voor ons echt niet extreem ingewikkeld. Het waren inderdaad wel echt ‘maatwerk’ wensen. Maar laat dat nu net zijn waar wij gespecialiseerd in zijn en waar onze passie ligt: meedenken met de klant! 

Wij maken geen meubels in productie. Wij maken voor iedere klant weer een uniek meubel, welke wordt afgestemd op de wensen en de situatie, vaak aangevuld met onze tips en tricks. Daarom konden we ook dit keer alle wensen weer heel goed realiseren voor dit jonge stel.

Kabels en apparatuur wegwerken in TV meubel

Robin houdt van muziek en computerspellen waardoor er veel apparatuur, met bijbehorende kabels en stekkers, mooi weggewerkt moest kunnen worden in het meubel. En deze kabels moet je natuurlijk wegwerken. De afmetingen van het TV meubel stemden we dan ook af op de hoogte/breedte- en dieptemaat (inclusief stekkers) van de apparatuur.

Veel apparatuur brengt heel wat kabels, draden en stekkers met zich mee welke ook nog met elkaar verbonden moeten worden. Daarom maakten we doorvoergaten waar nodig of gewenst in de tussenschotten, in de verstelbare legplanken en in de achterwand. Hierdoor lopen nu alle draden netjes centraal door de kast en achter de achterwand. Ziet er meteen een stuk netter uit als je de kast open doet!

Ventilatie in TV meubel voor speaker

De kwalitatieve versterker van Robin wordt erg warm bij gebruik dus ventilatie en ontluchting is noodzakelijk. We maakten een vierkant patroon van doorvoergaten in de bodem van het meubel, precies daar waar de versterker komt te staan, maar net iets smaller. Hierdoor zijn deze gaten niet zichtbaar als je de kast opendoet, maar is ontluchting altijd aanwezig, ook als de fronten van de kast gesloten zijn.

Robin is heel blij met de grote speaker en wilde deze graag in het zicht op of in het meubel voor een optimaal geluidsresultaat, maar zijn vriendin werd van dat idee niet blij. We maakten daarom een afneembaar front met zwart speakerdoek (ook in andere kleuren leverbaar). Een mooie oplossing om beide partijen tegemoet te komen. Als Robin toch de speaker een keer wilt zien tijdens een avondje muziek draaien, dan kan hij het afneembare front gewoon makkelijk verwijderen!

TV aansluiting en plintuitsparing

De tv-aansluiting moest netjes door het meubel kunnen verwerkt worden naar de apparatuur. We maakten een kleine inkeping in het blad op de gewenste plaats. Wil je liever geen inkeping of heb je meerdere kabels? Dan plaatsen we een doorvoerdop in het blad waardoor ook stekkers en stroomkabels van de TV rechtstreeks het meubel ingaan. Deze doorvoerdop is in wit, zwart en RVS (metaal) verkrijgbaar en heeft een platte bovenzijde, waardoor een tv of bijvoorbeeld soundbar hier stabiel op kan staan.

Daarnaast maakten we een plintuitsparing in exact dezelfde maat als de maat van de muurplint in het meubel. Hierdoor kan de kast helemaal strak tegen de muur geplaatst worden. Dit zorgt voor een strakker eindresultaat en…minder stofnesten!

Overige wensen

  • De klanten wilden het TV meubel met ventilatie graag in dezelfde wit kleur als de kozijnen, namelijk RAL 9016. We hebben het meubel dan ook afgelakt met deze kleur op waterbasis in een hoogwaardige lakverf.
  • We maken altijd standaard rijboringen in een kast, waardoor de planken altijd verstelbaar zijn.
  • Deze kast kreeg push to open deuren, maar ook beslag of komgrepen zijn te maken.

Al met al had Robin dus echt wel een serieuze lijst met maatwerk wensen, zoals kabels van de tv wegwerken. Aan de buitenzijde ziet zijn nieuwe aanwinst er rustig en eenvoudige uit, maar dit was vooral ook mogelijk door al het maatwerk aan de binnenzijde!

Persoonlijk advies: TV meubel

Ben je ook op zoek naar een meubel waar de tv kabels weggewerkt moeten worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk