Bank bij eettafel

o.a. in Haarlem, Den Bosch en Eindhoven.

Vijf jaar geleden gingen we onze eigen benedenverdieping verbouwen. Ik wilde onder andere een gezellige eethoek maken. Naast gezellig moest deze ook anders dan anders en praktisch zijn (daar houd ik nu eenmaal van!) dus veel zitplaatsen voor feestjes, visite en voor de vrienden en vriendinnen van onze kinderen. Dan kun je denken aan veel stoelen maar dat wilde ik nu juist niet.

Het idee

Al snel kwam ik op het idee om aan de muurzijde een houten bank te maken. Echter niet op de manier zoals ik meestal zag: een losse bank met hoge en brede zijleuningen (erg onhandige instap) of een losse bank zonder rugleuning (zit je met je rug tegen de harde muur, kussens vallen dan steeds tussen de bank en de muur en ik zag de vlekken en beschadigingen op al op mijn net geschilderde muur zitten, nee bedankt!)

Veel mogelijkheden

Ik heb veel nagedacht en geschetst en tot dit ontwerp gekomen: een wandbank waarbij iedere lengte en kleur mogelijk is, met een schuine rug voor een comfortabele zit, een terugvallend kuitstuk waardoor je je benen goed kwijt kunt, de zitting op de juiste hoogte en ook nog alles zo gemaakt dat het muurstopcontact, als deze achter de bank valt, in het kuitstuk gemaakt kan worden, waardoor er altijd stroom aanwezig is bij de tafel. Extra opbergruimte nodig? Geen enkel probleem: ook kleppen en lades kunnen in dit model gemaakt worden!

Kussen op maat

Tot slot maakte onze vaste stoffeerster Suzanne het matraskussen, welke is voorzien van een hoogwaardige vulling (waardoor we al 5 jaar heerlijk zitten) en stof (zodat het kussen zeer geschikt is voor dagelijks intensieve gebruik). Dit kussen maakt de bank helemaal af! De losse kussens verander ik wel eens, waardoor weer een hele nieuwe sfeer ontstaat. We gebruiken de bank dagelijks en iedere dag zijn we er nog blij mee!

Complete eethoek

Ondertussen heeft onze bank al veel klanten geïnspireerd en hebben we deze al op veel plaatsen in heel het land mogen plaatsen, waaronder bij Catalijne in Haarlem. Voor haar (en ook nog voor andere klanten)hebben we overigens ook nog een (grote witte) tafel gemaakt waardoor de eethoek compleet was. Hieronder zie je wat andere voorbeelden van andere gemaakte banken en eethoeken.

Met stijlvolle groet,

Anne-Marie van den Boom

Projectfoto’s: Maatwerk bank bij eettafel, (o.a in Haarlem, Den Bosch en Eindhoven)

Regio Den Bosch

Ben je ook woonachtig in de regio Bosch? En wil je ook graag een comfortabele bank bij je eettafel in jouw huis? Vraag dan om een persoonlijk advies.

Persoonlijk advies: 

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 06-4611540 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk