Witte wandbank op maat in eethoek

Vijf jaar geleden gingen we onze eigen benedenverdieping verbouwen. Ik wilde onder andere een gezellige eethoek maken. Naast dat het gezellig moest zijn, moest de eethoek ook anders dan anders en praktisch zijn (daar houd ik nu eenmaal van). Dus veel zitplaatsen voor feestjes, visite en voor de vrienden en vriendinnen van onze kinderen. Dan kun je denken aan veel stoelen, maar dat wilde ik juist niet.

Houten wandbank op maat

Al snel kwam ik op het idee om aan de muurzijde een houten bank te maken. Echter niet op de manier zoals ik meestal zag: een losse bank met hoge en brede zijleuningen, wat de instap erg onhandig maakt. Of een losse bank zonder rugleuning, zit je met je rug tegen de harde muur, kussens vallen steeds tussen de bank en de muur en ik zag de vlekken en beschadigingen op mijn net geschilderde muur al zitten, nee bedankt!

Wandbank met extra opbergruimte

Ik heb veel nagedacht en geschetst totdat ik tot dit ontwerp kwam. Een wandbank waarbij iedere lengte en kleur mogelijk is, met een schuine rug voor een comfortabele zit, een terugvallend kuitstuk waardoor je je benen goed kwijt kunt, de zitting op de juiste hoogte en ook nog alles zo gemaakt dat het muurstopcontact, als deze achter de bank valt, in het kuitstuk gemaakt kan worden, waardoor er altijd stroom aanwezig is bij de tafel. Extra opbergruimte nodig? Geen enkel probleem: ook kleppen en lades kunnen in dit model gemaakt worden!

Witte wandbank op maat

Inclusief kussen op maat

Tot slot maakte onze vaste stoffeerster Suzanne het matraskussen. Het matraskussen is voorzien van een hoogwaardige vulling, waardoor we al 5 jaar heerlijk zitten en stof, zodat het kussen zeer geschikt is voor dagelijks intensieve gebruik. Dit kussen maakt de wandbank helemaal af! De losse kussens verander ik wel eens, waardoor er weer een hele nieuwe sfeer ontstaat. We gebruiken de bank dagelijks en iedere dag zijn we er nog blij mee!

Complete eethoek op maat

Ondertussen heeft onze wandbank al veel klanten geïnspireerd en hebben we deze al op veel plaatsen in heel het land mogen plaatsen, waaronder bij Catalijne in Haarlem. Voor haar (en ook nog voor andere klanten) hebben we ook een (grote witte) tafel gemaakt waardoor de eethoek compleet was. Ben jij benieuwd naar de kosten van een wandbank op maat? Lees ons blog: Wat kost een wandbank op maat?

Zo hou je maatwerk meubelen betaalbaar!

Deze wandbank was eigenlijk de laatste fase van een langer lopend maatwerk project. We hebben namelijk eerst de wandkast links van de wandbank gemaakt. Pas in later stadium is de wandbank hierbij gekomen. Zodoende konden de bewoners wat langer sparen om hun droomplaatje echt helemaal te laten maken zoals zij het graag willen. Lees hier meer over hoe je maatwerk meubelen betaalbaar houdt door het in etappes te realiseren. 

Maatwerk wandbank in regio Den Bosch

Ben je woonachtig in de regio Den Bosch, Haarlem of Eindhoven? En wil je ook graag een comfortabele bank bij de eettafel in jouw huis? Vraag dan om een persoonlijk advies.

Persoonlijk advies: eethoek

Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk