Wat kost een TV kast met haard?

Dit is een vraag die ik vaak krijg, maar dus niet makkelijk te beantwoorden is. Vaak neem ik als voorbeeld de vraag ‘wat kost een auto?’ Hierdoor begrijpen mensen wel dat deze vraag niet zomaar te beantwoorden is, omdat ze weten dat er heel veel keuze is: wil je een Fiat Panda of een Mercedes? Kies je voor alle optiepakketten of voor een standaardpakket en wil je toch die mooie metallic kleur of vind je de standaardkleur ook oké?

Dit is hetzelfde met een maatwerk meubel: er is ontzettend veel mogelijk en elke keuze heeft zijn eigen prijs.

Waarom voor maatwerk kiezen?

De belangrijkste voordelen heb ik hieronder voor je op een rij gezet:

 • Het meubel past qua afmeting precies, waardoor er rust en ruimte ontstaat in de ruimte waarin het meubel staat.
 • Het materiaal waarvan de kast is gemaakt, is van hoge kwaliteit.
 • Geen last meer van stopcontacten, draden, haardtechniek etc. Deze kunnen namelijk in het meubel weggewerkt worden.
 • Het ontwerp, de kleur en het materiaal is precies afgestemd op jouw wensen en ideeën.
 • Wij leveren geen haarden, maar denken met je mee. Stuur de link van de haard naar ons door voordat je deze koopt. Dan kijken wij of deze haard ook daadwerkelijk technisch in jouw nieuwe meubel gebouwd kan worden. Daarna kun je de haard bestellen bij de leverancier en in onze werkhal laten bezorgen. Dan stemmen wij de haard en kast meteen op elkaar af in de werkhal. Dat zorgt voor een super strak eindresultaat!

Door al deze voordelen heb je elke dag zeer veel plezier van jouw tv kast met haard op maat!

Maatwerk loont

Het aanschaffen van een meubel op maat kost je meer tijd dan dat je naar de winkel gaat en daar een kant en klare kast kiest. Met een tv kast met haard op maat heb je wel een heel uniek meubel. Je ontwerp je het zelf, uiteraard in samenwerking met ons. Een tv kast met haard op maat kost, afhankelijk van de opties die je kiest, mogelijk meer dan een standaard kast van een meubel gigant. Maar je krijgt ook iets anders. Het is belangrijk dat je goed over het ontwerp en de praktische kant nadenkt. Ik heb liever dat er even wat langer over alle keuzes nagedacht wordt, dan dat je later denkt: had ik dat maar anders gedaan. Mijn doel is dat je elke dag blij bent met je meubel!

Met jou ideeën en wensen gaan wij aan de slag

Naast dat je elke dag met plezier naar je kast kijkt, moet het maatwerk meubel ook zeker praktisch zijn én bij je budget passen. Dit kan soms lastig zijn, hierbij helpen we je graag. We vertellen je eerlijk en duidelijk de voor- en nadelen van de keuzes of laten dit zien. 

Kortom: een beetje van jou én een beetje van mij. Dat resulteert elke keer weer in een uniek meubel, wat bovendien onder jouw naam opgenomen wordt in ons assortiment.

Alle opties voor een TV kast met haard op een rij:

Er zijn nogal wat zaken waarover beslissingen gemaakt moeten worden bij een maatwerk haard-tvkast. Hoe meer informatie ik heb, hoe beter ik je kan adviseren en met je mee kan denken. Hieronder de belangrijkste keuzes op een rij:

(klik op onderstaande titels voor nog meer achtergrond informatie!)

 • Wat zijn de maten van de ruimte waar je nieuwe meubel moet komen te staan?
 • Komt je haard-tvmeubel alleen met de rug tegen de muur te staan of ook tegen een zijmuur?
 • Heb je al een haard?
 • Wat voor haard heb je? (gas/hout/electrisch etc.)
 • Is de haard al geplaatst?
 • Wat zijn de maten van de haard? (hxdxb)
 • Waar zit de haardtechniek? (bijv. de gaskraan)
 • Wat zijn de maten van de vuurunit? (hxdxb)
 • Wat is de hoogte van de vloer tot de onderzijde van de vuurunit?
 • Heb je een schouw? Zo nee, plaatst de haardleverancier deze?
 • Van wat voor materiaal is/wordt de schouw gemaakt?
 • Wat zijn/worden de maten van de schouw? (hxdxb)
 • Wordt de haardkast ook als tv kast gebruikt? Zo ja, komt de tv op het meubel te staan of komt deze zwevend erboven te hangen? Indien de tv op de kast komt te staan: waar en is er een stroompunt aanwezig?
 • Indien de tv op de muur komt te hangen: waar en zijn de draden in de muur?
 • Zitten er muurplinten daar waar je haard-tvkast komt te staan? Zo ja: wat is de maat van de plint? (hxd)

Stuur alsjeblieft foto’s van de ruimte/situatie.

Foto’s of plaatjes van haard-tvkasten die je mooi vindt zijn heel erg handig om als uitgangspunt te gebruiken. Een eigen schets van hoe je kast moet worden is ook altijd handig. Dit hoeft geen hoogwaardige schets te zijn, een eenvoudige tekening is al voldoende.

Wil je een zwevend meubel? Lees je alle voordelen en nadelen van een zwevende tv kast.

Tip: Pinterest (Meubel & Maatwerk) is een handige website vol met inspiratiefoto’s. 

In veel meubelwinkels heb je te maken met vaste maten. Bij maatwerk meubels zijn alle maten te maken, waardoor we je haard-tvkast exact kunt afstemmen op de ruimte, jouw wensen en praktisch gebruik.

Tip: maak een plattegrond, een overzicht met de maten en maak foto’s van de ruimte of plaats waar de kast moet komen te staan.

Tip: als je twijfelt over hoe groot de haard-tvkast kan of moet worden, dan is een handige tip om met schilderstape de maten af te plakken op je vloer of muur. Hierdoor krijg je een idee van hoeveel ruimte je nieuwe kast gaat innemen en bijvoorbeeld hoeveel doorloopruimte je dan nog hebt in de ruimte. Vergeet hierbij niet dat de deuren of lades ook nog ruimte nodig hebben om geopend te kunnen worden.

Wil je een haard-tvkast die geheel van één soort materiaal is gemaakt of heb je liever een haard-tvkast waarvan het blad in een andere materiaal is gemaakt (bijv. een witte kast met een houten blad)?

Meubels in houtlook of van fineer in kleur gemaakt zijn erg populair. We hebben een blog geschreven ‘Je meubel in hout; wat zijn de mogelijkheden?‘. Het blog gaat over verschillende soorten hout waarvan je meubels gemaakt kunnen worden en de mogelijkheden daarvan. 

De indeling kan exact naar jouw wensen en gebruik worden afgestemd. Heb je iets wat je graag wilt kunnen opbergen in je nieuwe kast (bijv. speelgoed, opbergbakken, apparatuur)? Geef de maten door (h x b x d en voor apparatuur inclusief de stekker). Dan kunnen wij rekening houden met de (binnen)maten van de kast, zodat alles ook daadwerkelijk past. Meer informatie over TV-kasten: TV-meubel op maat

Denk bij de gewenste indeling goed na of je deuren, lades op kleppen wenst. Je kunt aan de buitenkant niet zien wat er achter het front zit, dus je kunt ook voor een combinatie kiezen.

Let op: een deur kan maximaal 63 cm breed zijn. Een lade of klep maximaal zo’n 90 cm breed. Kies je voor brede fronten (en dus lades/kleppen), dan lijkt je kast optisch breder dan dat je voor smalle fronten kiest. 

Kleur

Standaard maken we de binnenkant van de kast in het wit. We kunnen deze echter ook in lichtgrijs, antraciet, taupe of zwart maken. De materialen waarmee we de binnenkant van de kast maken zijn kant en klaar en makkelijk schoon te houden.

Een binnenwerk in kleur brengt een hogere prijs met zich mee, maar is zeker het overwegen waard als je van een chique, warme en mooie uitstraling houdt.

Je keuze voor deuren, lades of kleppen is erg bepalend voor de totaalprijs van een meubel.

Lades zijn niet goedkoop, maar wel super handig en zorgen voor het nog optimaler benutten en gebruiken van de gehele ruimte van je kastruimte. Een haard-tvkast is gemiddeld zo’n 50 cm hoog. Dat betekent dat je op je knieën moet gaan zitten om bij je spullen in de kast te kunnen en de spullen die achterin liggen. Daar kun je niet makkelijk bij. Door het plaatsen van een lade heb je als je de lade opent in één oogopslag een overzicht wat er in is opgeborgen en kun makkelijk bij de spullen. Komt er apparatuur in je kast te staan? Dan kan dit niet in een lade geplaatst worden.

De prijs van lades is afhankelijk van jouw keuze. Afhankelijk van je het model van je haard-tvmeubel kun je kiezen voor:

 • ‘Gewone’ softclose lade; deze lade open je door je vingers net boven de vloer, aan de onderkant van het ladefront te plaatsen en naar je toe te halen of via het beslag op of uitsparing in het ladefront. 
 • Push to open softclose lade; bij dit systeem gaat de lade open als je drukt op het ladefront. Het push to open systeem brengt een meerprijs met zich mee, maar is extra handig als je meubel brede lades krijgt. Bijvoorbeeld als je meer spullen in de kast stopt waardoor het zwaarder wordt of als diep bukken niet gewenst is.

Haard - TV kast met lades

Kleppen worden vaak gebruikt voor kastdelen waar apparatuur in moet komen. Apparatuur wordt steeds vaker radiografisch gemaakt, hierdoor kun je door een kastdeur heen richten om je apparatuur te bedienen. Dan is een klep dus niet per se nodig.

Bij haard-tvkasten met compartimenten met deuren, wordt de binnenkast voorzien van een rijboring. Dit zijn kleine gaatjes boven elkaar in de zijwangen aan de binnenzijde van de kast. In deze gaatjes kun je bijbehorende pinnetjes stoppen waarop de legplank rust. Door de rijboring zijn de legplanken verstelbaar en kun je altijd de plaats van de plank aanpassen. In een haard-tvkast komt 1 verstelbare legplank per compartiment te liggen.

In het kastdeel waarin apparatuur komt te staan, wordt achterin de legplank een uitsparing gemaakt. Hierdoor lopen de draden van je apparatuur netjes achterin de legplank door. Verder kunnen we ook de muurstopcontacten en muurplint uitsparen in de achterwand van de kast en eventueel een doorvoerdop plaatsen in het blad. Meer informatie over TV-kasten: TV-meubel op maat

Rijboring TV kast   Uitsparing TV kast

Kastfronten kun je voorzien van beslag, bijvoorbeeld knoppen. Het voordeel hiervan is dat je het materiaal van de kast zelf niet aan hoeft te raken als je de deze opent en je dus minder last van beschadigingen of vieze vingervlekken op je kast krijgt.

Mocht je beslag op je deurfronten willen, laat het dan even weten. Dan geven we je de website door van de leverancier waar we veel mee werken. Je kunt ook beslag zelf elders bestellen en opsturen naar onze werkhal of het op de dag van de montage erop laten zetten of het zelf monteren. Stuur wel even de link ervan naar ons door voordat je gaat bestellen. Op deze manier kunnen wij checken of het technisch gezien inderdaad ook geplaatst kan worden op je meubel. Beslag wat ingefreesd moet worden, kan niet ter plaatse gemonteerd worden. Dit moet echt in de werkhal gedaan worden en zorgt hierdoor voor een meerprijs.

Houd je van strak en wil je geen beslag op je kast? Dan is het push to open systeem voor jou ideaal. Door op de deur te duwen gaat de kast open en als je de deur dicht duwt ‘klikt’ de deur vanzelf dicht. Omdat je direct contact hebt met de kast kun je wat eerder last hebben van vingerafdrukken, dus dit kan een belangrijke afweging zijn.

Wil je geen beslag, maar ook geen push to open systeem? Dan zijn komgrepen wellicht de oplossing voor jou. Door middel van een horizontale uitsparing boven de deur of lade, kun je de lade openen. Dit kan niet ter plaatse gedaan worden en moet echt in de werkhal gebeuren en brengt hierdoor een meerprijs met zich mee.

Beslag kastfront TV kast   Beslag kastfronten TV kast   TV kast met komgrepen

We kunnen, indien gewenst, een ledstrip in het blad maken. Mocht je planken boven je haard-tvkast krijgen dan kan, afhankelijk van de situatie, hierin ook verlichting worden aangebracht.

Wil je een losse lamp/tv op box op je haard-tvkast zetten en vraag je je af waar je dan de snoer laat? Geen probleem: ook hiervoor gebruiken we de eerder genoemde doorvoerdoppen waardoor je geen snoer meer ziet. Onze doorvoerdoppen zijn leverbaar in zwart, RVS en wit. We kijken altijd wat bij jouw meubel het mooist past.

Sfeer TV kast met haard en LED verlichting  TV kast met haard en LED verlichting

Doorvoerdop in zwart

Indien de kast niet in zijn geheel vervoerd en geplaatst kan worden, zal er gemonteerd moeten worden. Montage wordt gedaan door twee personen. Montage is altijd op uurbasis. Omdat we veel ervaring hebben met het plaatsen van maatwerk kasten, kunnen we wel een indicatie geven van de verwachte montage-uren. Zo weet je waarmee je rekening kunt houden. We hebben een blog geschreven over hoe recht is jouw huis. Lees deze goed door, dit geeft een hoop duidelijkheid en voorkomt eventuele teleurstellingen. 

Tijdens een montage wordt altijd zeer zorgvuldig en nauwkeurig gewerkt en omgegaan met je spullen. Aan het eind van de montage wordt eventueel afval opgeruimd en door ons meegenomen. Tevens wordt indien gewenst uitleg gegeven over het schoonhouden en/of gebruik van materialen.

Afhankelijk van het model, de maat en de afwerking kan de montage door jou zelf gedaan worden. Ben je handig en wil je de kast zelf monteren? Laat het dan weten. We zullen altijd eerlijk aangeven of we denken dat dit mogelijk is.

Kasten die niet gemonteerd hoeven te worden of eenvoudig in elkaar te zetten zijn, kunnen door een koerier gebracht worden. De koerier werkt met een kilometertarief en kan op een aangegeven dag en tijdstip leveren. De chauffeur zet de kast graag binnen op zijn plaats, maar dit kan alleen als er sterke sjouwers aanwezig zijn.

Wil je zelf de kast ophalen bij onze werkhal? Dan kan dit tijdens én buiten kantooruren, maar wel graag even in overleg. Onze voorkeur gaat uit naar vervoer in een bus of dichte aanhanger. Zorg altijd voor dekens, spanbanden en zeil indien je de kast met een open aanhanger komt ophalen.

De levertijd is in overleg. Heb je specifieke wensen hiervoor? Geef ze dan door, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Hoe kom je met ons in contact?

Voor een maatwerk haard-tvkast is het sturen van een mail of een telefoontje waarin je je wensen vertelt het makkelijkst. Hierbij kun je bovenstaande punten meenemen. Hoe meer informatie bekend is, hoe specifieker ik de prijsopgave kan maken.

Mocht je nog niet alles inzichtelijk hebben: we helpen je graag met de keuzes! Dit kan per telefoon of mail, maar ook in een persoonlijk gesprek in onze werkhal of bij jou thuis op een tijdstip dat jou past.

Ook kunnen indien nodig of gewenst computertekeningen gemaakt worden. De kosten hiervoor worden met je besproken.

Meer weten over tv kasten op maat? Lees onze blog: wat kost een tv kast op maat? 

Maatwerk van begin tot eind

Kortom: er is van alles mogelijk. Bij maatwerk meubels hoort een maatwerk uitwerking van het eerste contact tot en met de levering.

Iedere klant heeft zijn of haar eigen ideeën over hoe de haard-tvkast eruit moet komen te zien. Maar wat is voor jou de meest geschikte manier om het traject te doorlopen? Wil je alles per mail regelen of vind je het prettiger via WhatsApp te corresponderen? Ben je alleen in avonduren bereikbaar of heb je liever dat we bij je langskomen? Ook hierin zijn we flexibel en leveren we dus maatwerk!

Persoonlijk advies: maatwerk kast

Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij helpen je graag met advies, inrichting en bouw van meubels.

Anne-Marie en Rob van meubel en maatwerk